No to jadę z koksem, ostrzeżenie dałem, więc kolesiu ze spoilerowym bólem dupy - nie czytaj dalej.
Kolejni gracze odpadają w wyścigu do finału. Szkoda Mickeya, facet był całkiem sympatyczny. Za to na plus trzeba dodać, że miał jedno z lepszych zejść w całym serialu. Widać że twórcy z nikim się nie cackają. Nikt nie jest bezpieczny (ale z tych złych, co też jest ciekawe)
Katerin ubita, to powinno sprowokować Markhama do podjęcia jakiś ostrzejszych działań. Chociaż ten jego dziwny koleś z gnojem pod nosem Boon jest ostro narwany na Rylana, to wydaje mi się że padnie szybciutko.
Moty z Avą też całkiem sympatyczny, a raczej makabrycznie sympatyczny :)
No i Art udający się po Rylana osobiście.
Naprawdę czuję autentyczny żal, że to już za dwa odcinki koniec.
Ps. Tekst odcinka?
Rylan: You ever been down in a mine?
Tim: I've been to Mordor, but not through the mines.
Tekst odcinka 2?
Boon: Check my balls right now. Be purple, they're so blue.
Gnojek-rewolwerowiec mnie strasznie wkurza, przy scenie w barze byłem pewien (i miałem nadzieję), że będzie jakaś fajna strzelanina w starym stylu, jeden na jednego na przeciw siebie, moment moim zdaniem był idealny (ciekawe jakby Markham zareagował? hehe). Dawno już nie widziałem fajnej akcji w wykonaniu Raylana, a to właśnie one zachęciły mnie do oglądania tego serialu, mam nadzieję, że twórcy szykują coś ciekawego na rozwiązanie konfliktu Gówniarz-Raylan.
Muszę jeszcze wspomnieć o scenie śmierci Mikeya - świetna scena, genialny sposób aby zejść z tego świata - z dumą, honorem i poniekąd wciąż będąc lojalnym wobec szefa (przyjaciela?).
A co do Avy - irytuje mnie ona, i jej akcent z Kentucky na sterydach, powinna umrzeć już dawno.
I co do samego zakończenia, szkoda i za razem nie, średnio podoba mi się ta cała afera z Boydem, jak wspomniałem wyżej, wolałem jak serial traktował o zajebistości szeryfa w kapeluszu i konfliktami między wieśniakami z prowincją w tle.
Pozdrawiam.
Pisałem odnośnie spojlerowania kulturalnie, ale widzę że jesteś kolejnym pajacem i za takie cos dostał byś w morde, tylko problem jest taki że masz na tyle małe jaja i jedynie umiesz obrażać w internecie.