Przez seans przeszedłem bardzo szybko(parę dni)Stawiam 10/10 bo wszystko mi się podobało,wiadomo że animacja nie jest rewelacyjna ,ale klimat,fabuła i muzyka jest super.Szczególnie utwór:forces i behelit POLECAM!!
animacja może nie jest idealna, ale RADYKALNIE rozwija skrzydła w 2-3 ostatnich odcinkach.
ale mi chodziło o animację w sensie technicznym, czyli ruch postaci i tła, a nie samą opowieść ;P
Być może nie jestem wielkim znawcą anime ale uważam, że animacja po względem wizualnym jest świetna. Biorąc pod uwagę iż jest to serial a nie film pełnometrażowy. Kreska postaci jest właściwie wymierzona (niezbyt nachalna i nie za uboga) do tego bardzo podobały mi się tekstury tła. Jest nawet kilka doskonałych umieszczonych w serialu jak wiśenki na torcie. Dodatkowo smaku dodają pojedyńcze pełno rysowane wstawki. Drama z kolei przyprawiała mnie o ciarki w każdym odcinku. Całą serię oglądałem wraz z przyjacielem kilka lat temu i zrobiliśmy to za jednym razem w przeciągu jednej nocy od 21:00 do 9:00 rano. Berserk jest jedną z moich ulubionych serii obok Samuraia Champloo i Wilczego Deszczu. Pozdrawiam wszystkich miłośników anime.