PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35700
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Skrzyżowanie pana majstra z wąsami z muszkieterem w peruce. Czy któraś mogłaby się oprzeć? I
te zmysłowe spojrzenia i filozoficzne teksty biblijne. :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

No właśnie o to mi chodziło, a niektórzy myślą, że ja dyskryminuje Grzecha, bo on niezbyt pociągający jest :) Ale przecież fizjoterapeuta/ masażysta nie pełni jakiejś misji (szczególnie w gabinecie prywatnym), i chyba może odmówić bliskiego kontaktu z klientem, jeśli klient zachowuje się co najmniej nieodpowiednio i jeszcze stosuje dziwny kamuflaż, niczym jakiś przestępca. A dochody to druga sprawa ;) Bogna chyba zresztą próbowała go spławić w czasie rozmowy telefonicznej, ale się nie udało. A co było podczas masażu, to niestety nie widziałam, bo mi przerwano oglądanie i jakoś mnie nie ciągnie, żeby to nadrabiać :)
Foty na pewno pokaże, w końcu nie po to je robił, żeby teraz schować do szuflady, wyraźnie ma co do Bogny pewne plany. No i tu kolejne science fiction, Leszek umawia się z dziewczyną, którejś kiedyś naprawiał laptopa, zleca jej tajną misję i od razu okazuje czułości. Oczywiście właśnie wtedy, kiedy jest pod obserwacją. Naiwność tych wątków nie ma końca ;)

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

I jeszcze ta studentka taka chętna, bo lubi takie akcje :D Co tam się na tej ASP wyprawia?!

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ona uwielbia adrenalinę :)
( czy oni się widzieli więcej niż raz, zanim ją Leszek poprosił o przysługę?)
A swoją drogą ta aktorka chyba jest troszkę starsza niż przeciętna studentka :) No ale na naukę nigdy nie jest za późno. I oczywiście stereotyp artystki, dziwne szmatki i apaszka zamiast gumki do włosów. No ale stereotyp został przełamany, bo miała także skórzaną kurtkę :)
Ciekawe czy coś z tego będzie. Nawet fajna para z Leszka i malarki. Tylko Bogny dla Grzecha byłoby szkoda ;)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Aktorka Agnieszka Kawiorska ma 31 lat ;)

ocenił(a) serial na 4
Awdar

Idealny zawód dla niewidomych.

A tu Bogusia musi się męczyć widząc.:D

LiLuLa

problem jest taki ze scearzystom jak zawsze brakuje realizmu. ok serial to serial ale nie jest to w koncu science fiction (czy jest??) dlatego pytam sie kto z grzecha-oblecha zrobil podrywacza, lamacza damskich serc i hot lovelasa??? komu trzeba kupic okulary? do takiej roli facet musi byc choc troche atrakcyjny!!!!! help!!!

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

Otóż to, tak jak napisałam wcześniej, i ja się zapytuje, jakąż to dziwną definicją "atrakcyjności" posługują się twórcy Klanu :D
Myślę, że ten serial to raczej już dawno powinien być tagowany jako groteska, przynajmniej nikt by się nie dziwił, a tak to nam się wmawia, że to telenowela o zwykłych losach zwykłych lud

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

*ludzi

LiLuLa

W Klanie to z 80% wątków jest z kosmosu, co najmniej.

A, kolejna rzecz, która mnie rozwaliła w tym wątku. Przecież ta studentka powinna widzieć Grzecha, który im robił zdjęcia, jak siedziała z Leszkiem przy stoliku. On stał bokiem do nich, trochę za Leszkiem, z 5 metrów dalej, a studentka wpatrzona w Leszka i oczywiście nie widzi jak Grzechu im strzela fotki. :D

Zresztą studentka atrakcyjna, chociaż ona już chyba jest lekko po 30 (musiał się element mało rzeczywisty znaleźć i tu). Bogna też w porządku, tu akurat trochę realizmu.

PIOTREK_31

no wlasnie, ktos Ci strzela foty kilka metrow dalej a Ty nic nie widzisz....... hehehe

wujciowariatuncio

w ogole to on te foty pokaze Bognie i ona wtedy zalamana zdrada Leszka bedzie miala ostateczny powod zeby z Grzechem wyladowac w lozu rozpusty !!! moze tak sie tez stalo, ja klan ogladam z opoznieniem to nie wiem. Grzechu kazdej dogodzi !! (o matko jak to pisze to az mi slabo jak pomysle o tym jego sexy wasie.. brrrrrrrr)

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

I potem będzie taki motyw jak po pierwszej upojnej nocy Graży i Areczka. Czyli Bogna w koszuli Grzecha, a Grzechu, jak to Grzechu, z nagim torsem :):):)

ocenił(a) serial na 3
PIOTREK_31

No ja się właśnie niedawno śmiałam w temacie, który założył Awdar o "technikach szpiegowskich", jakież to były wybitne podchody :) Grzechu celuje do nich z wielkiej lufy aparatu z odległości 1,5 - 2 metrów (?), siedząc prawie naprzeciw dziewczyny, a ona nic nie widzi i nic nie słyszy. Bo tam chyba taka ścianka była i zasłoniła całą widoczność :)

Co do studentki i Bogny to też podobnie napisałam :) Dlatego zastanawiam się, czy tu jakiś romans zaistnieje ;)

ocenił(a) serial na 10
PIOTREK_31

Po pierwsze, Leszek ma megafajny głos, więc pewnie ją to skusiło :D A po drugie, jak tej bidnej studence kolo polewa szampana, to ona już nie myśli o niczym innym i niczego nie zauważa :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ja właśnie Leszka lubię, może nie jest przesadnie przystojny, ale wydaje się dość męski, to znaczy dopóki nie pozuje udając greckiego herosa w jakiejś płachcie z winogronami w ręce :) W ogóle Dziurman dobrze gra, bardzo ładnie mówi tym swoim pięknym głosem, że tak ujmę :) No a że w studenckiej kawiarni ( bo to była jakaś kawiarenka wydziałowa, prawda?) podają szampana, to może być dość zaskakujące. Eh, Leszek i ten jego podryw ( o ile to był podryw). W sumie to jest inteligentna postać, szkoda że teraz tak spłaszczana.
No, ja nie mam wątpliwość, że studentka zainteresowana, bardziej się zastanawiam, jakie plany może względem niej mieć Leszek. W końcu taki był zakręcony na punkcie Bogny :)

LiLuLa

Myślę, że to raczej studentka ma plany wobec Leszka ;-)

ocenił(a) serial na 3
wredna_maupa

ale szampana Lesiu polewał, po policzku gładził, tajne zadania zlecał ;)

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

No mówię właśnie, że głos ma mega :D Prawda?
A poza tym, to jest ASP, więc możliwe, że mają w kawiarni/bufecie szampana, bo potem mają lepsze natchnienie ;) Świetne spostrzeżenie! :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

no mówisz, mówisz :) ja Ci właśnie moim postem ( pewnie przydługim) przytakuję :)

a szampan może służy do natychmiastowego oblewania egzaminów :) zdanych lub, no właśnie, oblanych :D

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Wiem, wiem, ale chciałam kolejnego przytaknięcia :D

PIOTREK_31

co by o nim nie powiedziec to jednak dodaje pikanterii serialowi-dyskusja na jego temat az wrze! moze wlasnie taki oblech to zabieg celowy?? o przystojniaku moze nie byloby tyle uwag a nasz Grzechu robi furrore!

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

Od jakiegoś czasu chyba jedynym sposobem twórców Klanu, żeby zwrócić uwagę na serial i rozpętać dyskusję, jest robienie sobie z widzów jaj :) Bo nie przekonacie mnie, że robią to wszystko nieświadomie i wierzą w powagę swoich poczynań :) Także chyba masz rację :)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Ja przeciwko takim wątkom nic nie mam, śmieję się i jest fajnie, granicą jest - a to niestety ma powrócić - robienie sobie jaj z Maćka. Wtedy to jest niesmaczne i wtedy jest mi źle ;/

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Całkowicie się w tej kwestii z Tobą zgadzam. Nie bawi mnie w ogóle takie wykorzystywanie osoby dotkniętej zespołem Downa, a z tych wszystkich scen mamy tylko potem kolejne "hity internetu". Szczególnie, że wraca sprawa Maćka i alkoholu.

ocenił(a) serial na 10
wujciowariatuncio

Grzecha mozna podsumowac tak - artystyczny kit-ek :D
Jest dobrze i czekam na wiecej!

PIOTREK_31

ach ten grzech jeszcze moi sie jedna rzecz o nim przypomniala. kiedys byl z leszkiem w knajpie/ kawiarni (nie wiem) i spotkali Monike. wowczas grzech jak to on na maksa sie podniecil i mowi do leszka ze on lubi dojrzale kobiety. a on to co?? niby mlody?? stary i pomarszczony w dodatku peruka mu sie obluzowuje

ocenił(a) serial na 3
PIOTREK_31

Grzechu nazywa się Grzegorz Kowal!!!

Awdar

Ale nawet koleżanka Bogny z gabinetu mówi o nim Grzech. ;)

ocenił(a) serial na 3
PIOTREK_31

Ciekawostką jest fakt, że ten aktor wcześniej zagrał w Klanie... szefa Koparkowego:

http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/118143

Awdar

en aktor jest całkiem spoko, ja go kojarze z roli prokuratora w Prawie Agaty, a w Klanie przez tę perukę zrobili z niego totalnego wieśniaka

milenasy

Grzechu mi się kojarzy z postaciami z teledysków Braci Figo Fagot. Grzechu cygan z "Bożenki". :D