Reaktywacja tematu sprzed roku ;) Co święty Mikołaj powinien przynieść Lubiczom i ich otoczeniu, wpisujemy nasze kreatywne propozycje. Siłą rzeczy ja zaczynam:
Darek - Pizzeria.
Agata - Zestaw do depilacji brwi,
Kasia&pani Leokadia - płyta "Korbas śpiewa Niemena",
Minister Ochrony Środowiska - następnych 15 Agnieszek, by mógł obsadzić nimi całe kierownictwo resortu i stworzyć najlepiej działające ministerstwo w dziejach Polski,
Siostra Ministra - doktorat,
Leopold - następne 200 żelazek,
Rutka - jeszcze więcej udziałów w El-Medzie.
Gabriela - lepsza wspólniczka do prowadzenia knajpy,
Zyta&Michał - rozwód,
Rozłucki - Ola,
Feliks - Okulary, by dostrzegł, że zasługuje na coś lepszego niż Moni.
Fani - wreszcie pierwsze sezony on-line,
Obecni scenarzyści - wypowiedzenie.
Jasiek - Zapas prezerwatyw, żeby mógł posuwać Ramonę ile wlezie i zdążał się zabezpieczać
Agata - Dziecko, a najlepiej cały żłobek dzieci
Grażyna - Herbatę, żeby nie musiała być więcej pośmiewiskiem internetu
Czesia&Renata - Szal Boa, prawdziwy, a nie z łańcuchów na choinkę :D
Ola - Paralizator, żeby się nie bała wychodzić z domu
Janusz - Golarkę, bo w tej brodzie wygląda jak żul
Ode mnie dla całej rodziny serialowej: nowotwór, spustoszy rodzinkę, przerwie tą sielankę. ;)
Ruda Olka - powrotu do stylizacji z czasów gdy kusiła Rozłuckiego :P
Zyta+Michał, nie rozwód a po kochance/kochanku - to by bardziej ożywiło akcję niż zwyczajny rozwód.
I może wreszcie coś więcej do zagrania dla Gabrieli, bo się nam kobieta do reszty zmarnuje na planie.
Na razie tyle.
Paweł - ducha Kryśki nawiedzającego go po nocach.
Moim skromnym zdaniem obecni scenarzyści powinni co najmniej sezon wcześniej dostać wypowiedzenie...
Oj, to byłoby dobre! Jakby go tak Kryśka nawiedzała! :D
Widziałam wywiad z Panią scenarzystką E. Szczypek i odniosłam wrażenie, że żyje Ona w jakimś dziwnym, swoim świecie,a to by wyjaśniało w pewnym sensie, obecny scenariusz.
Tu potrzeba nowych, młodych i świeżych umysłów, żeby klan rozkręcić, ale Pan producent ma, zdaje się, inne zdanie na ten temat.
Jak bym był panią Szczypek, to też bym nie uważał, że Klanowi potrzeba nowych scenarzystów ;)
Dodaję:
Wiga - Prozac.
Jaś - wizyta u fryzjera.
Rafalski - Weryfikacja dyplomu psychologa.
Detektyw Bogdan - przejcie na emeryturę.