Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Nie chcę się czepiać, ale ze sceny cmentarnej wynika, że Krysia żyła prawie 63 lata. Czy to możliwe, że mogła być matką 11-letniego Pawełka?

rafal4792

Też na to zwróciłam uwagę.
Wychodzi na to, że miała jakieś 51 lat, gdy go urodziła. Trochę bez sensu.

Gdy Krysia była w ciąży z Pawełkiem, to myślałam wtedy, że ona ma czterdzieści parę lat, a nie że 50.

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Ej, a gdzie leży Ryszard? Nie leżał w tym rodzinnym grobowcu, do którego tylko dokładają nowe ciała?

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Tak, Krystyna też tam przecież leży.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Ale wczoraj nie widniał na nagrobku.

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Widniał, źle się przypatrzyłaś. ;)

rafal4792

Też to zauważyłam. Absurd jakiś, coś się pochrzaniło scenarzystom - nie pierwszy raz zresztą.

Contessa

W M jak miłość Marysia też urodziła dziecko koło 50-tki.
I jeszcze naturalnie urodziła ;)

ocenił(a) serial na 3
Contessa

Co do wieku Krysi to przypomniała mi się scena z 2001 r. gdy Krysia opowiadała Ali w jakich okolicznościach poznała Vujkovicia - ona zaczęła studia, a on BYŁ DOKTORANTEM/ASYSTENTEM I MIAŁ ZAJĘCIA Z JEJ GRUPĄ. Musiał więc być starszy od niej o co najmniej pięć lat.
Stiepan, jak wiemy, skończył właśnie (albo za chwilę skończy) 62 LATA; na początku 2003 r. (Krysia była wówczas w ciąży) powiedział: "Wczoraj stuknęła mi PIĘĆDZIESIĄTKA"

ocenił(a) serial na 1
MarinaSamira

No ale Stiepan jest starszy od Pawła przecież ;D

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Bzdura, jest o cztery lata młodszy (Paweł urodził się w listopadzie 1948 r. - poczęty w lutym tego roku w Zakopanem, podczas podróży poślubnej Marysi i Władka).

ocenił(a) serial na 1
MarinaSamira

Ale kiedyś była wzmianka jak był zaręczony z Agą to mówił "Chyba nie wypada mi do mojego przyszłego teścia mówić "tato"? Jestem starszy od niego" czy coś takiego.

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Może po prostu STIEPAN NIE WIEDZIAŁ ile Paweł ma lat? Może uważał, że Paweł wygląda młodziej od niego i z góry uznał, że Paweł musi być od niego młodszy, a Aga nie sprostowała, bo jej się zwyczajnie w imieniu taty miło zrobiło? hihihi...

ocenił(a) serial na 1
MarinaSamira

Mi się wydaje, że Stiepan urodził się gdzieś w 1946 roku lub nawet w 45. Skoro Krystyna ur. się w 1951 roku a Stiepan był prowadzącym zajęcia na jej uczelni to musiał być z 5 lat starszy od niej.

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Odsyłam do mojego przypomnienia sceny z 2003 r. odnośnie wieku Stiepana w temacie "Wiek Krysi".

ocenił(a) serial na 1
MarinaSamira

Czyli Krysia nie mogła się urodzić w 1951 r. Stiepan może był młodszy od Pawła, ale od Krysi na pewno nie ;D

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Mówiłam o tym też w temacie "Ile lat ma Paweł Lubicz".
Wiemy, ze Paweł gdy poznał Krysię miał skończone 28 lat (3 lutego 1977); był już wtedy praktykującym lekarzem (operował jej chorego ojca). Krysia miała wtedy ze 20/21 lat (ze względu na powrót z rodziną do Polski musiała przerwać studia w Zagrzebiu, była o tym mowa we wczesnych latach Klanu).

ocenił(a) serial na 1
MarinaSamira

A niedawno scenarzyści zmienili fabułę, że Paweł rzucił Wigę dla Krystyny od razu po studiach, czyli mając 25 lat - raz słyszymy jedną wersję potem drugą, mogliby się trzymać faktów ;D

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

24 - wtedy nauka w podstawówce trwała 7 lat.

ocenił(a) serial na 1
MarinaSamira

Ale medycyna to 6 lat.

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

No więc Paweł skończył studia mając 24 lata, a nie 23 tak jak jego siostra bliźniaczka Ela (farmacja trwa 5 lat).
To dziś przyszli lekarze kończą studia mając 25 lat, bo nauka w podstawówce się wydłużyła o rok.

ocenił(a) serial na 4
Krytykancki

Stiepan był zaręczony z Agą, serio ?

ocenił(a) serial na 8
andre_

Serio.

ocenił(a) serial na 4
laleczka874

Czyli zabawne wątki były i dawniej w Klanie :D

ocenił(a) serial na 1
andre_

A ona zdradziła go z synem Stiepana o imieniu "Kola" ;p

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Kola to zdrobnienie od Mikołaj.

ocenił(a) serial na 4
Krytykancki

Co za historia :D
Normalnie żałuję że wtedy Klanu nie oglądałem ;)
I po tym wszystkim oni sobie dalej koniaczkowali jak gdyby nigdy nic ?

ocenił(a) serial na 1
andre_

No a jak u Lubiczów wszystko przechodzi w niepamięć. Wigę też wszyscy już zaakceptowali - Ela się z nią zaprzyjaźniła, Ola zaprosiła ojca z nią do siebie, Surmaczowa polubiła ją za pomoc, tylko Pawełek nadal jej nie akceptuje ;p Założę się, że jak wda się w romans z Barbarą to też nie będzie kwasu u rodziny bo Paweł to autorytet i "wie co robi" ;d

ocenił(a) serial na 1
andre_

A Stiepan związał się z Agą chyba dlatego, że cały czas kochał Krysię i widział w niej Krysię za młodu wtedy kiedy byli razem, albo chciał się odegrać na Pawle uwodząc mu córkę, bo kiedyś darli koty - dopiero od niedawna polubili wspólne toalety i gotowanie ;p

ocenił(a) serial na 3
Krytykancki

Mnie to znowu tak STRASZNIE nie zgorszyło; w końcu i Stiepan i Aga byli wtedy wolni, a Krystyna nie czuła do niego już nic poza przyjaźnią.

rafal4792

Być może dali wiek aktorki , choć rzeczywiście gdy była w ciąży mówiono , że jest po 40.

wiatriwoda

Bycie po 50-tce to też po 40-tce ;)

Vanessa100

Hah no wiadomo , ale wiesz jak to się mówi i jaki był kontekst. Po 40 w tych czasach to był hardcore , teraz myślę , że musiało by być po 50 , żeby wzbudzić emocje:)

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Aktorka ma prawie 58 lat.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Aktorka urodziła się w 1956.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Fakt, sama tak mówiła Leszkowi: "Urodziłam Pawełka po 40-tce".

ocenił(a) serial na 3
rafal4792

Pewnie mieli dać rok 1957, a komuś się coś pomieszało...
Zresztą Krysia sama mówiła swojemu bratu, że urodziła syna będąc po 40-tce.
Agnieszka też kiedyś mówiła do Oli: "naszej mamie stuknęła już 40-tka" (a Klan zaczął się w 1997 roku).

rafal4792

Pamiętam, że kiedyś w serialu był wątek o rodzeniu dzieci przez "dojrzałe", że się tak wyraże, kobiety. Oficjalnie Krystyna urodziła Pawełka Jr. w wieku 40 lat.

ocenił(a) serial na 3
WielkiSzu

Właśnie nie, powyżej masz więcej niż wiele cytatów mówiących o tym, że oficjalnie to ona już gdy Klan startował była po 40-stce.

ocenił(a) serial na 3
WielkiSzu

Oj, nie, nie...Wtedy bowiem urodziłaby Agnieszkę mając zaledwie 16 lat, a wtedy przecież mieszkała z rodzicami w Chorwacji i nawet jeszcze nie znała Pawła.

MarinaSamira

Chyba, że Krystyna miała 40 lat przez kilka lat :D

użytkownik usunięty
WielkiSzu

He he, w tym serialu wdzystko jest mozliwe. :)
No chyba, ze dziecko nie bylo jej.

ocenił(a) serial na 3

Jej, jej; mówiła o swoich poprzednich ciążach.

użytkownik usunięty
MarinaSamira

No coz, skoro Brook z Mody na sukces w wieku 50 lat jeszcze dorobila sie dzieci (i sypiala z chlopakami swoich corek) to czemu Krystyna mialaby byc gorsza,?? :)

W sumie może tak być - przecież Pawełek trochę się zmienił (tj. "aktor" grajacy tę rolę) - widocznie tamten poprzedni nie przypadł Lubiczom do gustu, więc go wymienili na nowego :)

ocenił(a) serial na 3
WielkiSzu

Chyba ojciec wymienił, bo matka była chora wtedy.

ocenił(a) serial na 3
rafal4792

Stary człowiek i może.

ocenił(a) serial na 3
JohnWayne1

Reżyser i scenarzysta - stary człowiek i ma początki demencji.
Chyba naprawdę zacznę to podejrzewać...