Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Ubranie robocze Michała zawsze po pracy wygląda tak jakby było co nie dawno kupione albo nie używane. Nie wiem czy inni operatorzy koparek w Polsce też po robocie mają tak czyste kombinezony

ocenił(a) serial na 4
kris1511

W sumie mógłby się nawet nie przebierać. Widocznie w serialu praca koparkowego to coś takiego jak jeżdżenie taksówką :D

ocenił(a) serial na 10
kris1511

w koncu siedza w zamknietych kabinach, to grom ich wie:D

ocenił(a) serial na 2
kris1511

Ja robie na koparce no i nic a nic sie nie brudze. Pomysl zanim cos napiszesz. Przeciez nie siedze pod koparka tylko w srodku czlowieku...

ocenił(a) serial na 4
krzysiekk123

A na budowie drogi niedaleko mnie jacyś tacy ubrudzeni ci koparkowi, ciekawe.

ocenił(a) serial na 3
krzysiekk123

Ja wiem, że operator siedzi w kabinie a nie pod koparką chodzi bardziej o zużycie materiału jak dla mnie wygląda zawsze po pracy tak jakby dziś po raz pierwszy je założył. Zadałem ten temat bo koło mojego domu nie dawno remontowali kompleksowo drogę i ci koparkowi mieli lekko zużyte ubranie robocze, może nie tak bardzo jak ci co operowali łopatą ale ich kombinezony widać było, że są używane , bo Michała to jakoś nie widać

ocenił(a) serial na 4
kris1511

A może Michaś to "kerownik" ?

ocenił(a) serial na 2
kris1511

A to przepraszam.

kris1511

co tym takiego dziwnego? Knorr własnemu synku będzie żałował ciuchów roboczych?

ocenił(a) serial na 4
adamb81

Ale te jego 'głąby" też czyścioszki, porcięta i kamizeleczki zawsze jak nowe. Na budowie ...

Nawet jeśli siedzą tylko w kabinach, to muszą jeszcze do tych kabin dojść, często po błocie, i choćby czasem zajrzeć np. na czym stoją.

ocenił(a) serial na 3
andre_

Coś się ostatnimi czasy zmieniło w ubiorze Michasia, wreszcie jego strój roboczy wygląda na używany. Może ktoś z produkcji przeczytał mój wpis na filmwebie na temat roboczego stroju Michałka i stwierdził, że robotnicy na budowie nawet jeśli są operatorami koparek i nie brudzą się tak jak pozostali to przecież ich ubiór po kilku miesiącach się po po prostu zużywa i nie wygląda tak świeżo jak na początku.

ocenił(a) serial na 3
adamb81

Tak na następny dzień pracy nowy kombinezon, ale dziwne jest to, że Michaś nigdy po pracy nie miał na spodniach śladu błota, bo jak zauważył andre_ na placu budowy często zanim pojawi się beton lub asfalt najpierw jest ziemia i po deszczu tworzy się błoto a operatorzy muszą dojść z szatni do kabiny i z powrotem

kris1511

Michasia lektyką zanoszą na miejsce pracy ;)

ocenił(a) serial na 4
adamb81

O kurcze, to samo przed chwilą pomyślałem. :D

ocenił(a) serial na 1
krzysiekk123

Dokładnie też pracuję aktualnie na rocznym Volvo 140 i jestem czysty, ubranie piorę raz w miesiącu z przyzwyczajenia a nie z potrzeby, jak jest kiepska pogoda to buty tylko zawsze sobie trochę pobrudzę, a w koparce siedzę w laczkach i dbam o porządek, codziennie sobie zamiatam w kabinie.
A kolega co pisze że koło niego koparkowy jest ubrudzony, to zapewne pracuję w małej firmie u prywaciarza gdzie musi robić na maszynie, pomagać przy łopacie i jeszcze naprawiać koparkę jak coś się stanie.
U mnie pękł wąż przelewowy w tym tygodniu, to moje zadanie ograniczało się do poinformowania kierownika zajmującego się sprzętem i ustawienia maszyny w takim miejscu aby serwisanci mogli bez problemu wymienić wąż. Nie musiałem nawet z maszyny wysiadać, ale nie siedzi się jak kołek, tylko wyjdzie i zawsze pogada z ludźmi.
pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 4
killerek132

Ładna ta koparka, taka prawie jak z klocków Lego :)
Aż by się chciało coś wykopać, ale nigdy nie miałem okazji podziałać jakąś tego typu maszyną. Jedynie jako nastolatek mogłem u wujostwa na wsi poszaleć Ursusem po polu :)
Swoją drogą ciekawe ile można zarobić obsługując koparkę?

ocenił(a) serial na 1
andre_

Włoska firma TOTO budująca odcinek drogi S5 z Wrocławia na Poznań szuka operatorów różnych maszyn, od koparki do spycharki. Kolega za pierwszy miesiąc dostał 7200. Zależne od liczby godzin w miesiącu, max możesz latem pracować 12.

ocenił(a) serial na 1
killerek132

Na spycharce.

ocenił(a) serial na 4
killerek132

To już całkiem nieźle.