PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31000}

Kleopatra

Cleopatra
1999 -
7,1 2,7 tys. ocen
7,1 10 1 2675
Kleopatra
powrót do forum serialu Kleopatra

Nigdy nie prześcignie wersji z 1963. No ale przy tak małym budzecie (zaledwie 30 mln $) ciężko jest zrobić film z wielkim rozmachem. Dobrze chociaż, że Leonor Varela jest naprawdę ładna i z wyglądu pasuje do roli Kleopatry ( fajnie by było gdyby jeszcze potrafiła dobrze zagrać). Ogólnie film kiszka.

La_Pier

Nie zgadzam się absolutnie! Niewiele z tego filmu pamiętam, bo oglądałem go bardzo dawno, ale w żadnym wypadku nie zgadzam się z twoją opinią na temat Vareli. Przypomniałem sobie o niej niedawno, postanowiłem zajrzeć na forum "Kleopatry" a tu takie bluźnierstwa!
"Kleopatra" w jej wykonaniu to NAJlepsza Kleopatra jaką widziałem na ekranie. Nawet Taylor się nie umywa. Po prostu kreacja wprost stworzona dla niej. Aktorsko też jest bardzo dobra.

Albertino

Chyba nie piszesz serio? Varela pasuje z wyglądu do roli Kleopatry dużo bardziej niż Taylor, ale jej Kleopatra w porównaniu z Kleopatrą w wykonaniu Elizabeth to bardzo słaba rola. Naprawdę nie rozumiem co takiego widzisz w roli Vareli. Miota się na ekranie, a jej gra polega głównie na robieniu dziwnych min. To po prostu nie ta klasa co Elizabeth Taylor.

La_Pier

Eh, film oglądałem dawno, więc nie wiem jaki on jest (pewnie słaby), ale zdania nie zmienię - to najlepsza Kleopatra jaką moje oczy widziały. Najlepiej oddano jej charakter, ambicje itp., a co do aktorstwa Vareli wydaje mi się, że też nie było najgorzej. W każdym razie sama Taylor nie może się z nią równać :) Oczywiście w tej roli (po prostu jej postać w filmie Mankiewicza była gorzej napisana), bo Taylor to jedna z największych aktorek w dziejach :]
Tak poza tym Varela to moim zdaniem całkiem utalentowana pani, jeszcze da znać o sobie.

Albertino

No dobrze. Widzę, że nie zmienisz zdania. Ja także. Pozostało nam czekać na nową wersję Kleopatry;)

La_Pier

Eh, ten film jest pewnie słaby, ja nie wątpie, ale główna bohatera bardzo, ale to bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła :]

Albertino

Może dla was jest kiszka, ale jest to najwierniesza wersja filmowa pod względem historii. Naprawde nie wiem co może wam się podobać w kleopatrze 60-lat - mówicie przepych, ale przecież w starożytnym Egipcie nie przesadzali z wystrojem wnętrz tak jak w Hollywoodzkich superprodukcjach ;) Ten kto nie wierzy radzę pouczyć się historii, tej pięknej kultury ;)

La_Pier

Tak prawde powiedziawszy to wole Leonor niż Taylor. Ta druga niewymownie mnie denerwowała. Varela według mnie była lepsza. (Wiem, że wielu ludzi może się ze mną nie zgodzić, ale mam prawo do takiego zdania!)To samo dotyczy Antoniusza. Nie pamietam nazwiska aktora, który go grał w wersji z 1963 ale wiem, że Billy Zane był od niego lepszy i to nie dlatedo, że był młodszy i ładniejszy.( ale tylko w tym filmie, w Tytanicu był okropny). W nowszej " Kleopatrze nie popisał się tylko Dalton.

kleo15

To oczywiście tylko moje skromne zdanie. Prosze się nie obrazać za Daltona:-)

ocenił(a) serial na 8
La_Pier

Film mi sie podobał, a Varela grała świetnie . Wspaniale wczuła się w rolę , potrafiła być stanowcza i uwodzicielska . A uroda to kolejny atut :)
Bardzo żałuje,że nie miałam okazji obejrzeć wersji z Tylor

ocenił(a) serial na 8
La_Pier

oops , przepraszam *Taylor :)
Nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje,że gubię litery

La_Pier

Ta film jest najlepszą wersją Kleopatry ze wszystkich.
Wersja z Elizabeth T. była strasznie nudna, a sama Elizabeth nie pasowała do roli Kleopatry.
Leonor Varela według mnie pasuje świetnie, Kleopatrę zagrała świetnie, ta w wykonaniu Elizabeth była strasznie sztuczna...