PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35708
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Zwykle komentujemy tu najświeższe odcinki, więc pomyślałem sobie, że założę temat w którym
będziemy wspominać najlepsze sytuacje ze straszych odcinków. Moje propozycje to: Maciek w
wannie i Jerzy z siekierą kontra gangsterzy.
Wpisujcie swoje!

ocenił(a) serial na 4
libella

No właśnie już gdzieś pisałem że Bożenka kiedyś taka bad girl, a tu proszę - wciąż dziewica. Ciekawe ;)

libella

Zabawne było jak Małgosia przyszła ze szkoły i pobiegła do łazienki umyć ręce. A rozpromieniona Ela pochwaliła ją, że myje ręce, po przyjściu bo Antek i Władek tego nie robią :D:D:D
Jeden z głównych wątków Klanu to mycie rączek

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

MAŁGOSIU, BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE OD RAZU UMYŁAŚ RĘCE.

No, ekstaza normalnie.

ocenił(a) serial na 10
elfijka

A ciekawe co oni takiego robią, że ciągle te ręce myją, a może mają fobię - strach przed bakcylami?

elfijka

bo Małgosia to taka wtyka, zbiera niusy a potem do centrali na Sadybę znosi żeby Elżunia miała bieżące informacje w razie interweniowania w porę.
a pan Arkadiusz powinien kategorycznie odmówić ostryg. przecież wiąże go kontrakt z Biedronką, powinna Graża coś polskiego dać na stół!

ocenił(a) serial na 2
Repulsion

Mogła podać krewetki z Biedronki, byłaby od razu i reklama i owoce morza... zresztą Grażynka z Ryśkiem też kiedyś w serialu reklamowali Biedronkę, co chwila jeździli tam na zakupy, a potem były takie długie, gustowne ujęcia na wypchane po brzegi reklamówki... historia zatoczyła koło, Graża definitywnie jest przeznaczona Arkowi

makagigi

powaznie robili 'produkt plejsment' biedry? :D ja to tylko zapamiętałam te szatańsko dosadne ujęcia kamery na Delicje, np gdy Graża kładła je na stół w kuchni, a Kasia i Maciek od razu chcieli dorwać się do całej paczki a Grażynka wtedy jak mądra sowa pouczała, że dopiero po obiedzie.
i jak Stasieńka zachwalała to coś 'Enea' że dzięki temu mniej płaci za rachunki. co jeszcze było reklamowane?

ocenił(a) serial na 2
Repulsion

Była Biedronka, pamiętam jak dziś :) oczywiście nikt inny tam nie kupował tylko Rysiek - wiadomo najniżej w hierarchii familii Lubiczów

makagigi

pewnie Paweł nigdy na urodziny nie dał Ryśkowi koniaczku ani żadnego alkoholu, bo on był całkowitym abstynentem, a z resztą po co profanować by miał dobrej jakości flaszkę, Rycho by i tak nie odróżnił od sikacza

ocenił(a) serial na 2
Repulsion

Rysiek to był potrzebny tylko żeby kran naprawić, a jak umarł to wielka rozpacz

ocenił(a) serial na 2
Repulsion

Była jeszcze karta Telegrosik, Activia, jakaś woda mineralne, pasztet chyba, ale to nie jestem pewna... a i jeszcze te dania w Woreczku Winiary chyba, Olka to robiła... i jeszcze hit - kawa Prima i pamiętna scena z Ryśkiem i Mariuszem oraz wnikliwy dialog dotyczący zalet tejże kawy

makagigi

o racja coś mi świta z Activią. teraz niestety coś brak sponsorów :(

makagigi

Było jeszcze chyba jakieś mleko. Pamiętam sytuację Ela spytała się Zytki czego się napije, a ona że do ciasta to zawsze mleko pijała. Po otwarciu lodówki widzowi ukazało się kilkanaście litrów mleka marki niestety nie pamiętam jakiej.

ocenił(a) serial na 4
agi001

Czyli reklama mleka nieskuteczną się okazała :D

ocenił(a) serial na 10
agi001

i activia, na sranie dla cioci stasi z durną miną eli ostentacyjnie wciągającą ją z lodówki (ciocię st. ;)

libella

hahaha ;)

libella

Activia była też w Plebanii.
Babcia Józia kiedyś poskarżyła się córce (tej lekarce) , że ma kłopoty z trawieniem. A ta jej Activię poleciła.
I Józia kupiła Activię w sklepie Grzybowej

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Tak, były woreczki Winiary, bo Olka robiła je na obiad i potem przyszedł do niej niejaki prof. Smosarski (w "Klanie" sama elyta naukowa, nikt nie schodzi poniżej doktoratu).

elfijka

przypomniałam sobie ostatnio tę akcję z robieniem kurczaka, w googlach jak się wpisze to na innym serwisie niż YT jest cała scena. :D ah te obroty w ręce ukazujące saszetkę.. niczym pokaz biżuterii na aukcji :D oczywiście opatrzone specjalistycznym komentarzem co i jak.

ocenił(a) serial na 10
Repulsion

delicje, bleh

libella

Ja również pamiętam tą scenę z delicjami.
Dzieci Grażynki były tymi delicjami tak podekscytowane jak po prochach jakich

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

A z najnowszych rzeczy to "Enea" i Cześka, która sobie przylepiała ich naklejkę na kalendarzu, a potem wydzwaniała po wszystkich, żeby przeszli do tej firmy, bo tańszy prąd jest.

ocenił(a) serial na 2
Vanessa100

Jaś i Małgosia oraz bliźniaki też się zabijali za Delicjami...

ocenił(a) serial na 10
makagigi

A kiedyś jeszcze był takie serduszka-ciasteczka pomaziane czekoladą, chyba Krakus, jeszcze śp. Rysiu obnosił się z talerzykiem ciasteczek, artystycznie poukładanych jako deseru....

ocenił(a) serial na 10
libella

Tak :D Były, były, pięknie ułożone ^^

ocenił(a) serial na 2
Kubasek

Miłoszek jako dziewczyna - bezcenne :D

ocenił(a) serial na 2
Kubasek

Popieram, ja na początku naprawdę myślałam, że to jakaś koleżanka, źle ze mną :) czas do okulisty...

A Krysieńka dostała tyle kwiatów na imieniny jakby to co najmniej wesele było :)

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Zero bombonierek, kremów, biżuterii. Tylko kwiaty, kwiaty, kwiaty. Chyba ją zaraz uśmiercą, coby kwiaty się nie zmarnowały.
I kolejna rzecz, którą "UWIELBIAM" - wszyscy odwiedzają Krystynę w pracy.

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Oczywiście, że w pracy :) jednakże nie należy zapominać, że podobno najwięcej kwiatów było od studentów, zapewne żeby podkreślić jakim to Krysieńka jest uwielbianym profesorem, zawsze to taniej wyjdzie, niż pokazać scenę jak prowadzi jakiś wykład... nie wiem czy w całej historii serialu była taka scena, gdyż z tego co pamiętam Krysia wiecznie siedzi w tym swoim gabinecie nad stroną tekstu na monitorze, ewentualnie na plotach z kimś tam

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Tak, ona ciągle w gabinecie siedzi i przyjmuje znajomych, ale czasem też przechadzała się po korytarzach i wtedy zakochany w niej student, Szymon Blizna, ją dopadał.
Kto daje swojemu wykładowcy kwiaty na imieniny...?

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Nie wiem, mnie to nigdy do głowy nie przyszło, no ale może ja jestem plebs :)

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Jak my wszyscy :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Tego można od biedy bronić, z jakiś nieznanych w sumie względów imieniny Krystyny mają w naszym kraju szczególne względy. Wszyscy wiedzą, kiedy wypadają i w ogóle.

Chyba nigdy nie widzieliśmy, jak Krysia prowadzi zajęcia, ale widzieliśmy konferencję naukową z jej udziałem, ok. 2006 r., na której grupa studentów "o radykalnych poglądach" zadawała niewygodne pytania doc. Deptule, tyczace jego zachowań za komuny? Kryśka była oburzona po wszystkim, a w domu był taki dialog:
- Kochanie, jak Konferencja?
- ... Gorzej niż myślałam... Nie na wszystkie pytania znałam odpowiedź...
- Cóż, zdarzają się i takie sytuacje.
- Nie, to nie o te pytania mi chodziło...

Pamięta ktoś? W sumie niewykluczone, że te odcinki już są w Necie ;)

ocenił(a) serial na 4
makagigi

Bo ona jest "profesorem gabinetowym" - taki nowy tytuł naukowy ;)

ocenił(a) serial na 1
makagigi

Ja też tak myślałam, że to jakas dziewczyna. Ogólnie to był naprawdę fajny wątek. Udany moim zdaniem, choć w tym serialu naprawdę niewiele się udało.

ocenił(a) serial na 4
Kubasek

W sumie ma coś z kobiety, jakiś taki miękki w ruchach :P

ocenił(a) serial na 10
andre_

Powiedziałabym, że nawet nieźle wyglądał :D

elfijka

Rafał i Norbert nasłuchiwali pod drzwiami sali, w której Ola pisała egzamin.
Nie wiem tylko co oni tam chcieli usłyszeć :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Faktycznie :D ale teraz tak ją obaj osaczają :D

ocenił(a) serial na 10
Kubasek

To było chyba w odcinku 1649 (tak lecę z tymi odcinkami, że już tracę rachubę ;)) była akcja, że Maciek jest nadpobudliwy i że trzeba mu tłumaczyć, żeby nie dotykał Martyny i takie tam. I Grażyna powiedziała supertekst: "Najlepszą antykoncepcją jest wiedza" :D

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Na który mój post odpowiedziałaś? Bo dawno nic tu nie pisałem, i zapomniałem co napisałem ;)

ocenił(a) serial na 10
Kubasek

Na pierwszy :) Bo nowy absurd dodawałam :D

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Aha :)

ocenił(a) serial na 2
Kubasek

Węszenie intrygi przez Jeremiaszka, to obecnie najlepszy wątek Klanu :)

ocenił(a) serial na 10
Kubasek

Taa, czekać tylko aż Jeremiaszek nakryje Stasieńkę i Wieśka w łóżku.

ocenił(a) serial na 4
elfijka

... obżerających się ciastkami :D

elfijka

Żeby tylko Stasieńka w ciążę nie zaszła :O

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Stasieńka jak Stasieńka, ale ta od Dropcia/Tropcia po wczorajszym odcinku to kto wie ... :D

ocenił(a) serial na 10
andre_

Koziełło taki wyposzczony :D

ocenił(a) serial na 4
elfijka

No wiesz, naogląda się chłop różnych zbereźności w robocie, a tu żony nie ma. To i uzbierało się ;)