PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98661}
8,2 7,8 tys. ocen
8,2 10 1 7791
Kenpū Denki Berserk
powrót do forum serialu Kenpū Denki Berserk

Ulubiony mój

ocenił(a) serial na 10

Przez seans przeszedłem bardzo szybko(parę dni)Stawiam 10/10 bo wszystko mi się podobało,wiadomo że animacja nie jest rewelacyjna ,ale klimat,fabuła i muzyka jest super.Szczególnie utwór:forces i behelit POLECAM!!

ocenił(a) serial na 10
keiyakusha

animacja może nie jest idealna, ale RADYKALNIE rozwija skrzydła w 2-3 ostatnich odcinkach.

użytkownik usunięty
iron_marcin

Powiem tylko, że anime kończy się w 1/3 mangi, więc warto raczej ją przeczytać.

ocenił(a) serial na 10

ale mi chodziło o animację w sensie technicznym, czyli ruch postaci i tła, a nie samą opowieść ;P

użytkownik usunięty
iron_marcin

Ach, faktycznie. Anyway, zachęcam do przeczytania mangi na berserkfan.info

keiyakusha

Być może nie jestem wielkim znawcą anime ale uważam, że animacja po względem wizualnym jest świetna. Biorąc pod uwagę iż jest to serial a nie film pełnometrażowy. Kreska postaci jest właściwie wymierzona (niezbyt nachalna i nie za uboga) do tego bardzo podobały mi się tekstury tła. Jest nawet kilka doskonałych umieszczonych w serialu jak wiśenki na torcie. Dodatkowo smaku dodają pojedyńcze pełno rysowane wstawki. Drama z kolei przyprawiała mnie o ciarki w każdym odcinku. Całą serię oglądałem wraz z przyjacielem kilka lat temu i zrobiliśmy to za jednym razem w przeciągu jednej nocy od 21:00 do 9:00 rano. Berserk jest jedną z moich ulubionych serii obok Samuraia Champloo i Wilczego Deszczu. Pozdrawiam wszystkich miłośników anime.

keiyakusha

Bardzo dobrymi kawałkami są też Gatsu oraz Fear. Anime jest kultowe i kapitalne, jedne z najlepszych jakie stworzono (chociaż specjalnie dużo anime nie oglądałem i nie oglądam w chwili obecnej)