PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=813248}

Katarzyna Wielka

Catherine the Great
2019
6,0 3,9 tys. ocen
6,0 10 1 3881
5,3 3 krytyków
Katarzyna Wielka
powrót do forum serialu Katarzyna Wielka

Dlaczego jakaś ta obsada taka mało postępowa? Dlaczego znowu wszyscy aktorzy obsadzeni według klucza "białego przywileju"? Dlaczego Katarzyna jest biała? ("Dał nam przykład The Hollow Crown / jak obsadzać postacie historyczne mamy!") TALENT się liczy, a nie kolor skóry. Protestuję przeciwko takim działaniom HBO! I nie próbujcie mi tłumaczyć, że tak nie powinno być, bo się poczuję molestowany innymi opiniami i faktami, a za to już kryminał - bez sądu oczywiście, ale w mediach jak najbardziej.

orvaldi

Taki żart, jak polskie kabarety.

voleon

To nie był żart.

orvaldi

Ty tak na poważnie?

bozgron

Tak. To są poważne sprawy. Myślisz, że wypada sobie z tego żartować? Dzień w dzień toczona jest walka z białą supremacją o równouprawnienie dla wszystkich mniejszości. Obsada tego serialu stanowi pod tym względem krok wstecz. To jest wręcz skandal.

orvaldi

Jestem za prawdą historyczną. Katarzyna Wielka była biała. W tym filmie to nie jest żadna supremacja białej rasy tylko prawda wynikającą z historii

bozgron

Molestujesz mnie swoją odmienną od mojej opinią. Ostrzegam, żebyś przestał, bo inaczej dzwonię na policję.

orvaldi

na portretach byli czarnoskórzy carowie... dla mnie to i tak za dużo.

madameclarie

co innego w filmach fantastycznych, opartych na fikcyjnych powieściach a co innego w filmach pokazujących postacie historyczne.