Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

to ile ta przewozka bedzie kosztowala? kilkadziesiat tys? to co Pan doktorek wlasciciel kliniki nie
ma takiej kasy?? dziwne troche

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Jak będą jej tak szukać, jak Beatę, to raczej jej tak od razu nie znajdą ;)

elfijka

Adoratorowi skończyła się kasa na koncie i musi doładować telefon ;-)

ocenił(a) serial na 10
wredna_maupa

ten adorator z roznych nr pisal :P

elfijka

Chyba dziś spełniono oczekiwania i bohaterowie nadrobili zaniepokojenie chorobą Krysi. Leszek , Alicja, Sekretarka, Agnieszka i jej Facet , Pawełek , Bolek i Mikosz wspomnieli o tym i od razu cała sprawa stała się bardziej wiarygodna. Rozmowa Leszka z Alicją była bardzo fajnie pokazania.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Miłosz, nie Mikosz ;) Widocznie doszliśmy już do emisji odcinków, które były kręcone po tym, że p. Kotulanka ostatecznie się zachlała.

Awdar

Niestety nie mogę edytować i poprawić.Trochę szkoda jedynie , że nie będzie jej w jubileuszowym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

A mnie rozwaliło, że Leszek nie wiedział, że jego siostra dogorywa. Bo w "Klanie" każda wiadomość rozchodzi się lotem błyskawicy. Jak Olka znalazła sobie Norberta, to wszyscy w rodzinie wiedzieli, że jest schizofrenikiem.

elfijka

Trochę naciągane :) Ale przynajmniej starał się pokazać braterczą troskę. Zawsze coś tam do zagrania. Ale rozśmieszył mnie dialog z Alicją i to , że każdy o czym innym mówił i tak sobie gadali.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

A Alicja jaka rozpacz po mężu, który przez wszystkie lata małżeństwa ją zdradzał!!! Nawet nie mogła zidentyfikować ciała, tylko dzieci tam wysłała!

elfijka

Choć wiadomo coś ich tam może łączyło , ale trochę przesadzili . Jeszcze ta sekretarka zatroskana jak o swojego faceta.
Omal one i Leszek nie wpadły w paniczny lament.:)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Kto wie, może sekretarkę coś z Marczyńskim łączyło? ;)

elfijka

Swoja drogą za Krysią chorą tak nie lamentowała . Albo jest cholerą jako szefowa , albo sekretarka chce ja wysiudać i zajęć jej miejsce.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

No przecież pani Marta ciągle jej i jej gościom robi kawki, herbatki i podaje ciasteczka.
"- Pani Marto, dwie kawki poprosimy.
- Oczywiście, pani dziekan."

elfijka

Swoją drogą myślę , że po dzisiejszym odcinku choroba Krystyny dobrze zrobiła choćby dla części wątków w serialu. Ożywienie Leszka , który był wściekły na szwagra , dzisiejsza ich rozmowa pokazują , że jak się przyciśnie niektórych aktorów to widać , że są aktorami a nie spikerami scenariusza. Po za tym niejako połączenie wątku Krysi i Marczyńskiego postaciami Alicji , Pawła i Leszka też dobrze wyszło, może przypadkowo , ale jednak. Mogłaby tylko Ela czy Grażynka wspomnieć o Krysi tam na obczyźnie byłoby jeszcze lepiej.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Tak sobie pomyślałem, że ciekawie by było jakby Paweł i Alicja mieli romans :D Ona samotna, Paweł chwilowo także, znają się w sumie, mogliby się sobą pocieszyć... a gdy Krysia wróci, spoliczkuje Pawła, a potem Aliś :D Oczywiście może trochę przesadzam, ale ciekawe by to było :) Jednak wiadomo, Alicja i Krysia to prawdziwe przyjaciółki, więc pewnie nic takiego nie będzie miało miejsca.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Tylko Grażynka, widują się po kilka razy w tygodniu, oboje samotni, doświadczeni, z dziećmi na głowie, pasują do siebie.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

To ja już wolę Pawła z Aliś :P

elmoo_filmweb

Mogłoby by być . Na pewno było by to dosyć ciekawe. Marczyński mógłby przywalić Pawłowi jak by ich nakrył :)Ale chyba się na to nie zdecydują. Jest tajemniczy adorator Alicji i ma się pojawić jakaś Jadzia u boku Pawła.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Marczyński widział Alę z docentem i uśmiechnął się sam do siebie, było widać, że bynajmniej nie przeszkadza mu związek żony.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

i czaju zaparzyć :)

wujciowariatuncio

W ogóle nie tęsknię za Krystyną.

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Jej mąż i córeczki też nie.

ocenił(a) serial na 10
andre_

Córeczki już o niej zapomniały, a mąż stwarza jeszcze pozory, że pamięta ;)

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Pawełek jedynie przeżywa chorobę Krystyny, Paweł to w ogóle chyba ma to gdzieś, tylko nie chce się do tego przyznać...

elmoo_filmweb

Zdecydowanie Pawełek ciągnie ten watek. Paweł strasznie źle reaguje , ale myślę , ze to bardziej wynika z nastawienia aktora. Tez ten tekst Pawła pojedziesz do Agnieszki to zadzwonicie do matki bez sensu- to ojciec z synem nie powinni się kontaktować ,a nie wyręczać córką. Tu scenarzyści źle napisali te kwestie Pawła.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

I znowu nie padł argument, że np. nie stać ich na lot do Stanów, tylko że on ma nawał pracy. Paweł coś kręci.

użytkownik usunięty
elfijka

Stockinger nie musi nawet w tym momencie grać, skoro w realu w wywiadach dał do zrozumienia, że za Kotulanką nie tęskni :) A sam wątek jakoś tak kulawo został prowadzony. Mąż nie pojedzie na Święta do chorej żony po dwóch miesiącach rozłąki?!

elfijka

Dobrze , że świątecznie przypomniano o Krysi i scena na schodach całkiem , całkiem . Brakowało w rozmowie z Pawełkiem o styroju do karate stwierdzenia Juniora , ze nie cieszy się bo nie ma mamy. Było by to takie naturalne i idealnie pasowało do tego wątku. Po za tym przyszło mi do głowy , ze ten doktorek , który czuwa przy Krysi mógłby być tym , którego spotkała na tamtej feralnej konferencji gdzie zachorowała albo nowy amerykański apsztyfikant . Trochę świata w klanie by się przydało:)

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Na konferencji chyba spotkała doktora literaturoznawstwa/lingwistyki/slowianistyki, nie medycyny ;)

Awdar

Coś mi się pokręciło:) Ale mógł by ja przypadkiem spotkać :)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Ja też myślałam, że mały się nie cieszy z prezentu, bo matki nie ma. Ech, zagrał taką rozpacz, ale nie pasowało mi to do "bo dostałem ubranie". Bez sensu.