Tak, właśnie ta ;) Kto zabił Rozłuckiego, jak myślicie?
Artur, chłopak Halszki - Halszka, z tego co ją znamy, co najmniej usiłowała flirtować z nowym szefem, co tamtemu nie mogło się podobać?
Halszka we własnej osobie - np. w samoobronie, gdy ten usiłował się do niej dobierać?
Jakiś inny "pracownik" gangu - zapewne z powodu opóźnień przy płatności?
Norbi - pojawia się w spoilerach, dość nagle, ponadto Świderski chyba chce się na stałe wymiksować z Klanu i przejść do Przyjaciółek?
Rafał - wciąż tak mało o nim wiemy, a dziwny to on co najmniej bywa?
Rozłucki, normalnie staje pan w jednym szeregu z JRem Ewingiem, Laurą Palmer i Stefą Forrester (odcinki z 2007 r., pamiętacie? ;)).
Ola - To ona była największą ofiarą, prześladowana i zastraszona mogła nie wytrzymać
Bolek - Nie chciał iść na policję, był dręczony przez gang Rozłuckiego
Rutka - Miał pomóc Bolkowi, może postanowił to zrobić w taki sposób
Kto zabił Pana R?!
Koniak jako ojciec powinien przynajmniej spuścić wpier*ol prześladowcy córki ;p
Ciekawe, że dziś odpadło, przynajmniej w znacznej części, dwóch najważniejszych podejrzanych: Artur (bo siedzi) i Rutka (chyba, że robił szopkę dla świata że chce tylko postraszyć Rozłuckiego). Z najnowszych spoilerów wklejonych przez Kolegę2000 wynika, że może jest w to zamieszany Chwościk. Nieźle, mam nadzieję, że nie spieprzą.
Fani MnS mogą mieć skojarzenie jeszcze z postrzeleniem Granta Chambersa w 1998 r., kojarzycie? :)
Tak i tak samo jak Granta postrzelił nieletni Rick, tak teraz Rozłuckiego mógł zabić nieletni Chwościk. :)
Rozłucki chyba już dziś zginął? Dlatego nie zjawił się przed karczmą?
To DZIŚ Rozłucki zginie:
"Komisarz z wydziału zabójstw odwiedza Olę. Wypytuje ją, co robiła szóstego lutego i informuje, że jest podejrzana w sprawie o zabójstwo Rozłuckiego."
Źródło: Świat Seriali
Tak, wychodzi na to, że zabił go Chwościk w trakcie kłótni o zaległą wypłatę. Punkt trzeci z listy z pierwszego postu w tym wątku.
Do listy nieletnich którzy strzelali i wyszła z tego kryminalna zagadka można jeszcze dorzucić Margaret S ;) Skąd ona?
Bohdan też mógł zabić Rozłuckiego.
Postać Rozłuckiego to ogólnie kopia Igora Kaczmarczyka z Pierwszej Miłości, wątek zabójstwa też ;/
Nie porównuj nawet Klanu z tym badziewiem! :P Może wątki trochę podobne, ale po co Klan ma wzorować się na kiczu, który ma dużo mniejszą oglądalność, żenujące wątki i postaci...
Hahahaha, oj Elmoo, dawno mnie nic tak nie rozbawiło, jak to, co napisałeś. :d :///
Proszę Cię... Ty poważnie tak uważasz? A "Klan" nie ma żenujących wątków i postaci? :D <lol>
Oj... Uderz w stół, a nożyce się odezwą. :P
Ale tak właśnie uważam. Klan też ma swoje wady, ale jednak wątki nie są tak głupie, postaci dobrze przemyślane i bardzo charakterystyczne.
PM też miało swój klimat, ale już dawno go straciło.
No na pewno w Klanie nie ma tak głupich wątków jak PM. Rzeczywiście - wątki z wielbłądem, Dropkiem, koparkami - przecież to jest mistrzostwo świata! Klan powinien dostać Emmy za najlepszy scenariusz po prostu. :D
Zapomniałem dodać, że w Klanie przecież mamy genialnie skonstruowane postaci (bezręki malarz, Sarna), czarne charaktery z prawdziwego zdarzenia (ten wielki morderca Ryśka chociażby), no no... Tylko skąd tyle różnych memów na temat Klanu? Wstyd, tak żartować z takiej perły wśród polskich seriali. <lol>
Wybrałeś kilka dawnych wątków z pośród wielu innych. Ja nie twierdzę, że Klan jest jakimś arcydziełem - ostatnio nawet często go krytykuję. W PM razi mnie to, że taka Majka dosłownie nic nie wspomni ani o ojcu, ani o dziadku. A przecież kiedyś tak uwielbiała jeździć do Wadlewa do Antoniego i Pani Natalii. Co ten serial teraz reprezentuje? Tylko seks i postaci biegających z pistoletami. A no i Wadlewo z kosmitami i psem - duchem babci. ,
Sarna to fajna komediowa postać.
Artur jako czarny charakter dobrze się sprawdza. Dobrze gra "mafię dla ubogich" (a takim kimś ma być), zwłaszcza jak na kogoś bez szkoły aktorskiej. Ponadto dzięki niemu ta lepsza mafia (Rutka-Rozłucki) jaśniej świeci, przez efekt tła.
Ja Artura nie cierpię bo zabił Rysia ;/ Zabójstwa Rysia nie da się wybaczyć - to był najwspanialszy człowiek z całego Klanu Lubiczów! ;D
Wiem, ale co nie zmienia faktu, że mecenas Rozłucki jest wzorowany na psychopatycznym mecenasie Igorze Kaczmarczyku, który sfingował własną śmierć w celu korzyści majątkowych.
Dziś będzie scena, w której Ola wypytuje Chwościka o Rozłuckiego, zobaczymy, jak chłopak będzie reagował.
Z najnowszych streszczeń już wiadomo, kto zabił Rozłuckiego. Chcecie wiedzieć?
Bogdan wychodzi z aresztu. Okazuje się, że zabójcą Rozłuckiego jest niejaki Kosicki, partner Halszki i szantażysta Tomka Chwościka
Rozumiem, że to dosłowny cytat z opisu? Więc zapewne Chwościk był męską dziwką a ci dwaj "włascicielami firmy w której pracował". Pobili się w kwestii rozliczeń. Ok., pozostaje pytanie, czy Rafał bywał klientem Chwościka i to dlatego namawiał Olę, by dała sobie spokój ze sprawą, bojąc się, że wyjdzie to na jaw.
Kosicki to Artur, czyli Haszka musiała okłamać Rozłuckiego co do tego, że on siedzi. Ale po co? Przyłapał ich na seksie i stąd może szantażować małego, ale skąd wiedział, gdzie w ogóle szukać Rozłuckiego. Albo go nie okłamała, tylko wyszedł następnego dnia ok. południa. Tak czy owak bez sensu.
W sumie to wolałbym wersję, że Rozłucki molestował Chwościka, ten nie wytrzymał i go zamordował. No, ale może to z zabójcą Ryśka ma jakiś sens. W sumie to już druga klanowa postać zabita przez niejakiego Artura Kosickiego. Ciekawy czy kogoś jeszcze w przyszłości zabije?