PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629366}

Julia

2011 - 2012
5,3 11 tys. ocen
5,3 10 1 10627
Julia
powrót do forum serialu Julia

Maciek jest po prostu genialny, świetny! Taki wrodzony luz i ten sposób bycia, (to dziwne że jest gejem w tym serialu) :P Świetny facet po prostu :)

ocenił(a) serial na 7
TheTusiax

Świetny uwielbiam go! :)

ocenił(a) serial na 7
Aselka

ja też :)

ocenił(a) serial na 7
zoriia

na początku serialu miałam cichą nadzieję że on będzie z julka :-)

ocenił(a) serial na 7
Aselka

ja też :)

ocenił(a) serial na 7
zoriia

Szczerze mówiąc to i ja myślałam, że reżyserka mnie w ten sposób mile zaskoczy ;)

ocenił(a) serial na 5
TheTusiax

Tusiula, powiadasz w zachwytach: „Maciek jest po prostu genialny, świetny!”
Te słowa odnosisz do aktora czy do postaci granej w tym serialu?
Zboczek, zepsuty życiem w luksusie egoista, stary koń z móżdżkiem przedszkolaka, konfabulator i mitoman, pasożyt, leń i nieudacznik, żerujący na pracy i inwencji twórczej ludzi, wobec których nie poczuwa się do wdzięczności. Przykład mamy dobitny w 112. odcinku, gdzie z inicjatywy Julki ten dupek został uratowany przed totalną kompromitacją, jako organizator imprez. Siedem osób bezinteresownie odwaliło za niego robotę, której się podjął i poddał się jak bezradny dzieciuch. Cudzą pracę ogłosił swym sukcesem i z wdzięczności za tę pomoc postanowił rzucić pracę w Fado i to w godzinie szczytu obsługi klientów. Kasia wyściskała go czule na pożegnanie, Esteban dał mu prezenty na nową drogę życia i się wzruszył, a głodni klienci sobie czekali aż ta farsa się skończy. Aktorzy mieli to w scenariuszu i za to zauroczenie Maciusiem zapłacono im sowicie, a tobie, Tusiula, kto zapłacił za ten entuzjastyczny komentarz? Przecież to zwykły dupek i postać – tak w przenośni jaki i dosłownie – do dupy... i to pedalskiej.

NOTIBOF

Dziękuję za wyrażenie własnego zdania. Sympatia to bardzo subiektywne uczucie ;] więc po tym co napisałeś, nie, nie zmieniłam zdania:) a poza tym, widzę, że wprost uwielbiasz szastać inwektywami. gratuluję sposobu na życie! ^^

ocenił(a) serial na 5
TheTusiax

Tusiula, nie raczyłaś odpowiedzieć na moje pytanie i detalicznie wypunktować, które z mych słów i figur stylistycznych zakwalifikowałaś do inwektyw, słów znieważających i obelżywych, więc trudno mi mianować Cię poważną interlokutorką skoro przedstawione barwnym słowem rzeczowe argumenty w ocenie postaci są dla ciebie "szastaniem inwektywami". Spróbuj, dla złagodzenia - choć częściowego - odbioru mej oceny Maciusia, oddzielić aktora od granej postaci. Tu dodam jednak me zniesmaczenie faktem podjęcia się takiej roli przez tego aktora, co daje wiele do myślenia...

ocenił(a) serial na 5
NOTIBOF

PS.
Słowo "dupa" zapożyczyłem z dialogu Maciusia w odcinku nr 112, za co dziękuję scenopismaczkom.