PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35699
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Skrzyżowanie pana majstra z wąsami z muszkieterem w peruce. Czy któraś mogłaby się oprzeć? I
te zmysłowe spojrzenia i filozoficzne teksty biblijne. :D

ocenił(a) serial na 1
PIOTREK_31

przestań:D zastanawiam sie kto stworzył postać tego chłopa, bo sam w sobie przekracza moje zdolności pojmowania:D

ocenił(a) serial na 2
PIOTREK_31

Lepiej bym tego nie ujęła :) dodatkowo nie można mu odmówić zwierzęcego magnetyzmu - biedna Bogna ledwo mogła się oprzeć i to już na pierwszym spotkaniu sam na sam .... już widzę ten namiętny romans w salonie masażu

makagigi

To ten magnetyczny wąs i nagi tors Grzecha... To jest pożądanie od pierwszego wejrzenia. Porządna Bogna mówi, że nie może, ale głos natury krzyczy w niej: bierz mnie artystyczny zwierzu!

Czasem mi się wydaje, że twórcy Klanu specjalnie robią parodię. A może to jakiś test na społeczeństwie polskim?

PIOTREK_31

Będą jajca jak jej mąż znajdzie w łazience perukę Grzecha :D

ocenił(a) serial na 2
PIOTREK_31

Ja nie wiem co biorą scenarzyści, bo jeżeli wymyślają to wszystko na trzeźwo to strach się bać

ocenił(a) serial na 4
PIOTREK_31

Scenarzyści muszą mieć ubaw, nie mniejszy chyba niż my ;)

Bogna poleciała na ten blady, wiszący brzucho-tors pana artysty ze źle przyklejonym wąsem.. Dusza masażystki/terapeutki w niej zwyciężyła. Musi facetowi pomóc odzyskać formę, ot co :)

ocenił(a) serial na 2
makagigi

Z Bogna na hiszpana bo ma duze :)

makagigi

taaaa a ta glupia Bogna zamiast go odeslac do koleznkki to sama go masuje i Grzechu tylko sie podnieca a wiadomo daj kurze grzede...

ocenił(a) serial na 1
PIOTREK_31

szczerze? Myślałam,że gorszego wątku niż pan Arkadiusz i Grażynka nie da się wymyślić.Jednak scenarzyści Klanu potrafią zaskoczyć jak mało kto.Najpierw stworzyli wielbłąda,Trpoka i Dropka ( :O ),a teraz ten amant w peruce i pozowanie Lecha....aż boję się pomyśleć na co ci geniusze jeszcze wpadną....

PIOTREK_31

Ten facet jest straszny! W ogóle nie rozumiem jak Bogna może na niego lecieć!! Z resztą najpierw wydawało mi się, że ją niespecjalnie do niego ciągnie, a okazuje się, że ma na niego chęć ;O aż mnie skręca jak tylko o tym facecie pomyślę!

SugarDdevil

Tak Ci się tylko wydaje. Ciekawe co byś zrobiła gdyby teraz do Twojego pokoju wszedł roznegliżowany Grzechu i spojrzał Ci lubieżnie w oczy recytując Biblię? Nie oszukujmy się, facet ma w sobie to coś...

PIOTREK_31

Nie zapominaj o całowaniu po rękach.... Nie no każda mięknie w takiej sytuacji, ale to nie zmienia faktu, że gościu jest straszny :D

SugarDdevil

Może jest straszny, ale liczy się to coś. A Grzechu potrafi bajerować, oj potrafi...

PIOTREK_31

Może właśnie to, że wywołuje strach to jego bajerka? Paraliżuje kobiety i szybko zdobywa czego chce

SugarDdevil

To fakt, jest taki mroczny.

PIOTREK_31

Jeszcze ma taki niski głos... Dlatego Bogna tak dała się ponieść

ocenił(a) serial na 2
SugarDdevil

To taki pierwotny mężczyzna z jaskini, którego każda kobieta podświadomie pragnie :) Leszek też mi się kojarzy z, bo ja wiem, może jakimś miśkiem... prawdziwe chłopy, a nie jakieś chudzielce w rurkach

makagigi

Leszek już bardziej w moim typie niż Grzechu :D

makagigi

Podobno po wakacjach wejdzie reklama Old Spice z Grzechem. Panie lubią jego zwierzęcą naturę. Będzie też mówił "czy wiesz, że siedzę na koniu tyłem? Wio!".

ocenił(a) serial na 4
PIOTREK_31

Najlepsze jest to że wąs mu się przekrzywia przy próbach całowania. Ale peruczka ani drgnie ;)

PIOTREK_31

Wyjątkowo obleśna postać ;/ w normalnym życiu nikt by na niego nawet nie spojrzał, tak samo jak stary Daniel rzucony Grażynce ;/ zastanawia mnie po Grzechowi ta peruka? co twórcy Klanu mają do tych peruk? Grzech ją nosi, nosiła kochanka Darka - Karolina oraz koleżanka Zyty z pracy.

LadyM

oblech to z niego jest ale jakie ma mniemanie o sobie. jak bogna nie chciala z nim isc do lozka to on na to ze cos z nia nie tak; no bo jak to mozliwe zeby takiemu ''ciachu'' powiedziec nie???????? :p

LadyM

Daniel jest stary i dlatego troche paskudny ale lepszy niz Grzechu bo u Grzecha to nie jest kwestia wieku, on jest oblechem od urodzenia

PIOTREK_31

Grzechu powinien grać Christiana Greya w ekranizacji "50 twarzy Greya"
Świetnie się do tej roli nadaje :D:D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Raczej "50 twarzy Grzecha" xD

ocenił(a) serial na 6
PIOTREK_31

Wrócił ! I dalej nosi perukę :D Dzisiaj bawił się w detektywa, a jutro pokaże swoją klatę w gabinecie Bogny ! :)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Wolałabym jednak, żeby klaty nie pokazywał :D A Bogna będzie udawać, że urok Grzecha na nią nie działa ;)

elfijka

nie powinien pokazywac bo tylko maci w glowach mlodym telewidzkom :) takie z niego hot ciacho!

wujciowariatuncio

Właśnie widziałem. :D Demon seksu powrócił i znowu mąci. Bogna cała się trzęsie z podniecenia.

PIOTREK_31

ja sie boje zeby mu ta peruka w razie jakiejs akcji nie spadla :)

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

spadnie, spadnie, ja czuję, że pod tą peruką coś jest ( na przykład Obcy) :)

PIOTREK_31

on jest mega oblesny a przy calej swojej paskudnej fizjognomii mysli ze kobiety na niego leca !! masakra

wujciowariatuncio

On mógłby być ojcem Małgosi - identyczni.

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

Przyznam, że to mnie przeraża...ja co prawda prawie zawsze piszę, że jakiś wątek w Klanie jest z kosmosu ( w sumie wszystkie), ale ten jest po prostu niepokojący - odpychający, sztuczny lowelas z wąsem i peruczką, uchodzący ( w swoim i nie tylko swoim mniemaniu) za prawdziwego casanovę i uwodziciela, dobierający się do bab, w tym wypadku do Bogny, która ma ewidentnie jakiś problem ( swego czasu nie mogła mu się oprzeć) .... przecież ta postać, a szczególnie wizerunek, jest uosobieniem dewiacji i perwersji. Mnie bierze na mdłości, bo to nawet zabawne nie jest, chyba że scenarzyści ( i ludzie od castingu) mają wyjątkowo upiorne poczucie humoru. Ja bym od takiego Grzecha ( znowu ten "grzech"!) uciekała jak najdalej, a już na pewno nie odważyłabym się go tknąć (masaże) :)
No ale to taki serial, wielkim playboyem jest w końcu geriatryk Arkadiusz, a seksbombą Monika (oczywiście, że p. Trojanowska bardzo ładnie wygląda ;) ), łamaczką męskich serca Aga...więc czemu by nie Grzechu.

Czy twórcy Klanu nie mają wstydu?

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Bogna od zawsze zachowywała się względem jego tak jak dziś - bynajmniej nań nie leciała, dawała mu znaki, że ją odpycha.

Jak bym był masażystą, to - mam nadzieję - nie miałbym problemu z masowaniem także brzydkich. Taki zawód. Ci od przygotowywania trupów do pogrzebów z otwartą trumną mają jeszcze gorzej.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

No właśnie, Awdar ma rację. Taki jest zawód i trzeba czasem przezwyciężyć niechęć, jak ktoś zostaje dentystą, to jest świadomy, że będzie grzebał w nawet najbrzydszych zębach, tak samo masażysta musi być świadomy, że będzie musiał masować brzydkich, grubych, obleśnych.

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Ten cały Grzechu to najbardziej obleśna, odrażająca i nudna postać w całym Klanie, być może przez tą perukę...

ocenił(a) serial na 3
Bogdan4674

ja się zastanawiam, czy peruka ma jakiś cel, może on ją nagle zrzuci? i się okaże, że to na przykład Kojak ?
nie wiem, o co chodzi w Klanie z tymi perukami, może aktorzy się po prostu wstydzą tam grać i jak w Rozmowach w toku proszą o odpowiednią charakteryzację :D

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

On ma włosy, bo występował w reklamie któregoś piwa (dawałam kiedyś tu na forum w osobnym wątku).

ocenił(a) serial na 3
elfijka

:) Wierzę Ci, to była tylko jedna z takich prób zrozumienia przyczyn zastosowania kamuflażu :) Chodzi mi raczej o to, że Grzechu ma pod peruką jakiegoś asa (zamiast w rękawie :) )
Ale fakt, że to już kolejna osoba z czymś dziwnym na głowie i dlatego się po prostu zastanawiam, co charakteryzatorzy mają na myśli.

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Może mają umowę z jakimś perukarzem :D Po znajomości ;)

ocenił(a) serial na 1
elfijka

hahahah :D

elmoo_filmweb

To prawda co mówicie - masażysta musi obsługiwać zarówno tych łądnych jak i mniej ładnych - klient to klient. Mimo wszystko scenarzyści mogliby oszczędzić takich widoków. Nie mówię, żeby pokazywać samych pięknych i młodych, no ale bez przesady.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

No pewnie, że ma rację, ale ja nie napisałam, żeby brzydkich nie masować.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

No, jak zwykle wyciągnąłeś z mojej wypowiedzi, co chciałeś i muszę się tłumaczyć.Przecież wiesz, że chodzi mi raczej nie o masowanie brzydkich, a masowanie kogoś, kto się w taki sposób do mnie odnosi i jest Grzechem :) No ale to moje zdanie, Tobie nie musi przeszkadzać chłop w peruce i z wąsem, który się próbuje do Ciebie dobierać, każdy ma inną wytrzymałość :) [Uwaga, to był żart, a nie osobiste przytyki, żart wynikał z faktu, że nie odniosłeś się do całej postaci Grzecha, a ja właśnie tak ]

A co do Bogny, to wyraźnie pamiętam, że miała problem, żeby mu się oprzeć (zresztą posty osób powyżej, SugarDevil, Piotrek, też świadczą o podobnych wnioskach), a wcześniej mówiła o nim, że to ciepły i sympatyczny człowiek (pamiętam, bo niedawno nadrabiałam), więc raczej jej nie odpychał . Trudno uwierzyć, ale tak właśnie było :)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Konkretnie napisałeś:

"Ja bym od takiego Grzecha ( znowu ten "grzech"!) uciekała jak najdalej, a już na pewno nie odważyłabym się go tknąć (masaże) :) "

Kontekst jest powyżej, każdy może ocenić. Tym razem nie muszę dawać linka, a potem czytać (tak, już po tym jak dałem linka!), że wyrawłem z kontekstu.

Ocena charakteru postów o fantastyczności Grzecha powyżej, też jakaś trudna nie jest.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

No właśnie, więc wyrwałeś z kontekstu, bo nie o samą nieatrakcyjność (brzydotę) chodzi, a o wszystko co się wiąże z postacią, która jest odpychająca i odpychająco się zachowuje. I właśnie dlatego uciekałabym jak najdalej. Przyczyny wyjaśniłam, zanim napisałam, że bym uciekała. I zdanie, które zacytowałeś jest najlepszym tego dowodem.

LiLuLa

Potwierdzam. Było coś takiego, że Grzechu ją pocałował w gabinecie, ona się odsunęła, a Grzechu powiedział "przecież wiem, że też tego chcesz". A ona "nawet jeśli to jest to niemożliwe, mam rodzinę". Coś w ten deseń. W każdym razie widać było, że ma słabość do macho Grzecha.

ocenił(a) serial na 6
PIOTREK_31

W każdym razie to już przeszłość, bo dzisiaj nie wyglądała na zadowoloną.

ocenił(a) serial na 10
PIOTREK_31

Było, było. A Bogna nie wiem po co go masuje, bo przecież widać, że on na nią leci. Nie musiałaby więc tego robić, mogłaby mu odmówić, bo to jej gabinet. Druga sprawa, że może zależy jej na jakichkolwiek dochodach i nie może sobie na to pozwolić.
Pewnie niedługo Grzechu jej pokaże te foty Leszka i Anety i Bogna nie będzie miała już oporów przed romansem z Panem Peruką :)