PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35711
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Przeznaczenie tematu raczej oczywiste, piszemy podsumowania klanmiesięcy i komentujemy podsumowania zrobione przez innych.

Wrzesień 2015 r. to był dobry miesiąc dla „Klanu”. Najlepszy od dłuższego czasu. Po kiepskim początku – szukanie kota Pompona, afera wokół sukni ślubnej młodej Marczyńskiej, ślub Jacka i Agatki – nastapiło megaprzyśpieszanie. PsychoDaniel i jego akcje wymiatają. NeoKamilkę ciekawie się obserwuje, w każdym razie jej wejście do serialu. Feli nieco poważniejszy niż zazwyczaj, zdecydowanie nie zawodzi. Bolek w formie, też poważniej niż zwykle. Nawet wątek nowego podopiecznego kutator Lubicz aż tak mnie nie wkurzał. Na minus sceny z Bożenką. Jest dobrze :)

Co zwraca uwagę:
Zero Maćka (pewnie aktor jest już w takim stanie, że nie może grać),
Zero Ministra (pewnie przez nadchodzące wybory nie mają co zrobić z tym wątkiem),
W ogóle bardzo mało Agnieszki.
Prawdopodobnie pożegnaliśmy Ramonę i Kobiego.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

A co się stało Piotrowi Swendowi?

Właściwie to brak ministra wynika z braku Agnieszki.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Zespół Downa to jest jedna z tych 12 739 spraw na których ja się już w ogóle nie znam, ale domyślam się, że jak przez lata jest nieleczony, to może być źle.

Mam wrażenie, że boją się pokazywać Agnieszkę, bo musieliby coś wspomnieć o jej pracy.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

A od kiedy to zespół downa się leczy? ;> Wybacz, ale zbyt dużo piszesz o niczym nie wiedząc.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Trudno mi uwierzyć, żeby nie było sposobów na powstrzymanie pogrążania się. Analogicznie jak w wypadku HIV. Patrzyłem na Macka i choćby na Martynkę, która była w serialu o wiele krócej i mniej intensywnie, i widziałem przeolbrzymią różnicę. No ale może to taki przeniesamowity zbieg okoliczności, i nagłe zniknięcie Maćka z serialu podobnie, jak już pisałem, eksperta udawał nie będę.

PS: Zespół Downa, wielka litera, bo to od nazwiska lekarza, który pierwszy to opisał.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Są różne odmiany tej choroby tak samo jak w epilepsji. Swend ma widocznie bardziej zaawansowaną od dziewczyny grającej Martynkę.
Nie musisz wierzyć, wystarczy poczytać. ;)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Różne stopnie, jak już. W wypadku Swenda widać było wyraźnie pogrążanie się właśnie, z każdym sezonem było z nim coraz gorzej.