...co najmniej od czasu "Rozłucki zostanie zabity".
1) W odcinku 2790 wraca Daniel, będzie miał nową twarz, zagra go Marek Kossakowski. Znów będzie w sekcie, nie jest jasne, czy w tej, której przywódcą był jego ojciec.
2) W odcinku 2793 wraca Kamila, też będzie miała nową twarz, Martyny Kowalik.
Nic, jestem na 90% przekonany, że daniel wróci umierający, własciwie "rozpadający się" i ze nie w główie będa mu dziewczyny.
A skąd to przekonanie? Szczerze mówiąc bardzo wątpię akurat w taki scenariusz. Ty tak sobie wymyśliłeś, ale nie znaczy to, że scenarzyści wpadli na taki sam pomysł. Poza tym na co ma umierać? Przecież nie wykryto u niego AIDS, a z hiv-em żyje wielu ludzi.
Po troszę z wyglądu i w ogóle emploi aktora, po troszę z niejasnych spoilerów na temat powrotu Daniela. Moge się oczywiście mylić, jak w sprawie Kto zabił Rozłuckiego. Na AIDS/HIV nie znam się w ogóle, ale z tym chyba generalnie nie można długo żyć, Daniel jest chory, nie jest tylko nosicielem.
W Klanie zazwyczaj nie ma jasnych spoilerów. Myślę, że za bardzo nastawiłeś się. Poza tym osobiście nawet nie chciałbym, żeby Twój scenariusz się spełnił. Skoro Daniel wraca, niech trochę pogra.
To warto sobie poczytać najpierw, ludzie z hiv to nie trędowaci. :)
PS. Pomysł Bogdana z romansem Daniela i Agaty wydaje mi się dużo bardziej prawdopodobny. :P
Nie mówię, że są trędowaci, dużo trudniej się zarazić. Ale nie sądzę, by można było długo z tym żyć, tak długo, jak Daniel.
Założę się o obiad w Vitorii, że romansu Daniela nie będzie.
Tak jak pisałem, poczytaj sobie o tym. Sądzić można, ale lepiej wiedzieć. :)
Ja tam wolę nie zakładać się, bo scenarzyści "Klanu" są nieobliczalni. :D
Wiemy już, że nienieckiego faceta Kamili zagra 36-letni Łukasz Mazurek, mało znany i chyba niezbyt ładny, ale może zdolny?
http://w.skene.pl/osoba/7052/Lukasz-Mazurek
http://www.teatr.radom.pl/zespol/aktorzy/111/lukasz_mazurek.html
Słuchajcie, to jest mocne:
- W 2796 lub 2797 odcinku Daniel wprost wyzna matce, że wrócił do Polski, by umrzeć,
- W 2797 powie Eli, że nie potrzebuje pomocy rodziny, bo jego rodzina jest gdzie indziej (pierwsza wzmianka o sekcie jak mniemam),
- Daniel bedzie twierdził, że wie coś o zapomnianym okresie z życia Beaty (!),
- Surmaczowa w tym kole gospodyń wiejskich zaangażuje się w konkurs na piosenkę ludową pod auspicjami UE,
- Kasia, zainspirowana przez siostrę, wymarzy sobie karierę modelki, chyba też bedzie się z lekka narzucać z tym,
- Bożenka bedzie się wybierać do Chin (nie wiem po co),
- Kamila i Gerard bedą otwierać butik, Norbert będzie chciał tam pracować.
Bożenka wyjedzie do Chin, by wziąć udział w kampanii reklamowej chińskich kosmetyków.
Bardzo ciekawi mnie czy Daniel faktycznie ma coś wspólnego z Beatą. W ogóle cała jest postać wydaje się bardzo interesująca. Ciekawi mnie też jak będzie prezentować się nowa Kamila, mam nadzieję, że zostanie w niej nutka ironii i takiego luzu z tej starej granej przez Michalinę Robakiewicz.
Norbert w butiku? Przeca to spec od samochodów, ewentualnie "mocnych argumentów"!
Jednak z wymienionych wątków, dla mnie numer jeden to konkurs na piosenkę ludową.
Norbert był przecież doktorantem reso!
Dla wszystkich numer jeden to neoDaniel i Beata.
Zgadza się, ale to teoretyk resocjalizacji. O ile pamiętam, w zawodzie nie pracował (popraw, jeśli się mylę). W autach i obijaniu facjaty miał za to doświadczenie praktyczne.
Wątek Daniela i Beaty może być oczywiście pieprzny. Jednak moim zdaniem, nie doceniacie siły polskiej tradycji ludowej wspartej unijnym groszem. Jestem całym sercem za tym wątkiem!
Przecież Norbert był asystentem na uczelni, miał zajęcia ze studentami.
Potem wziął roczny urlop.
Od dawna podejrzewałam, że Beata mogła trafić do jakiejś sekty (i że jej przywódca stał za nią, kiedy dzwoniła do Itaki mówiąc, że nie chce wracać do rodziny).
Toć dlatego pisałem, że jest teoretykiem. Żywym stuffem, jak Koniaczkówna, się nie zajmował.
- Feliks, po kolejnej kłótni z Danielem, po tym jak stanie w obronie Moniki gdy syn będzie jej zarzucał jej bycie złą matką i po tym, jak postawi on jej ultimatum "albo ja albo on" na powrót wyprowadzi się do Waca.
- Heniutka będzie się chciała spotkać z Bolkiem, okaże się, że reformy Krystiana na farmie doprowadzą ją na skraj bankructwa.
- Pawełek i Pedro będą ostro intrygować n rzecz związku swoich rodziców i zorganizują im grzybobranie.
pamiętam że jakiś czas temu Norbi był asystentem jakiegoś profesora to czemu chce robić w jakimś butiku?
Wrócą Czesia i Darek, nudny wątek. Ale... po raz pierwszy Darek zauważy tłuszczyk żony?
Słuchajcie, gorący fragment z SŚ:
"Beata spotyka się z Danielem. Prosi go, by powiedział, co o niej wie. Daniel wspomina młodego zręcznego masażystę..."
I teraz ocb?
1) Nie może chodzić o to, że w zapomnianym okresie Beata znała Adama, choćby dlatego, że on wtedy nie mógł być masażystą (był za młody).
2) O to, że znała wtedy jakiegoś innego masażystę? Może, ale wtedy ktoś, teraz Adam - naciągane.
3) Daniel teraz obserwuje Beatę albo ktoś mu o niej opowiada, podglądając ją? Mooooże...
Nie wiem czy nie walę głupot ale czy ten Sebastian (Marcin Janos Krawczyk), mąż szurniętej Julii, który kiedyś mieszkał w jednym bloku z Boreckimi nie był przypadkiem masażystą?
- Gdy Zyta dowie się prawdy o ciąży Sandry, za radą matki wyprowadzi się od Michała.
- Gdy Moni będzie potrzebowała środków nasennych, Daniel da jej własne. Po ich użyciu kobieta obudzi się w środku zlana potem, po koszmarach sennych - normalnie miałem skojarzenie z "Dzieckiem Rosemary", jak to czytałem.
- Monika, za radą Gabrieli, będzie przeszukiwać pokój syna.
- Będzie wątek odchudzania Czesi ćwiczeniami i zupą cebulową.
- W nader dokładnych spoilerach do odcinka 2806 zero wzmianek o Ramonie, Kobim, Jasiu (może aktor chce zacząć dobrze studia), Maćku i Ministrze (pewnie przez wybory nie mogą nic zrobić z tym wątkiem).
- Na kury Bolka/Krystiana spadnie zaraza.
- Zyta będzie ciężko chorować po porodzie, może nawet...
- Bożenka poleci na kolejną sesję zdjęciową, tym razem do Norwegii (zapewne reministencja udziału Kaczorowskiej w TzG).
- Gerard odpuści walkę o Kamilkę, Norbert nie.
- Adam będzie wysoko w strukturach sekty wciągającej Małgosię (przypominam - wcześnie Daniel wspomni coś o związku Beaty z jakimś masażystą w zapomnianym okresie).
Może dziecko Zyty umrze?
Magda Stam chyba nie mówiła że chce odejść z serialu.
Zyta poroni, a Sandra umrze przy porodzie - taką mam koncepcję.
Ciekawe kto wtedy zajmie się dzieckiem? Może Ela? ;)
Co oni mają z tymi sektami? Za niedługo Pawełka Juniora i Pompona wciągną i wszyscy będą Chrystusami, o to im chodzi co XD
Spróbujmy poskładać do kupy wszystko, co wiemy o neoDanielu, sekcie itd. Wziąwszy pod uwagę spoilery. I wtedy wygląda to o tak:
Parę lat po wyjeździe z Polski Danielowi odbiło. Zadziałało to, co było opisywane już kilka razy w jego kontekście - efekt gumki. Jak od siebie jakieś myśli konsekwentnie oddalasz, to potem uderzają ze zwielokrotnioną siłą. Jak gumka. ClassicDaniel był właśnie aż zbyt pozytywny (haha), zbyt nie miał do nikogo żalu, zbyt nie uznawał choroby za problem. Więc jak już uderzyło, to tym mocniej. No i regularna zastrzyki, tabletki, zero seksu itd. Odbiło mu. Postanowił zemścić się na klanie Lubiczów, klanie, który trzyma ze sobą, wspiera się i kocha, a jego wystawił, gdy był dzieckiem. Zabić ich wszystkich? To by było zbyt proste... To potrwa chwilę, a ja cierpię całe życie, w każdym razie wiele lat. Zrobię coś gorszego, bardziej bolesnego dla nich, sprawię, że oni będą cierpieli, cierpieli długo. Zabiorę ich dzieci. Niech zginie córka Beaty, synalek Pawła, te smarki Michasia... Zacznę od Małgosi, w końcu to jej mamuśka podpadła mi, już myślałem, że jak ja przekonała się co do Lugówienek, a ona znów z nimi. Nie zabiję jej tak po prostu, zrobię na początek coś gorszego... Niech cierpią... Nietrudno zauważyć, że w tej wersji macki psychoDaniela, w postaci Adama, widzielibyśmy już w zeszłym sezonie, nie wiedząc o tym.
Po Twoim opisie sytuacji wnioskuje, że neoDaniel jest większym psycholem od Norbiego i to jego powinno się zamknąć w zakładzie psychiatrycznym nie wypuszczając go stamtąd. Jeżeli sytuacja tak wygląda, to przez najbliższe miesiące w Klanie Lubiczów może się dziać ciekawie i tragicznie. Dziwne, że na całą rodzinę tylko jeden Feliks to przeczuwa.
Tak, bo by było ciekawie do samego końca sezonu. I już widzę te końcową scenę, jak jedna z czołowych postaci umiera, a detektyw Bogdan aresztuje Adama a Daniela zabierają do psychiatryka, trochu jak seriale paradokumentalne Polsatu ( mam tu na myśli Malanowski & Partnerzy). :-)
Myślałem, że "Lugówienka" większe zrobią wrażenie ;) A jak się ogólnie podobało?
"Lugówienka" to już w ogóle rozwaliło sytem :D Bardzo się podobało, w końcu coś się dzieje :) A Tobie?
To najważniejsze :) A co do Klanu to faktycznie , coraz wyższy poziom :) I oby tak dalej :D A Rafał będzie miał kolkę i problemy z pęcherzykiem żółciowym i nie zdziwię się jak będą go leczyć w Elmedzie :D
Złe wieści, Maciek wraca, Swend był dziś na planie. Zdaje się,że jego matka uważa, że już poradził sobie ze swoimi problemami ze sobą.
Rafał będzie miał operację pęcherzyka
Zycie i Michałowi umrze córeczka
Reaktywacja sekty "Dzieci słońca" .
http://www.swiatseriali.pl/seriale/klan-380/news-klan-jasiek-bedzie-mial-nowa-dz iewczyne-izabela-zwierzynska-,nId,1902896
A jednak postać Izabeli Zwierzyńskiej nie będzie tylko epizodyczna...
- Wiga wróci, konkretnie spotkają się z Pawłem nad grobem ich córki, powróci tam temat ich związku.
- Małgosia będzie musiała zapłacić wpisowe do Sekty. Jak to w Klanie, stworzyli super wątek, to teraz zaczynają radośnie go niszczyć ;/
Bo mógł być zajek*rwabisty wątek o obrzędach lub o zemście, a wyszło, że idzie o coś tak banalnego, jak zgarniania forsy.
Może zacznie się na zgarnianiu forsy, a skończy się na krwawym koszmarze? ;) A tak serio, ja bym poczekał jeszcze z tymi osądami.
Odcinek 2822
Małgosia chwali się koleżance, że została już przyjęta do grupy. Zobowiązana jest tylko do uiszczenia wpisowego. Na szczęście dostaje od babci prezent w kopercie. Krzysztof kolejny raz zauważa szkody na własnej posesji. Okazuje się, że sprawcą nie jest jednak sąsiad, którego podejrzewał. Wiga dziękuje Pawłowi za kwiaty, które zostawił na grobie ich córeczki.
Odcinek 2823
Czesia nie wytrzymuje próby diet i staje się coraz bardziej nieznośna dla otoczenia. W domu i w pracy popada w ciągłe konflikty. Jerzy i Krzysztof postanawiają przeprosić sąsiada, którego niesłusznie podejrzewali i zastanawiają się, w jaki sposób mogą złapać Julię na gorącym uczynku. Zyta zwierza się wspólniczkom. Nie widzi już szansy na odbudowę związku z Michałem. Paweł podczas wspólnego treningu z Wigą doznaje kontuzji.
Odcinek 2824
Zyta postanawia złożyć pozew o rozwód z Michałem. Tymczasem Jerzy przypadkowo spotyka jej ojca i próbuje nawiązać rozmowę o zaistniałej sytuacji, ale pułkownik jest obrażony i nie chce podjąć dyskusji. W gazecie ukazuje się reklama nowej linii kosmetyków z fotografią Bożenki. Grażynka kupuje parę egzemplarzy. W kawiarni dochodzi do przypadkowego spotkania Ramony i Elżbiety.
Odcinek 2825
Czesia mimo fatalnego samopoczucia nadal kontynuuje głodówkę. Paweł podsuwa Agnieszce pomysł udziału Zosi z opiekunami w programie "Życie bez cukru". Renata na prośbę Jerzego znajduje Julię na portalu społecznościowym. Jasiek spotyka się z Ramoną.
Odcinek 2826
Ramona i Jasiek postanawiają tymczasowo utrzymywać swój związek w tajemnicy. Michał szuka rady u starszej siostry Beaty, ale nie znajduje u niej zrozumienia i wieczór kończy w knajpie, topiąc problemy w alkoholu. Bolek przedstawia Heniutce Ulę.
Ooo Psycho - Julia wraca :D
Ps. dla mnie też nudy bez Demonela (świetne określenie ) :) Zawsze przebiega mnie dreszczyk grozy , jak go tylko zobacze :D
Niezrównoważona psychicznie Julia wraca! Będzie uprzykrzać życie Krzysztofowi i robić szkody na jego posesji, wrabiając w to nowego sąsiada Krzysztofa i Chojnickich.
Ten sezon zapowiada się co raz lepiej. :)