PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35709
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Blizniaki

ocenił(a) serial na 1

Kto wpadł na to by nastoletnich bliźniaków ubierać tak samo?
Serio?

I ten biedny Daniel. Lubię stare polskie kino i pamiętam jego role z legendami polskiego filmu w Siekierezadzie, w Pannach z Wilka, w Brzezinie, Ziemi Obiecanej, Zaliczeniu czy Jowicie a teraz taki "zjazd" i gra w Klanie. Niestety jak dla mnie jako aktor skończył się już w latach 80 (może brakowało scenariuszy, może był zbyt zmanierowany), ale jednak pamiętam jego dobre filmy i naprawdę dobre role i troche mnie to mierzi jak go widzę grającego w tym serialu z tymi niestety co najwyżej przeciętnymi aktorami (ze wskazaniem na słabych aktorów).

Katastrofa

spiwi

Witaj w klubie. To przykre patrzeć jak Kmicic dostaje kubkiem od Maćka i całuje się z Grażyną. Ale z drugiej strony rozumiem. Pan Daniel swoje lata ma, pewnie żadnych innych roli już nie dostaje, a z czegoś trzeba żyć i robić też coś trzeba żeby nie zwariować.

ocenił(a) serial na 1
Barbara_Zdunk

Aż taki Pan Daniel "podeszły" nie jest. Co do zajęć to jest teatr. Co do ról to gdyby nie był tak zmanierowany to pewnie by role dostawał, bo nadal jest bardzo bardzo rozpoznawalny, ale jemu te "zmanierowanie" przyszło jakoś w połowie lat 80... kupa czasu, chyba już się nie da tego odkręcić. A tak się fajnie go oglądało w latach 60/70 :-).
Choć przyznam się, że zacząłem w miarę regularnie oglądać klan dzięki jego roli tam :P. Także ze strony producentów Klanu był to strzał w 10.

ocenił(a) serial na 10
spiwi

Nie wiem kto wpadł na pomysł ubierania nastolatków tak samo ale wydaje mi się, że gdyby tak było w rzeczywistości to dopiero mieliby w szkole przerąbane. Koledzy-gimbazjusze nie darowaliby im, że ubierają się tak samo, niczym przedszkolaki.

ocenił(a) serial na 1
spiwi

"Nurtuje" mnie jeszcze jedna rzecz- dlaczego Jerzy ciągle ubiera kamizelkę? On jest wiecznie w tej kamizelce xD Na dodatek w ogólnym zestawie wygląda zawsze słabo/przeciętnie (dziwnie dobrane kolory krawata, koszuli, kamizelki, marynarki). To są jakieś jaja (od lat) czy co? :D