PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35707
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Czy ktoś może wie jak nazywa się aktor, który gra młodego kuratora Rafała?

ocenił(a) serial na 4
szuszczy

Ten koleś to chyba Marcin Kwaśny

ocenił(a) serial na 4
szuszczy

Jaki on tam młody, 33 lata na karku :D

użytkownik usunięty
andre_

rzeczywiście, od dawna powinien leżeć na cmentarzu :D

ocenił(a) serial na 4

A jak, za stary dla niej ;)

ocenił(a) serial na 10
szuszczy

a jakimi żarcikami rzuca... koleś ma poczucie humoru :)

ocenił(a) serial na 10
lightrevan

Głupie to, Ola się zakochała. Oby nie zdradziła Norbiego!

Zygfryd666

Norbert to najwieksza pierdoła w tym serialu. Mam nadzieje, że Olka zostawi tego frajera, bo patrzeć nie mogę na tą ciapą.

ocenił(a) serial na 10
milenasy

Masz trochę racji, ale Ola to porządna dziewczyna. Niech sobie flirtuje z tym gościem, ale nie kiedy jest z innym!

ocenił(a) serial na 4
Zygfryd666

Flirtowanie to nic strasznego. No chyba że za flirt uważasz przypadkowy seks :D

ocenił(a) serial na 10
andre_

Ja wiem do czego to prowadzi. Zwłaszcza w Klanie nic nie dzieje się bez skutku.

Zygfryd666

oj..istnieje ryzyko że może pójść w ślady siostry "wiecznie napalonej na nowych ogierów"..i wtedy będzie klops dla norbiego ;>

ocenił(a) serial na 10
laieboy

A Norbert pomimo swoich oczywistych wad (i nie mówię tu o chorobie), to naprawdę porządny i dowcipny facet!

ocenił(a) serial na 4
Zygfryd666

No, zmienny w nastrojach niczym kobieta, często upierdliwy i trochę bez polotu gość.

Wygląda na to że przy nowym znajomym rudej panny jedyne co pozostaje Norbertowi to naostrzyć znów te noże w których się kiedyś przeglądał :D

ocenił(a) serial na 10
andre_

Hahaha! Dzisiaj Norbi przygotował wspaniałą kolację, świczki, kino... A Ola mimo to wybrała Rafała. To ona mięknie na widok tego gościa i Norbert chyba rzeczywiście zdany jest tylko na owe symboliczne "noże" ;) Ja tam będę mu kibicował.

ocenił(a) serial na 4
Zygfryd666

Akurat nie oglądałem wczoraj, a tu taki dramat ;)

Te noże wcale nie muszą być takie symboliczne. Zresztą ciekawe że ona nie boi się spać w jednym łóżku z takim gościem.

Zygfryd666

Ten koles nic nie robi, tylko siedzi w kuchni i pitrasi dla Olusi mikroskopijnej wielkości kolacje przy świecach. Mógłby sobie znaleźć jakąś pasje. Każda kobieta wybrałaby tego kuratora. Przystojny, męski. A Norbert nie dośc, że wieksza oferma od świętej pamięci Ryśka to jeszcze jakis psychol wpatrzony w noże. Mam nadzieje, że Ola go zostawi, bo mnie wyjatkowo irytuje jego postać.

ocenił(a) serial na 10
milenasy

Może macie rację, niech zabije Rafała i Olę i trafi do więzienia/psychiatyka na ładnych parę lat. Chociaż może poszedłem troszkę za daleko... ;P

Zygfryd666

Faktycznie, poniosło :) Norbert wyjedzie "gdzieśtam" a Olę będzie miał kto pocieszać. Faktycznie straszny los tych córek Pawła, coś z nikim nie mogą pobyć na dłużej...

ocenił(a) serial na 10
MagdaKor

A z "wujkiem" Markiem, Adze już było tak fajnie. No cóż, życie wyzwolonej singielki!

ocenił(a) serial na 4
Zygfryd666

Ja wiem czy fajnie ? Gość zachował się jak idiota, już wcześniej wiedział że ona nie lubi być stawiana pod ścianą, a potem wymyślił sobie ni z gruszki ni z pietruszki tę Australię. Kochający mężczyzna tak nie postępuje.

ocenił(a) serial na 10
andre_

I znowu wyszła moja ignorancja. No przecież, a poza tym był dość dużym sztywniakiem (jak to prawnik). Ale to też nie jego wina - po prostu dwa różne spojrzenia na świat.

Zygfryd666

Musi być też jakaś serialowa cierpiennica, umówmy się, że serialowa rzeczywistość musi być przerysowana, gdyby w pewnych scenach, wątkach, było więcej realizmu, to potych 15 latach większość żyłaby już długo i szczęśliwie i byłoby nudno, a tak, mamy przynajmniej o kim pogadać :)

A jeszcze ktoś pamięta jak Kuna grała mamę Maciusia, a Żak jej narzeczonego?

ocenił(a) serial na 10
MagdaKor

No pewnie, że pamiętam. Takich rzeczy się nie zapomina. Szkoda, że na stronie TVP nie można obejrzeć Klanu od 1 odcinka... Choć te początkowe akurat powtarzali kiedyś na tvp3.

Zygfryd666

A na Polonii TV nie powtarzają jakiś początków? Dziwnie się na to teraz patrzy, kiedyś na jakiś wakacjach trafiłam właśnie na Polonii odcinki ze starą czołówką, jeszcze z seniorami rodu, więc pewnie był to pierwszy sezon :) Kawał historii :)

ocenił(a) serial na 10
MagdaKor

phi, czolowke zmienili raptem ze 2 lata temu

dziubasek00

Ale seniorka rodu Lubiczów to już starsza historia. Jednak przyznaję, że z całego Klanu, najbardziej lubię Państwo doktorostwo, a Wy?

ocenił(a) serial na 10
MagdaKor

A w życiu! Krystyna mnie strasznie, strasznie denerwuje, chociaż Paweł ostatnio stonował i nawet te jego żarciki ciągłe są... oK? Najlepszy jest Jerzy + Feli i Moni!

Zygfryd666

Ale "po koniaczku" weszło do języka potocznego, nie przekonuje Cię to? Jerzy ma u mnie minus za swoje "skoki w boki", kobieca solidarność nie pozwala mi się nim cieszyć ;) A i teść Michała jest boski, chociaż nie jest Lubiczem...

ocenił(a) serial na 10
MagdaKor

A widzisz, bo ja patrze z męskiego punktu widzenia. Ale mimo wszystko Jerzy ma klasę, jaki by nie był w przeszłości. Nawet to jak postąpił z Małgorzatą. Świetny gościu!

Zygfryd666

No dobra, z Elżunią tworzą zrównoważony duet :)

użytkownik usunięty
MagdaKor

Ja też to pamiętam

ocenił(a) serial na 1
milenasy

najwieksza meska pisda w tym serialu to rogacz michas

Saguar_Bro

Taki los. Jest takim męskim odpowiednikiem Agnieszki i życie go nie rozpieszcza, chociaż też przeszedł mega przemianę