Dzisiejszy odcinek (2228) doprowadził mnie do szału! Norbert idzie do urzędu czy tam agencji pracy i od razu ją dostaje. I to nie w magazynie, sklepie czy czymś podobnym, ale od razu zostaje menadżerem który dobierać będzie personel w firmie cateringowej. No szlag mnie trafi! Ludzie po studiach pracy szukają przez miesiące, A ten bez dyplomu od razu ją dostaje bo ma "podstawy psychologii i pedagogiki". Chciałabym zobaczyć tych genialnych twórców! W jakim świecie oni żyją ?
Dno, porażka, totalna katastrofa i żenująca gra "aktorów" - tylko takie słowa przychodzą mi na myśl jak myślę o "klanie" !!!!!!!!
To jest przykład tego na co zwracałem wielokrotnie uwagę - propaganda jak za PRL, salony i praca dla każdego.
Tak samo jest we wszystkich serialikach na wszystkich stacjach, blichtr, lightowe życie bez przyziemnego stresu w raju Tuska.
Jedynie Plebania pokazywała problemy z jakimi borykają się ludzie w tym kraju i dlatego z niej zrezygnowano.
dokładnie, w zwiastunach na dodatek podali, ze przyzna sie szefowi do schizofrenii, a ten to zaakceptuje!no na jakiej planecie...
co ma tusk do scenarzystow seriali w bolandzie? za twojego ukochanego kartofla seriale byly inne?
Akurat Plebania miala 3 mln wdzów, więc jest w tym jakaś niejasność. po co zdejmować z anteny serial z tak dobrymi wynikami oglądalności!Swoją drogą to ciekawe, ze są jeszcze ludzie, którzy tak zawzięcie bronia Donalda ACTA Tuska.
jak to po co? to spisek! zydow, niemcow, jaszczurow i Majestic 12, rzecz jasna
Oczywiście, że Tusk nic do tego nie ma - chodzi raczej o to jak są pokazywani ludzie i ich problemy w tym kraju. Klan jest pewną formą propagandy sukcesu - czyli wszystkim się doskonale powodzi, każdy bez problemu znajduje niezłą pracę - np. Ola, Norbert, podejrzewam, że nawet problemy finansowe firmy Jacka jakoś cudownie się rozwiążą. Jakby tak za 1000 lat jakiś archeolog odkopał pendrive'a z odcinkami Klanu to historycy pisaliby być może, że Polska pod rządami Tuska była krainą miodem i mlekiem płynącą, a tak niestety nie jest.
Dokładnie. A kolega co tam się wyżej pluje niech sobie poczyta pierwszy lepszy podręcznik od marketingu oraz zgłębi historię PRL by bez problemu wyłapać porównania z dzisiejszymi czasami. Nic nie jest przypadkowe, jak ktoś twierdzi inaczej jest zwykłym ignorantem i lemingiem.
Klan to da się jeszcze przełknąć ,bo coś z normalnego życia jeszcze ma. Najgłupsze jak dla mnie seriale to takie gdzie bohaterki knują jedynie nowe intrygi,jedna w drugą plują jadem.Ich głównym problemem jest zemsta na najbliższej koleżance,mieszkanie w blokach ma metraż sali gimnastycznej. Do tego po powrocie z zakupów ( wyłącznie ciuchów w drogich butikach) zamiast zająć się sprzątaniem czy gotowaniem są odwiedzane przez wścibskie sąsiadki ...i znowu coś knują.No a najważniejsze jest to że te bohaterki pracują jako zwykłe fryzjerki czy ekspedientki , zarabiają jak wszystkie ekspedientki z warzywniaka (1200zł) ,żyją ponad stan a finansowych problemów nie mają.
dziwne ...przecież tylu jest u nas w państwie abloswentów resocjalizacji i innych dziwnych kierunków,a tylko jeden Norbert zgłosił sie na rozmowe kwalifikacyjną....Reasumując słyszałam o przypadkach ,gdzie na jedno stanowisko sekretarki było 50 chętnych kobiet....,ale widocznie w Warszawie jest ELDORADO i wszyscy znajdują pracę w 1 dzień bez magistra.
Jasne, w Warszawie... Szlag mnie trafia jak słyszę, ile to pracy jest w Warszawie... Na początek albo praca w sklepie, najlepiej dla studentów, ewentualnie praca na słuchawce, gdzie ludziom wciska się chińskie buble... zresztą zwykle na rozmowie mówią, że mają innych kandydatów na stanowisko i odezwą się (albo też nie) ....
po pierwsze - nie podniecaj sie tak, a po drugie - potrafisz merytorycznie, czy tylko pluc?
A ty potrafisz merytorycznie - skoro na całkiem wyważoną krytykę platformy wyzywasz wszystkich od pisiorów? Masz podejście typowego platformeskiego leminga: nie odnosisz się merytorycznie tylko osobiście.
Co do "kultury osobistej" - to widzę, iż pisze to osoba, której nie nauczono w szkole, iż w jezyku polskim każde zdanie zaczynamy pisać z duzej litery.
Co do słowa: LEMING - to jest ono powszechnie używane przez wszystkich, a nie tylko zwolenników PIS na określenie zaślepionego miłośnika PO.
Co do wymowy Klanu to miał taką samą wymowę za rządów zarówno PIS, jak i PO, tak samo fałszował rzeczywistość, tylko że pokazana w nim owa zafałszowana rzeczywistość bardziej przystaje do platformy.
primo - ortografia nie ma nic wspolnego z kultura osobista
secundo - zaklinanie rzeczywistosci na niewiele sie zda
tertio - a dla mnie bardziej przystaje do pisu
Primo - typowe podejście platformersa, który nie zielonego pojęcia o żadnej kulturze.
Secundo - taka jest rzeczywistość, a określenia "leming" może używać każdy.
Tertio - masz prawo do opinii, nawet głupiej, masz prawo twierdzić, że 2+2=5, co nie zmieni faktu, iż nie zdasz matury ( bo nie sądzę, że ją posiadasz patrząc na twój poziom ortografii ).
primo - jak milo, ze troszczysz sie o moj poziom wyksztalcenia; jestem wzruszony doglebnie! ale obawiam sie chlopczyku, ze matury, w tej szkole i w tym czasie kiedy ja ja zdawalem, nie zdalbys ani ty, ani wiekszosc dzieci z twojego rocznika
secundo - rzeczywistosc taka nie jest, a slowka "leming" i "platformers" uzywaja bardzo okreslone srodowiska
tertio - czy platformers to czlonek po, czy jej wyborca? dlaczego generalizujesz ze wszyscy "platformersi" nie maja pojecia o zadnej kulturze? co masz konkretnie do zarzucenia mojej ortografii, tytanie polonistyki stosowanej?
"Chłopczyku" to sobie możesz mówić do swoich kolegów ( o ile ich masz ), a co twojego wykształcenia to w sumie sześć klas podstawówki ( na 100% z powtrzaniem klasy ) to też w sumie jakieś wykształcenie - niepełne podstawowe, no ale pociesz się osoby takie jak ty też są potrzebne.
Rozumiem, że jako ukryty wielbiciel PIS ( jak mogłem tego nie dostrzec ), bronisz zaciekle prawa PIS do wyłączności na używanie słówka: "leming".
Poćwicz polonistykę stosowaną, albo zatrudnij korektora na forum - już napisałem co robisz źle.
chlopczyku nerwowy, nie wiedzialem ze forum mlodych pis zatrudnia jasnowidzow! jak wiec to mozliwe, ze jeszcze wyborow nie wygraliscie? ale nie martw sie, noszenie teczki za poslem to tez cos!
och ty niegrzeczny chlopczyku, niezle widze bawicie sie tam z kolegami! z zoliborskim karzelkiem tez miales ta przyjemnosc?
No z tym lightowym życiem bez przyziemnego stresu to trochę pojechałeś po bandzie.
Przecież bohaterowie Klanu co i rusz wpadają w jakieś tarapaty, a to zdrowotne, a to sercowe.
Pewnie go poznali że z telewizji to i robota się znalazła. :D
Ale co ma Tusk do scenarzystów seriali to nie łapię.
Nawet jeśli przyjąć twoje bzdury za prawdę i rzeczywiście miał to co wtedy takiego pokazywali rażącego i całkowicie oderwanego od rzeczywistości jak teraz ?
Panowie, dajcie sobie siana i zacznijcie rozmawiać o naszym kochanym serialu a nie o polityce...
a co pokazywali innego? moize pokazywali "szara rzeczywistosc" co? chociaz zaraz, przeciez za rzadow karla z zoliborza byl to kraj mlekiem i miodem plynacy... tak, teraz rozumiem - jedynie za IV rp klan pokazywal prawde
Ale co pokazywał ? Nawet nie wiesz bo 5 lat temu robiłeś jeszcze w pieluchy więc się na poważne tematy nie odzywaj.
dziecko nieszczesne, jezeli dla ciebie klan to "powazne sprawy" to juz wszystko jest jasne... dzisiejszej uposledzonej umyslowo mlodziezy wiele nalezy wybaczac
A kto mówi że Klan jest poważną sprawę analfabeto ?
Poważne jest jedynie wykorzystywanie nawet najniższych form rozrywek do wpajania pewnych zachowań i ogłupiania ludzi. Jak widać skutecznie czego jesteś najlepszym przykładem.
Skończ chociaż gimnazjum to pogadamy.
biedne, nieszczesliwe dziecko! dodatkowo jeszcze cierpisz widze na zanik pamieci krotkotrwalej... albo po prostu nie panujesz nad wlasnym belkotem; jest ci wybaczone
Masz obsesję na punkcie "dziwek" ? Czy jakaś zła kobieta cię skrzywdziła, biedaku ?
Też bardzo rzuciło mi się to w oczy. To policzek dla wszystkich tych, którzy skończyli studia i albo są bezrobotni, albo za najniższą krajową pracują na śmieciowych umowach. Jak to możliwe, że schizofrenik bez skończonych studiów dostaje pracę, w której trzeba mieć solidne podstawy psychologii i zarządzania???
Zdarzają się i takie przypadki. Nawet w życiu, nie tylko w serialach.
Wygląda to śmiesznie ale nie jest całkiem niemożliwe.
Znam 2 takie przykłady z własnego otoczenia.
Najważniejsze to próbować, szukać i nie poddawać się.