PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549490}

Justified: Bez przebaczenia

Justified
2010 - 2015
7,8 6,0 tys. ocen
7,8 10 1 5961
7,3 7 krytyków
Justified: Bez przebaczenia
powrót do forum serialu Justified: Bez przebaczenia

było chyba najmniej emocjonujące z dotychczasowych. Nie sądzicie? Nie miałem poczucia wbicia w fotel jak poprzednio.

ocenił(a) serial na 9
piofol

Finał sezonu, standardowo dla Justified, świetny. Akcja w "szopie" u Limehouse'a, wątek Arlo - Boyd i ogólnie cały odcinek genialne. Jestem świeżo po finale i będzie mi naprawdę ciężko czekać na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 8
piofol

Ja uważam, że finał był bardzo dobry. Na równi z finałem poprzedniego sezonu, ale może nieco gorszy od finału jedynki. Zdecydowanie na plus "disarming" Quarlesa, sceny Boyd-Ava, rosyjska ruletka w wykonaniu Raylana i zakończenie kiedy Raylan mówi, że Arlo strzelał do mężczyzny w kapeluszu, który mierzył w Boyda... Jedyne czego mi brakowało to więcej interakcji Boyd-Raylan, bo one zawsze genialnie wypadają.

ocenił(a) serial na 10
Gwenhwyvar

no ruletka z Harlan - motyw genialny. Ten gość Wynn Duffy jest albo kompletnym debilem albo naprawdę ma coś ważnego do zrobienia w tym Harlan, że tam nasiaduje. Ja bym zwiewał ile sił już po motywie z rzuconą kulą i tekstem "następna będzie szybsza"...
Chociaż nie, Wynn jest prześwietny :)

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

zgadzam się jak najbardziej ze wszystkim, co powiedzieli przedmówcy, jedyne, co mi się nie podobało w całym sezonie to przemiana Avy. Najpierw dręczona przez jednego z Crowderów, boi się całej ich familii, aż tu nagle angażuje się w romantyczny związek z bratem swego byłego oprawcy i do tego jeszcze sama staje się taka jak on - bierze udział we wszystkich kryminalnych akcjach Boyda.

przepraszam, jeśli pisze jakoś nieskładnie, ale bardzo mi to nie pasowało do Avy, ta przemiana w taką złą była dość dla mnie nieprzekonująca.... ale sezon trzyma poziom :)

ocenił(a) serial na 10
sixthseries

Obejrzyj ostatni odcinek I sezonu - stary Crowder sam mówił, że tak naprawdę to Ava zarządzała całym przemytem. Dlatego byłem w szoku, że w II sezonie grała taką miękką dupkę, oczekiwałem od niej naprawdę ostrych ruchów i szefowania mafią.

ocenił(a) serial na 8
sixthseries

A mi się podoba to w jaką stronę poszli z Avą i że ją spiknęli z Boydem :) Pasują do siebie. Taki kontrast dla beznadziejnej Winony.

Poza tym Ava wcale się nie bała Crowderów. Gdyby tak było to by opuściła Harlaan, a nie zrobiła tego, nie dała się zastraszyć.

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

Wynn jest świetny, zwłaszcza te jego miny przy Quarlesie jak widzi jaki to po jeb :D

ocenił(a) serial na 10
piofol

Zakończenie niesamowicie mocne!
* Arlo, który myślał, ze strzela do swojego syna
* koniec najbardziej denerwującego mnie aktora
* ruletka
* świetnie pokazana "polityka" małomiasteczkowa
* Ava, która stała się przesiąknięta interesami Boyda...
Jak dla mnie fantastyczny odcinek!

piofol

ale ta scena w której Quarles chce swoją rękę Givens nie chce mu jej oddać mnie powaliła...

piofol

Ogólnie ok, tylko jeden DUUUŻY minus:
cały sezon czekałem na wielki rewolwerowy pojedynek raylan - quarles, a tu lipa, kto inny go zabił:(

ocenił(a) serial na 10
Stefanek

Ode mnie jeszcze jeden minusik, co prawda większości pewnie tego nie brakowało ale mi bardzo. Mianowicie ten 'smaczek' jakim był utwór "You'll Never Leave Harlan Alive" Brada Paisleya na końcu 1 i 2 sezonu który tak silnie utożsamił mi się z tym serialem jak chociażby "Carry On My Wayward Son" z Supernatural. Lubię muzykę w filmach, więc ten mały minusik stawiam.

ocenił(a) serial na 9
old_school_man

Dokładnie. Też czekałem na niego jak głupi. Dzięki temu serialowi właśnie poznał swój ulubiony utwór :)

ocenił(a) serial na 8
piofol

A ja mam wręcz przeciwnie - dla mnie finał 3 sezonu był jak do tej pory najbardziej emocjonujący. Akcja u Limehouse'a, Boyd i Arlo...