chylę czoła przed kunsztem twórców !! porównywanie GITSa z Berserkiem jak najbardziej słuszne!! jest ostro a momentami nawet poziom okrucieństwa ociera sie o sadyzm, spodziewałem sie głupiutkiego fantasy do oglądania wieczorami a miałem do czynienienia z pełnokrwistym dark heroic fantasy, co tu dużo pisać, koncepcja ogromnego muskularnego kiziora z kilkumetrowym mieczem jest doskonała!! trza to jak najszybcej obejrzeć i po mange siegnąć...
mam prośbe do wszystkich pseudoznawców anime którzy wypisują że fabuła nie ta i postacie jednowymiarowe, że i tak widzieli lepsze (w której parafii chrzczą takich debili? ), proszę zastanowcie sie gdy bedziecie nastepnym razem coś wypisywać, bo przez takich wykolejenców obejrzałem Berserka o kilka lat za późno
zgadzam sie anime rewelka:D bardzo mi sie podobalo jedno z najlepszych jakie ogladalem:))))))
j/w anime genialne szkoda że takie perełki przez przypadek sie ogląda;/ przynajmniej w moim przypadku znalazłem je poprzez przeczytania czyjegos posta o jego ulubionych seriach anime:D całe szczescie ze tak sie stało:D
Pozdrawiam
Wprost nie potrafię znaleźć słów, żeby choć w przybliżeniu oddać wspaniałość tego dzieła. Najbardziej urzeka oryginalność historii i nietuzinkowi bohaterowie. Heroiczny wysiłek i nadludzka determinacja połączona z poczuciem bezcelowości starań i nadciągającej nieuchronnie klęski. Ziemia nie wydała i nie wyda nigdy żywych aktorów, którzy mogliby to zagrać. Po obejrzeniu klęczysz na kolanach przed ołtarzem ekranu i błagasz o jeszcze. Niestety, los łaskawie obdarzył cię jedynie dwudziestoma pięcioma odcinkami i pozostanie głuchy na twój krzyk.
Ja skończyłem oglądać Berserk wczoraj i nie mogłem wyjść z podziwu...cała seria jest cudowna i z odcinka na odcinek robi się ciekawsza ^ ^ to jedno z najlepszych anime jakie widziałem. Przeglądając forum (mając na uwadze żeby nie zaspoilerować sobie zbytnio mangi) nie znalazłem słowa o muzyce, a ta jest cudowna, świetna, ZAJEBISTA i kopie w krocze. 'forces' Hirasawy jest teraz moim dzwonkiem na komórce ^ ^....o i jeszcze jedno, jeśli jeszcze nie słyszeliście: http://www.youtube.com/watch?v=jl3aYeMDvp0 Robione jest nowe anime o Berserk.