PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35698
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jakim cudem

ocenił(a) serial na 6

Jak wyzej. Jakim cudem klan ma 2.7 note a inne badziewia typu na wspolnej,prawa agaty,lekarze i inne dzulie maja wyzsza?? No tak. Widownia szuka taniej sensacji, niesamowitych historii i przygod ktore zawieraja w.w serialiki a klan no coz.. Nudny dla mas.. Przykre. Masy lubia x factory i inne talenty i spiewania..

ocenił(a) serial na 6
oZeta

Klan mimo wszystko wyróżnia się wśród tych wszystkich seriali. Pozostałe mnie tak denerwują, że po 10 minutach wyłączam.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Jest chyba najbardziej normalny i zyciowy. Kiedys ogladalam czesciej ale powiedzialam STOP bycia niewolnikiem serialu/i i teraz ogladam czasem aczkolwiek zdanie mam o nim nadal dobre:)

ocenił(a) serial na 6
oZeta

Choc nie powiem, niektore osobniki i ich gra/ maniera wnerwia mnie strasznie.

ocenił(a) serial na 3
oZeta

Takim cudem, że Klan jest dziś cieniem cienia samego siebie sprzed 15-18, czy nawet 7-10 lat, twórcy i aktorzy wydają się być zmęczeni, a i w samym serialu nie dzieje się za wiele ciekawego, chociaż w jakiś sposób - mniejszy, niż kiedyś - oddaje on polską codzienność. Co do Na Wspólnej, Prawa Agaty, Lekarzy, Rodzinki.pl czy też O mnie się nie martw i innych dzieł rzeczywiście nie jest dużo lepiej, o ile w ogólne jest, ale te seriale trafiają w docelowy target tzw. nowobogackich czy też wielkomiastowych, są dobrze promowane, a od dwóch ostatnich przeze mnie wymienionych czuć lekką świeżość.

ocenił(a) serial na 6
JohnWayne1

Przyznam racje,aczkolwiek ukazuja bledna/ nieprawdziwa zeczywistosc. Nikt nie pracuje,a kase ma ,,tylko chodzi,knuje,plotkuje, spotykaja go dziwne historie( zeby fajne..) . Dla mnie te seriale sa odrealnione i glupie.moze m jak Waclaw( haha) jeszcze troche jest realne- moim zdaniem. Natomiast w tych szczegolnie tvn- owskich i jeszcze rodzinka pl to masakra jakas. Durnota i chlam. Nie potrzebuje ich ogladac gdyz moje osobiste przezycia i historie zyciowe sa o wiele ciekawsze;)

ocenił(a) serial na 6
oZeta

W "M jak miłość" wszyscy są bogaci, pracę zmieniają z dnia na dzień, jedynymi problemami bohaterów są mafie i ewentualne romanse. Jeszcze gorzej jest w Pierwszej Miłości - tam nikt chyba nie ukończył studiów, wszyscy mają pracę od tak (salon mody) lub kończą w Barbarianie, który nigdy nie ma problemów finansowych. Aha, i wszyscy chodzą ubrani jak modele. Tak więc te seriale moim zdaniem definitywnie odbiegają od rzeczywistości, natomiast w "Klanie" np. Grażynka i Rysiek byli ukazywani jako ubożsi. Leszek i Bogna też mieli problemy finansowe, co popchnęło z resztą Leszka do szukania dawniej ukrytych pieniędzy i stąd powstał wątek kryminalny z Marczyńskim. No i Darek z Czesią od dobrych kilku lat zmagają się z problemami finansowymi. Szczególnie Darek nie może znaleźć szczęścia w pracy, każdy jego zawód kończy się klapą. Także myślę, że widać dużą różnicę jeśli chodzi o realność życiową w wyżej wymienionych serialach.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Tak , teraz m jak waclaw sie popsulo pod katem realnosci.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Pierwsza Miłość to dla mnie komedia a nie serial obyczajowy. Przez całe życie obejrzałem może ze dwa razy po 5 minut ten serial i może trafiłem na taki moment ale dialogi w tym filmie są albo jakby wyrwane z kabaretu albo scenarzyści tworzą teksty po pijaku.