PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35710
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

reklamy w klanie

ocenił(a) serial na 1

Dzis w Klanie zobaczylem zajebista reklame mleka Mazurki Smak (czy inne gowno) firmy Mlekowita... Tragedia

ocenił(a) serial na 1
Biela

Korzystając z wolnej chwili, zachęcona Waszymi opowieściami o tym niezwykłym serialu skusiłam się dziś na obejrzenie póltora odcinka (tak, tak, dziś o ile mnie wzrok nie mylił TVP puściło DWA odcinki Klanu pod rząd!- przy czym połowy pierwszego nie obejrzałam bo za późno włączyłam). To co zobaczyłam wywołało we mnie trzy reakcje: wybuch śmiechu, głęboki smutek a następnie kontemplację dzisiejszych polskich seriali w TV. No, ale wróćmy do naszej jakże uroczej telenoweli. Najpierw zbiła mnie z nóg a jednocześnie zafascynowała scena, w której Grażynka zauroczona wizytą u profesora zwróciła Ryśkowi uwagę by wyjął łyżeczkę z kubka, gdy pije herbatę, bo nie daj Boże, jeszcze dzieci wejdą w tym momencie do kuchni a przecież trzeba dać im dobry przykład!:D
Następna kosmiczna scena to z Małgosią i Delicjami. Już wiem, co mieliście na myśli pisząc o nachalnych reklamach w Klanie. Biedna dziewczynka machała ciastkami prawie do kamery, by było widać nazwę i firmę, bo nie daj Boże, jeszcze ktoś by pomylił Delicje z innymi ciastkami i co wtedy?
Tekstów nie będę nawet komentować bo i nie ma czego.
Nie żałuję tak spędzonego popłudnia/wieczoru i na pewno nie poprzestanę
tylko na tych odcinkach albowiem apetyt rośnie w miarę jedzenia (i to nie tylko Delicji):D

ocenił(a) serial na 3
zapatrzona_w_slonce

Dziś to było tyle co nic, gdy idzie o reklamy.

Były dwa odcinki, bo chyba chcę nadrobić czas stracony w zeszłym tygodniu.

Witamy w klubie zarysionych ;)

ocenił(a) serial na 1
Awdar

A dziękuję za miłe przyjęcie do tak zacnego klubu:) Teraz będę już śledzić na bieżąco losy Rysiów, nie odpuszczę:) Połknęłam bakcyla.

ocenił(a) serial na 3
zapatrzona_w_slonce

To wspaniale, że znalazł się kolejny amator tej wspaniałej polskiej telenoweli:P:P

użytkownik usunięty
czarownica_kat

Im wiecej tym lepiej - A w takim Rysiu mozna sie zakochac od pierwszego wejrzenia :)

ocenił(a) serial na 1

grono klanowych zboczków rośnie w siłę;D

ocenił(a) serial na 1
knopson

Rysio jest wspaniały!! Wprost przepadam za nim! Dziś niestety nie dałam rady obejrzeć mojej ukochanej telenoweli, o nie, jak mam wytrzymać do poniedziałku?! ratujcie!:D:D:)

ocenił(a) serial na 7
zapatrzona_w_slonce

A dziś, reklama PaSZtetu:):)przez serialową Małgosię i jej mami.

ocenił(a) serial na 1
isa85z

Zapraszam na watek o reklamach w "Plebanii"... tam tez wczoraj i dzis byl PASZTET! (i to nie babci Jozi... tylko
firmowy!). KABARET

Biela

Z tym pasztetem to mnie dobili zarówno w "Klanie" jak i w "Plebanii".

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

"To mój ulubiony pasztecik" :P

czarownica_kat

Ostatnio są reklamy Activii dla cioci Stasi xdd bo ma wzdęcia :DD

ocenił(a) serial na 1
Antyoksydantka

Dzisiejszego dnia, podczas hucznego grila u Chojnickich, było osobne ujęcia na kartę TELEGROSIK. I to całkiem długie! ;)
Oczywiście, zaraz potem naszą uwagę odwrócił bliźniak, który chwalił się matce, że zjadł " taaaki kawał mięsa", ale sam fakt zaistniał :)

ocenił(a) serial na 3
lovely_rita

W dzisiejszej Rzepie jest tekst na temat producent pleasment w polskich serialach:

http://www.rp.pl/artykul/61991,472628_Serial_dzwignia_reklamy.html

Ale Klan potraktowali bardzo po macoszemu, pozwolę sobie zacytować całość:

"SERIAL CI DORADZI:

Kolejnym sposobem promowania produktów w serialach jest zachwalanie danego produktu w "naturalnej" rozmowie bohaterów serialu. I tak np. w "Klanie" (TVP) skarżąca się na problemy trawienne pani Stasia dostaje od innej bohaterki radę, że na jej dolegliwości pomoże na pewno jogurt Danone activia, o ile będzie go jadła regularnie."

- i już, dalej wzmianka o TPSA w "Na Wspólnej".

Czyli olali Ryśku.

Wstydźcie się redaktorzy!

ocenił(a) serial na 3
zapatrzona_w_slonce

Kiedys była reklama Biedronki.
Robili zakupy i kamera pokazała logo marketu.

użytkownik usunięty
giovanni50

No pamietam to,i Rysdia dzwigajacego te siaty z ich logo :)
Kto wie,moze piwo Bartek kupili dla Macka wlasnie w Biedronce?

ocenił(a) serial na 1

Dzisiaj oglądałem tylko kawałek ale w nim Rysio promował bodajże akcję
utylizacji baterii bo mu coś jakaś kobieta powiedziała (Kasia??) a
konkretnie nie słyszałem bo mi zagłuszyła przejeżdżająca pod oknami
ciężarówka. xD

ocenił(a) serial na 1
zapatrzona_w_slonce

No, dosłownie minutę temu w klanie Feliks dał jakiejś dziewczynce paczkę delicji z takim zbliżeniem że ślepy zobaczyłby. Po co oni to jeszcze kręcą...

Biela

Hahah, ale mnie też powalają te reklamy :D I oczywiście codziennie śledzę losy Ryśków, i reszty!

ocenił(a) serial na 3
Camilla3

Kiedy tylko Małgosia powie, że zjadłaby coś słodkiego przed kolacją, to jestem pewna, że Beata za chwilę wyjmie z szafki delicje! Trochę to dziecko jest monotematyczne smakowo:D:D

ocenił(a) serial na 3
czarownica_kat

Gdybym pracował w marketingu delicji, to ostatnią osobą, którą zaangażowałbym do reklamy byłaby Susana/Małgosia. Już córki Rysia są o wiele sympatyczniejsze=lepiej nadające się do reklamy.

Awdar

Małgosia jest mistrzem w reklamowaniu,
Delicje już mnie nie ruszają :-),ale scena z pasztetem mnie rozwaliła
to była masakra nie pamiętam dokładnie słów ale coś w stylu "mamusiu obiecałaś mi kanapkę z moim ulubionym pasztetem (i tu najazd na pasztet) a później powrót tatusia do domu i tekst córeczki, że na kolacje jest zapiekanka albo kanapka z jej ulubionym pysznym pasztecikiem

ocenił(a) serial na 1
czarownica_kat

Ta Małgosia jest niepoprawna:) Przed kolacją! Coś słodkiego? Potem nie zje kolacji, a to przecież dramat!

zapatrzona_w_slonce

zgadzam się z Wami, polski product placement jest wciąż na żenująco niskim poziomie... ale ale ;) w zeszłym tygodniu, w Klanie rzecz jasna, widziałam wątek związany z jakąś kampanią społeczną Prowadzę, jestem trzeźwy. Kojarzy ktoś? wcześniej widziałam w tvp regionalnej jakiś spot z tym związany. interesują mnie te breloczki, ciekawa jestem, gdzie je można dostać.

woozetka

Wczorajsza sytuacja z kawą, którą Mariusz przyniósł do Ryśka mnie po prostu załamała.
- Napiłbym się kawy Rysiu.
- Może być rozpuszczalna?
- Ja wolę tak tradycyjnie, z fusami.
- To takiej nie mam.
- Ale ja mam.
I za chwilę Mariusz radośnie wyciąga z torby paczkę kawy i rzuca Ryśkowi, który trzyma ją chwilę przodem do kamery, a potem robi i sobie szczęśliwie piją.

Doktor_Wong

teraz jest reklama Primy właśnie, i wszyscy jak piją kawę to z firmowych filiżaneczek:-)

ocenił(a) serial na 1
Berrta

To z tą kawą od razu przypomina mi reklamy z Perwollem co jak się dziwią że ciuch nie nowy a wyprany osoba chwaląca towar zawsze ma przy sobie butelkę z tym że specyfikiem nie ważne gdzie by nie była (msza w kościele, wesele, narada produkcyjna, wyrzucanie śmieci itp.) irytujące jest to. Niech scenarzyści coś własnego wymyślą.

woozetka

No ja też jestem ciekaw gdzie można nabyć taki breloczek bo wglada bardzo ładnie ;)

ocenił(a) serial na 3
maciag

Product placement
Najbardziej utkwiła mi Warka w Operacji Samum :)

Biela

Dzisiaj to było boskie z tymi delicjami ;D dzieci nie chciały wyprowadzac sie do matki a na pocieszenie dostały delicje i to jeszcze od niej ;D a jaki zaciesz ;D a michał jaki zrobił klimat jakiś niby prezent a tu delicje wyciąga ;D hhe i te demonstracyjne otwieranie an stole zeby zareklamowac to nowe zamkniecie ;D a potem jak ta babka cos gadala o siostrze i ci niby blizniacy nie chcieli ale jak michał potrząsał delicjami i mowił ze moze bedzie lubiała to co oni to znowu zaciesz nie no to było denne aż zal mi tych aktorów

ocenił(a) serial na 1
glow

Polecam Ci stronę www.sjp.pl, poczytaj, później wypowiadaj się na forach :) Szczególnie "lubiała" mnie zabiło.

Biela

phi znalazło się... nie bedziesz mnie pouczac

ocenił(a) serial na 10
glow

nie mogłam na to patrzeć :P przełączyłam, ponieważ poziom żenady był za wielki :P

ocenił(a) serial na 3
Ania_z_Filipem

Klan to powinni skonczyc bo ciągnie sie jak guma od majtek

Biela

ostatnio były ponownie delicje a dzis bank bzwkb masakra!

alkatraz

Jak tylko usłyszałem tekst Eli o rachunkach zapłaconych przez internet, wiedziałem, że będzie jazda.

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

Rysio jest taryfiarzem i jezdzi w krorporacji Metro Taxi kiedys w Warszawie widziałem taryfe z tym logo:)

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

No reklama banku była strasznie nachalna i nieprzemyślana, to juz nawet śmieszne nie było...Ela: "Wejdę tylko na stronę mojego banku" ciocia Stasia: "OOOO toż to i nasz bank!!!". A potem to recytowanie przez Elę tekstu reklamowego "dzięki temu zrobisz opłaty, nie wychodząc z domu!"

czarownica_kat

Haha widziałem to dziś.Niezły łach z Elżbiety :D.Nie zdziwię się jak wezmą ją do reklamy tego banku.Pamiętam jak kiedyś była faza na delicje co w każdym odcinku ktoś wchodził i mówił coś tego typu "O popatrz co przyniosłem.Delicje" i ta mała od tego typa co go ten palnik goni mówiła jaki to mięciutki biszkopt i galaretka i najlepsza czekolada.Ogólnie beka :D

ocenił(a) serial na 1
Crips187

Dzis HP na piedestale... pokazana drukarka i pelno oryginalnych tuszy obok... Kazdy przeciez trzyma tusze obok drukarki. W tle odglos pracy drukareczki, ale o dziwo komentarza nie bylo

Biela

Jak to nie przecież powiedziała że tak ładnie obrazki jej wyszły bo kupuje tylko firmowy najlepszy tusz :D.

ocenił(a) serial na 3
Crips187

ale jazzy :D

ocenił(a) serial na 1
Crips187

Haha... ostro...

Biela

Oglądam to sporadycznie (powiedzmy 1 odcinek na 20-30), i ciekawi mnie czy reklamują np. coś takiego :D
- papier toaletowy Regina
- odświeżacz powietrza Ambi Pur

Kacper_1984

No dobre by to było np stasia toszto unas troche zalatuje
-ale przecież mamy nasz elegancki odświeżacz powietrza AMBIPUR
albo przychodzi rysiu do kuchni z łazienki i mówi ale mi nie komfortowo a na to grażynka odpowiada
-alez rysiu najlepiej używaj papieru toaletowego regina będziesz usatysfakcjonowany w 100%
ogólnie tak śmieszne że aż smutne a szkoda bo ten serial był kiedys naprawde dobry np lata 2002/2003

ocenił(a) serial na 3
tomi382

Tomi, ale masz wyobranię:P powinieneś pracować jako scenarzysta Klanu:P

czarownica_kat

Myślałem o tym ale prędzej leonardo di caprio zagra lucka w mjakmiłość niz ja bede scenarzystą w klanie a z resztą honor mi nie pozwala

tomi382

najlepsza jest reklama delicji, to może teraz cos słodkiego, to w nagrodę zjemy po delicji biora po jednym i zamykaja :-D

sonnenEW

Teraz na topie jest konto "Aktywni 50+", nawet w zapowiedzi na jurzejszy odcinek było. A normalnie w odcinku pojawiła się jakaś dość nachalna gadka o oryginalnych tuszach.

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

Masz rację...To się staje żenujące...