PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549490}

Justified: Bez przebaczenia

Justified
2010 - 2015
7,8 5,9 tys. ocen
7,8 10 1 5932
7,8 5 krytyków
Justified: Bez przebaczenia
powrót do forum serialu Justified: Bez przebaczenia

w końcu mamy finałowy sezon :)
jak przypadł wam do gustu pierwszy odcinek ??
dla mnie świetny, zaczynamy ostatnią jazdę :) Dewey jest najlepszy :)

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

sorki SPOILER był najlepszy :/

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Now, bourbon
is easy to understand.
Tastes like a warm summer day.

Po końcówce wydaje mi się, że ten sezon nie będzie fajny ani dowcipny. Będzie ostro i na poważnie. I bardzo dobrze.

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Chyba był najlepszy ;-) :-( szkoda, lubiłem go
Tak jak napisał Bartes123_2 - może być mrocznie.
Jak dla mnie początek bardzo dobry.
I kolejny raz zastanawiam się jak mało tematów ma ten serial :)
1,000 feet? I'm pretty sure that's just a figure of speech. :)

bzyczek881126

U mnie to jest tak, że niestety nie potrafię czerpać przyjemności z sezonu, o jest ostatni. Jest mi tak przykro i obawiam się złej końcówki, że spinam poślady. Madness. Muszę się wyciszyć.
Spojlery

Śmierć Deweya zaskoczyła mnie tak samo, jak śmierć czarnoskórego Dundeego. I co dziwne, szczęśliwa passa tego uroczego idioty się skończyła. Tak po prostu. Największy imbecyl serii, po prostu padł w pierwszym odcinku. Nie wiem, czy to db posunięcie, ale na pewno w stylu Gry o tron.
Boyd. Boyd wydaje się zmęczony i ma zdecydowanie przerzedzone włosy! Nawet wspomniany lakier ich nie zagęścił. Ciekawe, czy przypatrywanie się Avie podczas jej snu, to miłość, czy obsesyjne podejrzewanie zdrady, w które chyba popadnie. Szkoda mi będzie jak skończy z kulką, albo w mamrze, bo jednak mimo jego wielu złych czynów, lubię jego postać. BTW. Kobiecie nie można ufać. Facet dla niej zabije, a ona będzie mieć fochy, że nie ma dla niej czasu, prowadzą mafijny biznes, za co od razu go sprzeda. No chyba, że w ostatniej chwili uciekną razem do Ameryki Południowej, idąc w ślad nazistów. Nie liczę jednak na happy end jak pozostali. Zdecydowanie to wszystko źle się skończy, skoro nawet Dewey padł jak mucha.
Dziwnie patrzeć na nowego szefa Raylana. I Art wygląda mizernie, ale nie ma co się dziwić.
Czekam na Duffyego i na rozwinięcie kolesia od Merca. Pewnie kolejny zdobywca ziemi.

ocenił(a) serial na 9
Jeffrey_Goines

Koleś od Merca to chyba "man from the northeast"
i zapewne żywy z Harlan nie odjedzie. :)

ocenił(a) serial na 10
Jeffrey_Goines

Wynn Duffy obawiam się mocno że podzieli poniewczasie brutalny koniec Dewey'a...

ocenił(a) serial na 8
Jeffrey_Goines

Wiem że odkopuję stary temat, ale dopiero teraz serial oglądam xD
Ja myślę że Boyd tak patrzał na Avę, bo się zaczyna zastanawiać czy ona na niego nie kapuje. W końcu jak wiadomo Boyd szybko kojarzy wątki, już wie że policja ma na niego oko, Ava trzyma go na dystans i ta sprawa z jej zwolnieniem jest dosyć zastanawiająca, więc może dodać dwa do dwóch.

Szkoda mi Dewey'ego :( Taki pocieszny debil z niego był. Aczkolwiek rozumiem dlaczego Boyd go rozwalił. Jak wiadomo Dewey rozumem nie grzeszył i było ogromne ryzyko, że nawet nieświadomie wypapla wszystko.

Btw, szkoda że Dickie'ego nie pokazują.

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

Ten serial jest genialny, włączasz kolejny odcinek i mimo tego że jestes świadomy tego, że akcja dzieje sie na totalnym zadupiu jednego z najbogatszych krajów i tak na prawdę nic tam się nie może dziać ciekawego, nawet w serialu. To ten w każdym odcinku powala Cie swoim klimatem, dialogami i nie nudzi.
[[[[[[[[[[[[[[ SPOILER ]]]]]]]]]]]]]]
Zarówno w ostatnim sezonie Justifield jak i w ostanim sezonie innego klasyku, "The Wire", moja jedna z postaci " must stay alive" dostaje z zaskoczenia między oczy.

ocenił(a) serial na 9
marek_section8

I jeszcze dla wszystkich, jak ktoś nie widział a jak widział to jeszcze raz, tak na lepsze samopoczucie https://www.youtube.com/watch?v=q0cSj8eph50

ocenił(a) serial na 9
marek_section8

hehe ooo pamiętam :D dzięki :) zdecydowanie lepsze samopoczucie :)
chociaż ja uwielbiam piosenkę "You'll never leave Harlan alive "

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

Tak, to jest przedni kawałek i w dodatku w tylu różnych wykonaniach.
Do tego jeszcze ten, kolaboracja tak różnych od siebie stylów muzycznych w najlepszym wydaniu.
https://www.youtube.com/watch?v=yT2i2UylxJ0

ocenił(a) serial na 9
marek_section8

intro :D właśnie te trzy piosenki oddają cały klimat serialu :)
Wykonania "...Harlan alive" w każdej wersji jest idealne :D