Czy nie uważacie, że jest kilka urwanych wątków w Klanie np.
1. Jacek wczesniej miał operację głowy. Niby guza miał czy coś. 2 odcinki go łeb bolał i od razu go cięli, ale tak, że nawet
włosów nie ścieli, głowy nie ogolili. Od razu zdrowy.
2. Janusza bolała nerka. Od razu guz pobrali próbkę do badań, koniec tematu.
Pewnie takich wątków jest więcej. Pamiętacie inne.
3. Znikające dzieci bohaterów - np. Surmaczowa miała córkę, a Moni syna Daniela. Nic o nich nie wspominają.
Z Dorotą nie wiadomo co się stało...
Wątek zemsty Edyty na Krystynie (z pomocą Halszki) też urwano bez sensu...
Jakby nie można było INNEJ AKTORKI do tej roli zaangażować, skoro Agnieszka Wosińska już nie chce grać...
Ciekawe też, co się z synkiem Halszki stało...Matka się seksi, a dziecko gdzie oddała?
i wątek nie tak odległy - ciekawe, co się dzieje u Waca i Barbary, wyrolowała go już czy nie? Oby oboje powrócili, Barbara wraca co jakiś czas do serialu, więc jest nadzieja...
Urwali też wątek śmierci Ryśka. Halszka miała przecież zeznawać, że ten jej facet spowodował tą śmierć. Ten wątek odpuścili na maksa. Nikomu z rodziny nie zależało, żeby to wyjaśnić.
No z tego co pamietam, to Monika i jej eks, ten detektyw (Roman chyba bylo mu na imie?)
mieli sie ta sprawa zajac - czyli tragiczna smiercia Ryska i nawet odnalezli te cala Halszke
ale dalej to nie wiem... zawiesili te sprawe i Rysiek nie zostal pomszczony... :(
Rysiek do dziś w grobie się przewraca, że tak olali jego śmierć.
Kochająca rodzinka, psiakrew :D
No wlasnie... co to ma byc?? Za kare Rysiek powinien jako duch ich straszyc po nocach - zwlaszcza Monike i Doktorka :)
nie Roman, tylko super detektyw BOGDAN.
Tamtemu facetowi nic nie narobili, a Halszce też nic nie narobili. Przecież jakby nie patrzeć, to Halszka tez jest winna śmierci wspaniałego Ryśka.
A ona żyje sobie spokojnie, była szefową kuchni w Rosso, a teraz szefuje w karczmie Bolka i na dodatek kręci z Bolkiem.
Tymczasem niewinny Rysiek nie żyje i już nigdy nie umyje rąk.
A no wlasnie, Bogdan :)
A Monika taka niby taka dobra siostra, a zatrudnila do wlasnej restauracji oszustke i prawie zabojczynie!
Zatrudniła bo ta miała być świadkiem koronnym czy kimś takim. Ale że o Ryśku zapomnieli to i o wątku też.
Jednak nie do końca zapomnieli.
W tamtym tygodniu Halszka mówiła coś takiego do Bolka "Wiem co twoja rodzina o mnie myśli.
Ale ja zeznawałam w sądzie i dzięki mnie skazali tego faceta, który zabił Ryśka".
Więc jednak poniósł karę, tylko tego nie pokazywali ;)
Zapomnieli, zapomnieli - ale niezastąpione forum filmwebu im przypomniało ;)
ps - "tego faceta" , hehe, przecież to był jej facet, ona też zapomniała ?
"ps - "tego faceta" , hehe, przecież to był jej facet, ona też zapomniała ?"
Ja nie zacytowałam dokładnie, więc możliwe, że Halszka powiedziała to nieco innymi słowami.
Twórcy Klanu sprytnie zamykają wątki, tak by móc później wrócić do niektórych postaci. Dla przypomnienia: Barbara była już kochanką Jacka, żoną Piotra a teraz kręci z Wacem. Oczywiście z kilkuletnimi przerwami. Z kolei Feliks w początkowym okresie Klanu był szwarccharakterem (podobnie jak Monika), który oszukiwał Jurka w interesach. Po paru latach wrócił jako nieudacznik i ciapa, będący wiernym jak pies swojej Moni. Nie jest więc powiedziane, że Dorota kiedyś nie powróci :)