niezgodne ze źródłem, i ogólnie kiepskie, a to dziwne bo ta telewizja robi dobre rzeczy :| + mają już gotową zajebistą historię, dość długą!
Dlaczego kiepskie? Pomijając oczywiście fakt, że to raczej interpretacja niż adaptacja komiksu, bo to chyba nie jedyny czynnik, który zaważył na twojej ocenie?
Mnie się pierwszy odcinek wydał obiecujący, ale ocenię po obejrzeniu sezonu.
kiepskie, dla dzieci.
serial w stylu tego durnego constantina, mroczny ale milusi, prostacki, dobry jest dobry,a zły jest bardzo zły, a dobry jak jest zły to i tak jest dobry, bo walczy ze złem.
czyli tv na najwyższym poziomie.
rodzinny serial, po co robić kaznodzieje w taki sposób? chyba tylko po to żeby mi zrobić na złość!
Skala ocen to od 1 do 10, a nie 1 i 10. Rozumiem że może Ci się nie podobać, ale trochę obiektywizmu kolego.
No tak, bardzo merytoryczne argumenty <3 Jestem przekonana, że wybuchające ciała, fruwające flaki, pożerane krowy, popijanie krwi z butelki po szampanie i generalnie lanie po mordzie to typowe elementy dla kina familijnego :D Prawdę mówiąc bardziej dziecinne wydaje mi się twoje czarno-białe podejście do oceniania - jak się podoba to 10, jak nie to 1. Klasa.
:D jak coś jest kiepskie, to jest kiepskie, jak coś jest dobre, to jest dobre :D i tak, to są rodzinne motywy, to mozna oglądać z rodzicami do obiadu i nikt sie nie zgorszy.
Pisałeś o dzieciach, nie rodzicach. I odniosłeś się tylko do kwestii scenariuszowych, ani słowa o aktorach, zdjęciach, montażu, muzyce, itd, więc trochę ciężko mi zrozumieć aż tak niską ocenę serialu na podstawie jednego odcinka.
o tych rzeczach to już nie wspominam, bo mi szkoda czasu na ten badziew :|
dałem 1i nie żałuję :)
Bo z tego co piszą ludzie którzy komiks czytali, nie jest słowo w słowo ,kartka po kartce przeniesione na ekran wszystko z owego komiksu. Więc serial jest do dupy. Ot taki urok ortodoksów :D
nie, oglądam wszystkie filmy komiksowe i świetnie się bawie, poza fantastyczną 4 i preacherem :) i ostatnimi xmenami :|
Skok na kase + spier***enie genialnej historii. Mysle ze takie byly dwa glowne zalozenia tworcow.
założenie było takie: zrobić serial który bedzie miał 10 sezonów, a skończy się na 1, allbo na 2 jak amazon kupi, czy kto inny, kto skupuje badziewne seriale.
Wiesz rozumiem twoją opinię. Bo miałem tak samo z serialem Pod Kopułą na podstawie książki Kinga. I byłem w uj zdenerwowany tym jak pozmieniali. Dlatego może mi się pierwszy odcinek spodobał, bo nie czytałem Preachera.