Dzis w Klanie zobaczylem zajebista reklame mleka Mazurki Smak (czy inne gowno) firmy Mlekowita... Tragedia
Korzystając z wolnej chwili, zachęcona Waszymi opowieściami o tym niezwykłym serialu skusiłam się dziś na obejrzenie póltora odcinka (tak, tak, dziś o ile mnie wzrok nie mylił TVP puściło DWA odcinki Klanu pod rząd!- przy czym połowy pierwszego nie obejrzałam bo za późno włączyłam). To co zobaczyłam wywołało we mnie trzy reakcje: wybuch śmiechu, głęboki smutek a następnie kontemplację dzisiejszych polskich seriali w TV. No, ale wróćmy do naszej jakże uroczej telenoweli. Najpierw zbiła mnie z nóg a jednocześnie zafascynowała scena, w której Grażynka zauroczona wizytą u profesora zwróciła Ryśkowi uwagę by wyjął łyżeczkę z kubka, gdy pije herbatę, bo nie daj Boże, jeszcze dzieci wejdą w tym momencie do kuchni a przecież trzeba dać im dobry przykład!:D
Następna kosmiczna scena to z Małgosią i Delicjami. Już wiem, co mieliście na myśli pisząc o nachalnych reklamach w Klanie. Biedna dziewczynka machała ciastkami prawie do kamery, by było widać nazwę i firmę, bo nie daj Boże, jeszcze ktoś by pomylił Delicje z innymi ciastkami i co wtedy?
Tekstów nie będę nawet komentować bo i nie ma czego.
Nie żałuję tak spędzonego popłudnia/wieczoru i na pewno nie poprzestanę
tylko na tych odcinkach albowiem apetyt rośnie w miarę jedzenia (i to nie tylko Delicji):D
Dziś to było tyle co nic, gdy idzie o reklamy.
Były dwa odcinki, bo chyba chcę nadrobić czas stracony w zeszłym tygodniu.
Witamy w klubie zarysionych ;)
A dziękuję za miłe przyjęcie do tak zacnego klubu:) Teraz będę już śledzić na bieżąco losy Rysiów, nie odpuszczę:) Połknęłam bakcyla.
To wspaniale, że znalazł się kolejny amator tej wspaniałej polskiej telenoweli:P:P
Im wiecej tym lepiej - A w takim Rysiu mozna sie zakochac od pierwszego wejrzenia :)
Rysio jest wspaniały!! Wprost przepadam za nim! Dziś niestety nie dałam rady obejrzeć mojej ukochanej telenoweli, o nie, jak mam wytrzymać do poniedziałku?! ratujcie!:D:D:)
Zapraszam na watek o reklamach w "Plebanii"... tam tez wczoraj i dzis byl PASZTET! (i to nie babci Jozi... tylko
firmowy!). KABARET
Dzisiejszego dnia, podczas hucznego grila u Chojnickich, było osobne ujęcia na kartę TELEGROSIK. I to całkiem długie! ;)
Oczywiście, zaraz potem naszą uwagę odwrócił bliźniak, który chwalił się matce, że zjadł " taaaki kawał mięsa", ale sam fakt zaistniał :)
W dzisiejszej Rzepie jest tekst na temat producent pleasment w polskich serialach:
http://www.rp.pl/artykul/61991,472628_Serial_dzwignia_reklamy.html
Ale Klan potraktowali bardzo po macoszemu, pozwolę sobie zacytować całość:
"SERIAL CI DORADZI:
Kolejnym sposobem promowania produktów w serialach jest zachwalanie danego produktu w "naturalnej" rozmowie bohaterów serialu. I tak np. w "Klanie" (TVP) skarżąca się na problemy trawienne pani Stasia dostaje od innej bohaterki radę, że na jej dolegliwości pomoże na pewno jogurt Danone activia, o ile będzie go jadła regularnie."
- i już, dalej wzmianka o TPSA w "Na Wspólnej".
Czyli olali Ryśku.
Wstydźcie się redaktorzy!
No pamietam to,i Rysdia dzwigajacego te siaty z ich logo :)
Kto wie,moze piwo Bartek kupili dla Macka wlasnie w Biedronce?
Dzisiaj oglądałem tylko kawałek ale w nim Rysio promował bodajże akcję
utylizacji baterii bo mu coś jakaś kobieta powiedziała (Kasia??) a
konkretnie nie słyszałem bo mi zagłuszyła przejeżdżająca pod oknami
ciężarówka. xD
No, dosłownie minutę temu w klanie Feliks dał jakiejś dziewczynce paczkę delicji z takim zbliżeniem że ślepy zobaczyłby. Po co oni to jeszcze kręcą...
Kiedy tylko Małgosia powie, że zjadłaby coś słodkiego przed kolacją, to jestem pewna, że Beata za chwilę wyjmie z szafki delicje! Trochę to dziecko jest monotematyczne smakowo:D:D
Gdybym pracował w marketingu delicji, to ostatnią osobą, którą zaangażowałbym do reklamy byłaby Susana/Małgosia. Już córki Rysia są o wiele sympatyczniejsze=lepiej nadające się do reklamy.
Małgosia jest mistrzem w reklamowaniu,
Delicje już mnie nie ruszają :-),ale scena z pasztetem mnie rozwaliła
to była masakra nie pamiętam dokładnie słów ale coś w stylu "mamusiu obiecałaś mi kanapkę z moim ulubionym pasztetem (i tu najazd na pasztet) a później powrót tatusia do domu i tekst córeczki, że na kolacje jest zapiekanka albo kanapka z jej ulubionym pysznym pasztecikiem
Ta Małgosia jest niepoprawna:) Przed kolacją! Coś słodkiego? Potem nie zje kolacji, a to przecież dramat!
zgadzam się z Wami, polski product placement jest wciąż na żenująco niskim poziomie... ale ale ;) w zeszłym tygodniu, w Klanie rzecz jasna, widziałam wątek związany z jakąś kampanią społeczną Prowadzę, jestem trzeźwy. Kojarzy ktoś? wcześniej widziałam w tvp regionalnej jakiś spot z tym związany. interesują mnie te breloczki, ciekawa jestem, gdzie je można dostać.
Wczorajsza sytuacja z kawą, którą Mariusz przyniósł do Ryśka mnie po prostu załamała.
- Napiłbym się kawy Rysiu.
- Może być rozpuszczalna?
- Ja wolę tak tradycyjnie, z fusami.
- To takiej nie mam.
- Ale ja mam.
I za chwilę Mariusz radośnie wyciąga z torby paczkę kawy i rzuca Ryśkowi, który trzyma ją chwilę przodem do kamery, a potem robi i sobie szczęśliwie piją.
To z tą kawą od razu przypomina mi reklamy z Perwollem co jak się dziwią że ciuch nie nowy a wyprany osoba chwaląca towar zawsze ma przy sobie butelkę z tym że specyfikiem nie ważne gdzie by nie była (msza w kościele, wesele, narada produkcyjna, wyrzucanie śmieci itp.) irytujące jest to. Niech scenarzyści coś własnego wymyślą.
Dzisiaj to było boskie z tymi delicjami ;D dzieci nie chciały wyprowadzac sie do matki a na pocieszenie dostały delicje i to jeszcze od niej ;D a jaki zaciesz ;D a michał jaki zrobił klimat jakiś niby prezent a tu delicje wyciąga ;D hhe i te demonstracyjne otwieranie an stole zeby zareklamowac to nowe zamkniecie ;D a potem jak ta babka cos gadala o siostrze i ci niby blizniacy nie chcieli ale jak michał potrząsał delicjami i mowił ze moze bedzie lubiała to co oni to znowu zaciesz nie no to było denne aż zal mi tych aktorów
Polecam Ci stronę www.sjp.pl, poczytaj, później wypowiadaj się na forach :) Szczególnie "lubiała" mnie zabiło.
nie mogłam na to patrzeć :P przełączyłam, ponieważ poziom żenady był za wielki :P
Jak tylko usłyszałem tekst Eli o rachunkach zapłaconych przez internet, wiedziałem, że będzie jazda.
Rysio jest taryfiarzem i jezdzi w krorporacji Metro Taxi kiedys w Warszawie widziałem taryfe z tym logo:)
No reklama banku była strasznie nachalna i nieprzemyślana, to juz nawet śmieszne nie było...Ela: "Wejdę tylko na stronę mojego banku" ciocia Stasia: "OOOO toż to i nasz bank!!!". A potem to recytowanie przez Elę tekstu reklamowego "dzięki temu zrobisz opłaty, nie wychodząc z domu!"
Haha widziałem to dziś.Niezły łach z Elżbiety :D.Nie zdziwię się jak wezmą ją do reklamy tego banku.Pamiętam jak kiedyś była faza na delicje co w każdym odcinku ktoś wchodził i mówił coś tego typu "O popatrz co przyniosłem.Delicje" i ta mała od tego typa co go ten palnik goni mówiła jaki to mięciutki biszkopt i galaretka i najlepsza czekolada.Ogólnie beka :D
Dzis HP na piedestale... pokazana drukarka i pelno oryginalnych tuszy obok... Kazdy przeciez trzyma tusze obok drukarki. W tle odglos pracy drukareczki, ale o dziwo komentarza nie bylo
Jak to nie przecież powiedziała że tak ładnie obrazki jej wyszły bo kupuje tylko firmowy najlepszy tusz :D.
Oglądam to sporadycznie (powiedzmy 1 odcinek na 20-30), i ciekawi mnie czy reklamują np. coś takiego :D
- papier toaletowy Regina
- odświeżacz powietrza Ambi Pur
No dobre by to było np stasia toszto unas troche zalatuje
-ale przecież mamy nasz elegancki odświeżacz powietrza AMBIPUR
albo przychodzi rysiu do kuchni z łazienki i mówi ale mi nie komfortowo a na to grażynka odpowiada
-alez rysiu najlepiej używaj papieru toaletowego regina będziesz usatysfakcjonowany w 100%
ogólnie tak śmieszne że aż smutne a szkoda bo ten serial był kiedys naprawde dobry np lata 2002/2003
Myślałem o tym ale prędzej leonardo di caprio zagra lucka w mjakmiłość niz ja bede scenarzystą w klanie a z resztą honor mi nie pozwala
najlepsza jest reklama delicji, to może teraz cos słodkiego, to w nagrodę zjemy po delicji biora po jednym i zamykaja :-D
Teraz na topie jest konto "Aktywni 50+", nawet w zapowiedzi na jurzejszy odcinek było. A normalnie w odcinku pojawiła się jakaś dość nachalna gadka o oryginalnych tuszach.