PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=519941}
6,0 12 tys. ocen
6,0 10 1 12481
5,0 2 krytyków
Klub szalonych dziewic
powrót do forum serialu Klub szalonych dziewic

Serial jest naprawdę fajny ,ale tylko dla ludzi dorosłych.
W końcu seks już nie jest tematem tabu , ludzie nie wstydzą się o nim mówić i dobrze. W tej produkcji idealnie są przedatawione perypetie 4 kobiet ,które szukają swojego miejsca w życiu.
Jedna założyła rodzinę ,ale nie jest do końca szczęśliwa,druga spodziewa się dziecka ,choć tak naprawdę nigdy siebie nie widziała w roli matki,trzecia ma problemy z facetami a czwarta dąży do tego aby spełnić się zawodowo oraz kocha faceta ,z którym boi się spędzic życie..może inaczej boi się poważniejszych zobowiązań. To jest serial o prawdziwym życiu. Mnie się podoba ten serial i póki co daję 8/10 ,jeżeli dalsze odcinki będą ciekawsze to dam więcej:)

ocenił(a) serial na 1
lemontree10

Nie, ten serial nie jest fajny. Jest żałosny pod każdym względem. Beznadziejne aktorstwo, sztuczność, nuda, beznadziejna fabuła i przede wszystkim sztuczność - nie wiem co to ma być za świat, ale na pewno to nie jest Polska. Do tego nachalna polityczna poprawność. Być może jest to najgorszy serial jaki był w polskiej TV.

ocenił(a) serial na 1
Alex303

Sorry za to "sztuczność" 2x - widać naprawdę musi być sztuczny ten serialik! :-)

Alex303

sztuczność? Skoro tak twierdzisz ,to powiedz w którym miejscu? Oglądam serial od początku i żadna sztuczność nie wpadła mi w oko. Widocznie to nie jest serial dla Ciebie. A skoro twierdzisz ,ze jest tak beznadziejny to dlaczego go oglądasz? Wyjaśnij mi ,w jakim celu? Nie masz innej stacji niż tvn?

lemontree10

a skąd wiesz, że ogląda ? ; O

boże...

przecież z tego co wnioskuję obejrzał prawdopodobnie jeden odcinek i ma
dość, więc nie rozumiem twojej bezsensownej odpowiedzi, noż ludzie ! aż się
krew gotuje !

Jaquu

chłopak (?) wyraził swoją opinie tak jak ty wcześniej swoją, ale nie
rozumiem twojej odpowiedzi i złośliwego ripostowania.

weź na wstrzymanie.

Jaquu

skoro obejrzał/a jeden odcinek ,to nie powinien z góry oceniać całego serialu ,takie jest moje zdanie. A Ty od razu nie musisz się burzyć. To może lepiej Ty ''weź na wstrzymanie''.

ocenił(a) serial na 1
lemontree10

Hahaha, widzę, że każdy tu lepiej wie ode mnie ile obejrzałem. Obejrzałem 4 odcinki w necie, więc na razie wszystkie jakie się ukazały. Każdy kolejny jest co raz gorszy. A, żeby nie zobaczyć "sztuczności" w tym sierialu, od dialogów, po bohaterów, po życie codzienne w Polsce, które w tym filmie jest na wyższym poziomie niż w Dynastii to trzeba totalnym idiotą... Ludzie opamiętajcie się, jak ta szmira może się podobać. Przecież to jest dno dna. Serial pusty, o niczym, pretensjonalny, dla "wyzwolonych" gimnazjalistek, wychowanych na MTV.

ocenił(a) serial na 1
Alex303

I uprzedzam tych, którzy zaraz napiszą to po co w takim razie obejrzałem aż 4 odcinki, że już więcej nie obejrzę. Po 4 odcinkach już mam zdanie wyrobione - jest to najgorszy serial w historii polskiej TV (czy raczej żydowskiej, w końcu to TVN Waltera).

Alex303

Człowieku ,ile Ty masz lat? 15? Po Twojej wypowiedzi właśnie tak wnioskuje. ''KSD'' to serial inny niż wszystkie polskie do tej pory i za to ten duży plus. Opowiada o odważnych ,silnych ,niezależnych i współczesnych kobietach. Ty widocznie należysz do osób pozbawionych realizmu. Ten serial obrazuje polską rzeczywistość większości kobiet (i nie tylko),ludzkie emocje i zachowania. Skoro Ty tego nie widzisz ,czy po prostu nie chcesz tego dostrzec,to zmień kanał skoro aż tak bardzo Ci przeszkadza.

''jest to najgorszy serial w historii polskiej TV'' - a widziałeś ''Teraz albo nigdy''?! To jest dopiero ''ARCYDZIEŁO''. Gorszego jeszcze nie widziałam a zwłaszcza zakończenia (przełączyłam niegdyś przypadkowo).

ocenił(a) serial na 5
aneta99_7

Z "teraz albo nigdy" zmierzylam sie raz - po 3minutach pilot sam wpadl mi do reki ;d

co do KDS.. Nie rozumiem co sie dzieje w tym serialu, widzialam 1 odcinek kilka tygodnii temu i wczoraj 4ty w TV i wlasciwie nie rozumiem co sie niby wydarzylo w 2 i 3 bo mialam wrazenie ze historia sie ciagnela od momentu zakonczenia sie 1go odcinka.. no moze bylo w 2 i 3 wyjasnione dlaczego Daria sie przenosi ze swoim na wies ;) czy tam do Lomzy :D Whatever.. W kazdym razie N U D A . Nie uwazam jednak ze jest calkiem beznadziejny bo obejrzec sie da - czasami nawet sa dobre teksty, ale ponad 5 to ten serial odemnie nie dostanie.

Najgorsze w tym wszystkim sa zdjecia , latanie kamera i przeskakiwanie podczas wypowiedzi danej postaci - pourywane klatki (np. jak Słomka "rozmawiala" z mikolajem po powrocie od lekarze)

ocenił(a) serial na 1
aneta99_7

Anetko, dziewczynko, mam lat 25 lat, natomiast mam wrażenie, że ty masz 15. Tak czytam twoją wypowiedź i nie wiem czy śmiać się czy płakać, bo to naprawdę nie jest śmieszne jak ludzie potrafią być głupi (tak o tobie mowa). Odwazne, silne, niezalezne kobiety mowisz. A dla mnie zachowuja sie jak nierozgarniete nastolatki-idiotki, do tego dajace dupy na lewo i prawo. Serial pokazuje rzeczywistosc wiekszosci kobiet - no tak, bo kazda 30-letnia Polka mieszka w wypasionej willi, badz apartamencie, a jej jedynym problemem jest z kim sie dzisiaj bzyknac, badz ktora prace wybrac, z tysiaca ofert. Juz pomijam, że serial jest nakrecony w formie teledysku, chyba mialo byc cool tak, dla mlodziezy, a wyszlo z tego pretensjonalne badziewie dla zidiocialych podlotków.

"Teraz albo nigdy" to też denny serial, ale o niebo lepszy od tego gówna.

Alex303

Nie ,nie mam lat 15. Jeżeli już się do kogoś zwracasz to pisz z wielkiej litery ,oznacza to zwrot grzecznościowy ,w szkole tego nie uczyli?
''bo to naprawdę nie jest śmieszne jak ludzie potrafią być głupi'' -heh, a co ja mogę teraz powiedzieć o Tobie ? Nie znasz mnie,więc guzik możesz wiedzieć.
Dobra...widzę ,że ta dyskusja nie ma sensu ,wiec zamykam ją. Niech choć jedna osoba będzie rozsądna. Mnie się podoba ten serial ,będę go oglądać, a Ty jak chcesz to nawet możesz napisać zażalenie do Tvn-u,że odebrał Ci czas we wtorkowe wieczory:)