Wbrew temu, co wcześnie przypuszczaliśmy (no, przynajmniej ja) to nie będzie tak, że Bolko po prostu się przyzna:
http://www.swiatseriali.pl/seriale/klan-380/news-klan-halszka-wpadnie-na-oszustw ie,nId,1576255
Sorry, że nie zaznaczyłem spoilera, moja wina, ale właściwie nic nie jest zdradzone, więc szkoda minimalna.
Duży ban za spolierowanie już w tytule wątku to po pierwsze.
Po drugie za opis wątku i brak zaznaczenia spoilera.
To bany są duże i małe? :) Ponadto - co złego jest w tym opisie wątku, poza minispoilerem, który przecież wymieniłeś osobno?
Masz problemy, naprawdę...
Chodzi o spoiler w dwóch miejscach jednocześnie , jak na osobą tak poprawiającą każdą osobę zawsze i wszędzie winny powinieneś być także taki dokładny wobec siebie. A osoba która całe dnie spędza na komentowaniu , pisaniu własnych scenariuszy , odpowiadaniu na posty i udzielaniu się w wielu miejscach na temat jednego serialu w taki sposób , że inni myślą , że takie zachowanie musi przynajmniej oznaczać pracę , przy serialu . Ale nie jest tak . Więc kto tu ma jakieś problemy?
Ten kto atakuje innych i psuje atmosferę, moim skromnym zdaniem.
Ok., tyle ode mnie w sprawie "dużego bana", nakręcać owego psucia nie mam zamiaru.
@wiatriwoda :)
Myślę, że Awdar nas podpuszcza i celowo psuje krew, bo komu chciałoby się tak naprawdę uporczywie mącić wodę na forum Klanu?
a propos tematu pamiętam, że jakiś czas temu każdy kto zakładał wątek, który nie pasował Awdarowi był na maksa krytykowany a teraz sam Awdar napaćkał tyle nowych wątków, że szok ;-)
pozdrawiam światecznieeeee :)
To nie pierwszy raz, pamiętasz, jak poprzednio (2007?) zatrudniła się w Rosso z siostrą?
Chyba 2006, wtedy raczej od początku było wiadomo, że coś kręci po jej rozmowach z siostrą. Później jak pracowała z Edytą (jesień 2009) też każdy widział, że nie ma czystych intencji. Teraz wydawało się, że naprawdę przeszła przemianę. Choć dla wielu było to nierealne i niedopracowane to jednak w tą metamorfozę uwierzyli.
Twórcy "Klanu" mają szczęście bo przypadkiem wyjdą z twarzą z największego absurdu w historii swojego serialu. Nie sądzę by w 2012 założyli sobie, że Halszka się zmieni "na niby" a za 2 lata pokaże swoje prawdziwe oblicze. Zapewne chcieli jak najszybciej zamieść pod dywan historię zabójstwa Ryśka a wybielenie Halszki było prędzej efektem lenistwa z ich strony niż dobrze skonstruowanej intrygi.
Pewnie aktorka woli grać złe kobiety i scenarzyści to zaakceptowali. trochę jak ksiądz Artur z Plebanii, który też w pewnym momencie się nawrócił i stał się ideałem księdza, a po powrocie do serialu znów był odpychający ;)
Dziś Halszka. pokazała trochę ludzkiego oblicza, bo chyba naprawdę kocha tego gacha którego odbierała z więzienia.
Podobny przypadek był z Julią. Wróciła do Polski grzeczna i opanowana, dostała aptekę od Eli, a po prawie 2 latach słyszymy, że tak naprawdę była zła i fałszowała recepty. Pytanie czy to był celowy zabieg czy ten wątek z fałszowaniem został wymyślony spontanicznie? Może Karpiński i spółka to geniusze w pisaniu wątków na miarę Alfreda Hitchcocka?
Też pewnie kwestia aktorki, Iwantcandy przypomniała niegdyś, że Landonowa swoje największe sukcesy aktorskie odnosiła wcielając się w złą i podstępną łowczynie pokemonów ;)
Tak i była w tym świetna. http://www.youtube.com/watch?v=Sg4G48jgf_s - tu można ją posłuchać w 1:40
I pomyśleć, że jakieś 1,5 roku temu wpakowała się Michałowi pod prysznic, taka z niej romantyczka była :D
O tym scenarzyści też zapomnieli. :( A może to też jest celowe i niedługo okaże się, że Julia ma dziecko z Michałem? To byłoby coś!
Do tej listy wielkich przemian ja dodałbym jeszcze Barbarę. Przecież przed wieloma laty to była jeszcze większa intrygantka niż Julia, która lawirowała wokół Jacka z którym pracowała w banku i dwa razy prawie rozbiła jego małżeństwo z Beatą, następnie wzięła ślub z Rafalskim po czym oszukała go i wyjechała do Meksyku. A teraz zrobiono z niej całkowicie neutralną postać, nawet na granicy takiej słodkiej idiotki.
Przemian w Klanie było więcej. Monika to na początku był czarny charakter, intrygantka, czarna owca klanu Lubiczów, cwaniara i wszystko co najgorsze. Teraz grzecznie prowadzi restauracje i przeżywa rozterki miłosne. Feliks też był inny - cwaniak i kombinator, który kiwał Antka i Jerzego, A teraz? Ciapa i niedojda, za co się weźmie to sknoci. Jurek też się zmienił. Na początku z kwiatka na kwiatek, teraz wzorowy mąż, pełen oburzenia na każdy skok w bok kogoś z rodziny.
No tak. Feliks to w ogóle dla mnie ewenement bo faktycznie rolował nieźle Jurka i "kolegę Zaburzańskiego" a teraz to pierwszy błazen Klanu.
Przemiana Jerzego akurat mi się podoba, bo w serialu potrzebny jest taki przykładny mąż i wzorowa żona. Kiedyś byli nimi Paweł i Krystyna, ale Krysia zmarła, a Paweł zamienił się w sukinsyna.
Wróciła! Dobrze, że nie stało się tak, jak np. ja przypuszczałem - że po tym, jak pogroziła Bolkowi, że "jeszcze ją popamięta" zniknie na kilka lat, a potem co najwyżej pojawi się w wątku z jakąś inną postacią.
No i wsiąkła. Nie tak prędko jak się spodziewałem, ale jednak nie dotrzymała obietnicy, że jeszcze Bolkowi pokaże. Ciekawe, czy stanie się tak jak myślałem w grudniu i pokaże się za 2-3 lata w jakimś innym wątku z innymi postaciami ;>