Nie mogę patrzec jak te wredne dziewuchy gnoja Kasię
Sam byłem gnębiony to wiem jak to jest
Jak miałem 10 lat zmieniłem szkołę i praktycznie na dzień dobry miałem podbite oko
Potem w zawodówce jeden kolo zgasił mi faja na karku itp
A to akurat widziałem :) Potem była u dyrektora i ten o wszystko obarczał Kasię :)
Pokuta: 10 zdrowasiek, 1,5 godziny klęczenia na grochu i obejrzyj je w tej chwili przez Net.
Czy ty na sile szukasz guza? Mam przypomniec wszystkiem wierszyk o tobie ktory zablokowales? Tym razem bede jeszcze bardziej kreatywny mozesz mi wierzyc...
Niech Bóg ulituje się nad twoją duszą Wielki Pokutniku
Mam nadzieję że trafisz na ścieżkę prawdy objawionej
Witam. Słuchajcie, jak tak Was czytam, tzn. o fali w gimnazjach, to włosy mi stają dęba ze strachu o mojego młodszego brata. Młody w przyszłym roku zdaje do gimnazjum. Dobrze się uczy, więc pójdzie do lepszego. Powiedzcie mi, czy w każdym gimnazjum, nawet w takim dobrym jest przemoc ? Młody bardzo dobrze się uczy i już przez to ma przechlapane w 6 klasie, dokuczają mu okropnie. Rodzice nawet nosili się z zamiarem zawiadomienia policji. Bardzo Was proszę o odowiedź. :)
Jezeli to gimnazjum dla kujonow to bym sie nie obawial. Przeciez kujony zawsze byli lamusami to co najwyzej jeden moze skarcic drugiego ze ma gorsze oceny to wiesz... Ale z drugiej strony jak go tak gnebili a on nie potrafil sie postawic to nie wrozy najlepiej. Wiesz co dziwie sie tobie najbardziej. Jak moglas dopuscic do tego ze twoj brat jest kozlem ofiarnym. Zacznij go czestowac papierosami zrob jakis melanz zeby sie zabawil, niech wybije szybe w klatce czy kogos zleje. Przeciez musi go ktos wychowac skoro ojciec nie potrafi. Powodzenia!
To nie ja, to rodzice go do takiego stanu doprowadzili. Chłopak nie może sam autobusem pojechać 3 przystanki, a Ty mówisz o papierosach i wybiciu szyby. Boże ! Na podwórko toto nie wychodzi, tylko siedzi w książkach, albo przed komputerem. Jedyna rozrywka - to koszykówka na którą oczywiście jeździ z tatusiem samochodem. Jak mnie to wszystko denerwuje. Ja mam 28 lat i swoją rodzinę, więc nie mam za bardzo czasu dla młodego, ale muszę coś zadzialać. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam :)
Rodzice nie wiedzą, że socjalizacja jest co najmniej tak samo ważna jak rozwój intelektualny, jeśli jemu ma się powieść w życiu?
Przykłady:
- Norbert - lubiany przez kolegów, mający wielu znajomych, świetnie sprawdzający się w pracy grupowej, bardzo zdolny - i robi teraz karierę akademicką.
- Agnieszka - jw. i jest rzecznikiem prasowym prywatnej kliniki, wydawcą itd.
- Krystyna (przecież do jej sekretariatu przychodzi się na kawę) i jest dziekanem 5. kadencję z rządu.
- Bolek - pije zawsze i z każdym i ma kurczakową forsę.
- Maciek (ma dziewczynę a ja nie mam, ma też więcej forsy ode mnie) - zaczął grać na pianinie w wielu lat 20-kilku.
;p
A tak na poważnie, to muszę Cię zmartwić. W dobrych często jest gorzej. W gorszych się pije no i uprawia sex, ponadto rodzice i nauczyciele nie stawiają takich wymagań, więc stress (a tu idzie o rozładowanie) jest mniejszy. W lepszych - no właśnie...
Co robić? Znaleźć sobie paczkę przyjaciół, podobnych do mnie samego i się ich trzymać. Jak się jest w grupie, to silniejszy (starszy) nie podejdzie.
Nie wszędzie przed 17 rokiem życia. A już na pewno nie wszędzie się gra w słoneczko.
Jedna szkoła w Giżycku i wielkie halo że wszyscy
Chyba w każdym gimnazjum jest jakas dziewczyna w ciązy a jak nie ma to będzie
Ciąża to nie margines
Wiesz, to jest sprawa bardzo indywidualna. Ja zawsze należałam do "kujonów', ale nie przypominam sobie, by ktokolwiek mnie dręczył. Zdaje się, że kiedyś coś próbował, ale go wyśmiałam i dał sobie spokój. Nigdy też nie trzymałam się w grupie. Z natury jestem raczej samotniczką i nie lubię szukać na siłę towarzystwa.
Trochę niepokojące jest to, że Twojego brata już dręczą. pozwala sobie na to, to może być trochę gorzej. Ale jak pójdzie do nowej szkoły, to będzie miał szansę na rozpoczęcie wszystkiego na nowo. Po prostu nie można pozwalać sobą pomiatać i dawać po sobie poznań, że cokolwiek Cię obeszło. Niestety, w gimnazjum zebrana jest młodzież w najgorszej grupie wiekowej i to często bez jakiejś większej selekcji (gimnazjum w Twoim rejonie ma obowiązek Cię przyjąć bez względu na oceny czy zachowanie).
Skrajnie trudno "nie dać po sobie poznać" e kilka ciosów w brzuch mnie obeszło. Albo je wyśmiać.
Prawdę mówiąc nie sądzę. Od "przemocy słownej" zaczynałoby się, gdyby to były pojedyncze wypadki. Tak u jednego z "kotów" zacznie się od słów, a potem już idzie taśmowo.
A to wszystko przez Korbasa :/
Świnka Pigi powinna się z nim przespać, porobić zdjęcia i wysłać do tabloidów.I koleżanki by jej uwierzyły i forsę by zarobiła.
Napisałem na podstronie aktorki to napiszę i tu - wiecie, że JK ma profil na facebook'u, nietrudno go znaleźć? Większość ukryta, z tego co jest wynika, że Mała jest raczej... normalna. Ot, taki zwykły profil 13-sto letniej dziewczynki. Na fotkach wygląda jakoś tak sympatyczniej niż w serialu i na "służbowych" zdjęciach dostępnych w Necie. Aha, i nawet jedno brzydkie słowo tam pada ;>