Skarbnica wiedzy o "Klanie", alfa i omega tego forum - to jest właśnie Awdar. Moim zdaniem bardzo
go brakuje. Jeśli ktoś myśli tak samo, prosiłbym o wpisanie się poniżej, a może Awdar do nas
wróci. Musimy mu udowodnić, że nadal należy do naszej grupy i furtka dla niego jest otwarta!
Może i niektórym go brakuje, ale nie mów proszę za wszystkich- mnie go nie brakuje :D Poza tym, on chyba chciał być ponad nami- narzucając nam swoje zdanie i bojkotując wolność słowa. Atmosfera się oczyściła, uspokoiła, kłotni nie ma, zżyliśmy się :) Jeśli by chciał wrócić , to pewnie jako administrator naszego forum , a wtedy na normalne dysputy nie ma co liczyć :D Jak ktoś chce z nim podyskutować to udziela się na stronie Beka z klanu na Facebooku :D I chyba tam się odnalazł :) Więc, jak ktoś tęskni- zapraszamy na fb :)
Nie mówię za wszystkich. Napisałem, że jeśli ktoś myśli tak samo jak ja, niech to napisze poniżej. Wiadomo, że nie wszyscy muszą się ze sobą lubić. Wydaje mi się jednak, że sporo osób darzyła Awdara sympatią i mają szansę tutaj to wyrazić. Poza tym nie przypominam sobie kłótni z Awdarem poza tą jedną sprzeczką, która dotyczyła Awdara, Ciebie i Wiatriwody. Myślę, że jesteśmy ludźmi cywilizowanymi i będziemy umieli się jakoś dogadać tak, żeby każdemu żyło się tu dobrze.
Sprzeczek było więcej, tylko niektóre osoby wolały to przemilczeć, ja nie zamierzałam. Oczywiście, masz rację, że nie musimy się lubić i że można się dogadać. Ja też jestem za tym:) Nie mam nic przeciwko, żeby wrócił, o ile będzie nas wszystkich traktował normalnie, wtedy i my będziemy go tak traktować:)
No cóż, sprzeczek było więcej, tylko większość wolała milczeć , ale nie ja :) Masz rację, nie musimy się lubić i jakoś się dogadamy to popieram, ale chyba na forum powinno się szanowac czyjeś inne zdanie i nie narzucać mu swojego? Ja nie mam nic przeciwko, żebym Awdar wrócił, jeśli będzie traktował nas po ludzku to my jego też:) I będzie dobrze :)
Musimy mu udowodnić, że nadal należy do naszej grupy i furtka dla niego jest otwarta!
Odniosę się tylko do tych słów . Poprę w całości Sisi. Ale od siebie powiem tak. Nie kwestionowałem nigdy jego wiedzy , ale jego zachowanie w stosunku do niektórych członków tego forum było bardzo denerwujące i powodowała napięcie, niepotrzebne w takim miejscu w zupełności , ja jestem osobą bezkonfliktową , ale jak mnie już potrafił zdenerwować , to musiało być coś nie tak. A jeśli sprowadzisz go tutaj z powrotem , wpłyń na niego by zachowywał się fair.
Patrzę i oczom nie wierzę...myślałam, że tylko mi Awdar działał na nerwy :) nie ujmuję mu wiedzy o Klanie, ale pamiętam że to forum za jego rządów musiało działać tak jak on tego chciał np. nie można było założyć nowego wątku, żeby tego nie skomentował oczywiście z pełną krytyką albo sugerowaniem, że ktoś jest idiotą :D.
Nie było mnie tu długi czas właśnie ze względu na to, że forum przez Awdara zmieniło się, on był jego właścicielem a reszta gośćmi.
:)
Ja osobiście do gościa nic nie mam. Na pewno jest to kontrowersyjna postać. Fakt, że niekiedy czepiał się niektórych rzeczy ale może chodziło mu o to, żeby forum było bardziej przejrzyste. Natomiast myślę, że nie ma co błagać żeby wrócił. Nie ma ludzi niezastąpionych. Jeżeli chce, proszę bardzo ale jeżeli mam go specjalnie zachęcać to tak jakbym się czuł winny, że to przeze mnie on już się nie wypowiada.
jako osoba wybitnie spostrzegawcza (wszak dopiero wczoraj odkrylam, ze na tvp vod klan sa odcinki od 1400) tez zauwazylam, ze Awdar nie wrocil po wakacjach na forum hehe na pewno duzo wnosil na forum, ja nie pamietam co sie dzialo w klanie tydzien temu, a on pamietal wszystko! moze rzeczywiscie troche sie czepial, ale myslalam, ze to tylko moje odczucie, bo jestem bardzo obrazalska hehe niech wraca jak chce, a jak nie to przezyjemy!
Mi to obojętne. jeszcze miesiąc temu mnie namawiał na większą aktywność na filmweb klan, a teraz sam znika, gdzie tu logika ? XD
Ehem, skoro już jest taki temat, to wypada, bym się odezwał.
Najpierw może przypomnijmy okolicznosci w jakich odszedłem, bo trochę jest tu pisane o tym, a nie ma podane o czym :) :
http://www.filmweb.pl/serial/Klan-1997-38927/discussion/Wywiad+z+Zawadzkim+czyli +serialowym+Micha%C5%82em.,2480316
Teraz to, co chciałem napisać Elmowi na prv, gdy namawiał mnie na powrót, ale już napiszę tu: konkurencja jest prawie zawsze czymś dobrym. Lepiej mieć do wyboru TVP, TVN, Polska, AXN, Halmark itd. niż mieć tylko TVP, jak jeszcze 30 lat temu. Lepiej mieć 10 par butów do wyboru w sklepie, różnej jakości i w różnych cenach, niż 2, albo w ogóle nie mieć wyboru. Na tej i dokładnie na tej zasadzie lepiej mieć do wyboru pisanie o Klanie tu na Bece w Klanie i jeszcze gdzieś, niż nie mieć wyboru. Ktoś wybierze tu, ktoś tam, ktośo ba po trochu - super, tak to powinno wyglądać. Stąd jestem tam, kto chce jest tu - i to jest super.
Co do postów powyżej, to trochę mnie zabolała, ubodła postawa Sisi, która kiedyś wyznała, że wciągnęła się w Klan i po części w pisanie o nim pod moim wpływem:
http://www.filmweb.pl/serial/Klan-1997-38927/discussion/Dlaczego+ogl%C4%85dam+co %C5%9B+takiego+jak+KLAN+!,2426897
i w ogóle komplementowała często moje posty (żartobliwe nawiązanie do afery taśmowej, propozycje do scenariusza), a tu pisze jak pisze, no ale chłopaki nie płaczą, więc jakoś się pozbieram.
Przepraszam za ewentualną kiepską stylistykę tego postu, ale ja praktycznie już śpię. Pozdrawiam wszystkich super-ludzi, których tu poznałem, zapraszam na BzK, i chyba tyle.
Nie rozumiem, czemu nie możesz pisać na BzK i tutaj jednocześnie? Ja piszę na 3, a nawet 4 forach. Nie ograniczam się, wybierając jeden portal. Tak samo Ty, Awdar możesz pisać i tu i tam. Nikt Cię nie aresztuje.
Nie dorabiaj do tego na siłę ideologii, po prostu obraziłeś się jak dziecko w piaskownicy i zabrałeś zabawki :D
O to to:-) a teraz Awdar czeka na prośby i błagania o powrót.
Od razu skojarzylo mi sie z podworkowymi klasykami: maa-mooo rzuc m-i ka-na-pkeeeee;-)
Kurcze, właśnie zorientowałem się, że mamy dwie Camille na forum. Tylko jedna z cyferką 3. A ja myślałem, że to ta sama osoba. I co teraz? W "Filmwebowcach" jest jedna Camilla, kto nią jest?
ja nie udzielam sie tak jak kiedys bo nuda w klanie doprowadza mnie bardziej do zniesmaczenia niz komentowania odcinkow, takze nie wiem jakie byly klotnie miedzy Wami na forum. aczkolwiek Awdar kojarzy mi sie pozytywnie wlasnie jako ktos kto dobrze pamieta te stare watki, kiedy w klanie jeszcze byla jakas akcja ;)
jeszcze na szybko zapytam tu zeby nie robic nowego wątku: czy Herbusiowa, Deptuła z pania Mariola oraz Leszek i Bogna beda jeszcze wystepowac? jak Krycha zmarla to o Leszku nic nawet jeszcze nie wspomnieli...
Ja myślę, że część postaci się pojawi, np. Leszek z Bogną (oni mieli przecież i tak wątki najczęściej bez związku z resztą rodziny). Że Vujković (jako kumpel Krychy) jeszcze kiedyś wystąpił, to chyba nikt się nie spodziewał, a jednak było dla niego miejsce i to na początku sezonu. Herbusiowa też pewnie prędzej czy później coś namiesza. Natomiast Deptuły i Marioli to chyba szybko nie zobaczymy, bo i w minionym sezonie za wiele ich nie było.