PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35709
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Czy było coś kiedyś wspomniane o poglądach politycznych Lubiczów, jakie opcje popierają? Wydaje mi się, że to są prawaki, popierające PiS zwłaszcza Paweł Lubicz, który jest z 1948 roku czyli jest równieśnikiem Antoniego Maciarewicza a Rysiek to taki pańszczyźniany chłop z PSL. Ale nie jestem pewien. Wie ktoś może?

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Nie sądzę, by dyrektor prywatnej kliniki, biznesmen itd. Paweł Lubicz popierał PiS.

ocenił(a) serial na 6
Krytykancki

Kiedyś Karpiński w jakimś wywiadzie powiedział, że w serialu nie porusza tematów politycznych, bo to grząski teren. Poza tym myślę, że jeśli już to w serialu nie podaliby nazw prawdziwych partii, tylko wymyślili by własne nazwy.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

Paweł to dla mnie typowa Platforma. Buta i poczucie wyższości nad "ciemnogrodzkim" ludem tubylczym (to samo Zytka, Moni i paru innych). Z resztą nie ma się co dziwić, skoro Agnieszka jest w ministerstwie niemal zastępcą ministra, wywodzącego się zapewne z partii rządzącej.

ocenił(a) serial na 1
lach

Ale patrz:

-Paweł to człowiek starej daty. Urodził się w 1948 roku czyli jest w wieku Maciarewicza i rok starszy od Kaczyńskiego, który urodził się w 1949 roku,
-Jest bardzo sztywny i konserwatywny w życiu prywatnym,
-Jest religijny, obchodzi każde święta, chodzi do Kościoła (Klan nie jest emitowany w niedzielę, ale raczej łatwo się domyśleć),
-TVP to telewizja prokaczorowska, więc bohaterowie ich najpopularniejszego i najdłużej emitowanego serialu pewnie też są za PiS-em,

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

A ty uważasz, że tylko ludzie starej daty popierają PiS???

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Nie, skądże. Tylko, że Paweł Lubicz jest z roku 1948, więc jest rówieśnikiem Jarosława Kaczyńskiego i Antoniego Maciarewicza, a wiadomo, że ludzie w tamtych czasach mieli podobne poglądy, styl życia, żyli wg. innych zasad i reguł, byli bardziej wierzący, stąd przypuszczam, że Paweł Lubicz popiera PiS.

Zresztą nie chodzi o wiek, też o to chodzi, że Lubicz jest konserwatywny, wierzący i ma radykalne zasady życia.

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Niesiołowski, Buzek, śp. Mazowiecki sa jeszcze starsi, czołówka SLD (Miller, Waniek, Oleksy) też. Konserwatywny Pawełek choćby zdradzał żonę z Wigą.

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Jak on taki wierzący, to kiedy syna ochrzcił i posłał do Pierwszej Komunii? Bo nie mogę sobie przypomnieć takich scen.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Poza tym pamiętaj, że TVP to telewizja prokaczorowska jak już wcześniej wspomniałem.

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Braun, poprzedni długoletni szef TVP był kiedyś poslem UW, zresztą kto oglada, ten wie, że propisowscy to oni na pewno nie są.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Teraz Grzegorz Braun też jest za PiS-em, bo jest anty-PO. Braun to prawak.

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Ty serio uważasz, że dwie różne osoby nie mogą nosić tego samego nazwiska? Ale... serio?

W sumie, to w twoim wypadku aż tak mnie to nie dziwi.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Ale o co chodzi konkretnie że w moim wypadku?

ocenił(a) serial na 4
Krytykancki

O to że nie jednemu psu Burek ;)

ocenił(a) serial na 6
Krytykancki

Moja babcia urodziła się w 44, jest wielką katoliczką i obowiązkowo chodzi co tydzień do kościoła, wszystkie święta rodzinne są dla niej bardzo ważne, w domu ma mnóstwo albumów ze zdjęciami rodzinnymi. Jest także największą zaraz po mnie przeciwniczką PiSu w rodzinie. :)

ocenił(a) serial na 1
lach

Cóż. PiS miał 2 lata żeby rozdać obiecane 3 miliony mieszkań i podwyższyć emerytury babciom a tego nie zrobili bo byli zajęci walkę "z tym wrednym Tuskiem". Ani PiS-u, ani PO!