PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99324}

Kapitan Jastrząb

Captain Tsubasa
1983 - 1986
7,9 16 tys. ocen
7,9 10 1 15918
9,5 4 krytyków
Kapitan Jastrząb
powrót do forum serialu Kapitan Jastrząb

Pamiętam jak oglądałam tą bajkę (mimo, że jestem dziewczyną) i pamietam, że po każdym odcinku szłam na podwórko pokopać piłkę, tak mnie motywowało to anime. Wciągnął mnie totalnie i każdy nieobejrzany odcinek był załamaniem :). Dziś mile wspominam Kapitana Tsubasę i cieszę się, że w mojej filmografii oglądanych filmów znalazła się ta pozycja.

__tabasco__

Oj Tak Cubasa - to była kreskówka, nie mogłem przegapic żadnego odcinka, pamiętam walki Cubasy z Kodziro. Ach te lata dzieciństwa. Nawet na Pegasusie grałem w cubase. Mozna powiedzieć że Tsubasa był modny :)

użytkownik usunięty
__tabasco__

Tak szkoda że nie puszczają już tsubasy w TV a przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo można powiedzieć ze wychowałem się na tej kreskówce zawsze oglądałem jak na polsacie leciało baardzo dawnymi czasy. Ale pamiętam że mniej więcej w tych samych czasach leciał podobny serial na dwójce może ktoś mi pomoże. Nie pamiętam dokładnie bo to tylko raz puścili i nie dam sobie reku uciąć czy to nie był też tsubasa ale jedno co pamiętam to to że w tej bajce były mistrzostwa jakies drużyn i ta drużyna co losy jej były opisywane przegrała w finale tego jestem pewien dlatego mam wątpliwości czy to był tsubasa bo w tsubasie zawsze wygrywało nankatsu no raz był remis ale na pewno nie przegrali. Reasumując jakby ktoś oglądał taki serial i wiedział jak się nazywa to będę widzęczny za odpowiedź ewentualnie wyprowadzenie z błędu jeżeli to był jednak tsubasa:)

Ja też to oglądałam razem z bratem. Ech...fajne było...