Czy ktoś mógłby mi pokrótce wytłumaczyć co się działo po odejściu Bena? Tzn co z Andreą i Semirem, czy się rozeszli? I ogólnie co i jak? ;) Oglądałam tylko jakieś urywki w dodatku po niemiecku, a ostatnio jakoś mnie znowu naszło na Kobrę. Czy ktoś wie gdzie można obejrzeć odcinki z tych nowszych serii? Z góry dziękuję za odpowiedź.:)
Po odejściu Bena, Semir długo nie miał partnera, pojawiali się różni ( no name) on ich nie akceptował, nawet Jenny, bo nie chciał być jej niańką. Aż do momentu, gdy prowadził sprawe, w której podejrzanym był Alex (coś podobnego jak wcześniej z Chrisem). Okazało się, że Alex to wrobiony glina, który niesłusznie siedział, w toku sprawu został oczyszczony, następnie zatrudniony w autostradowym posterunku, stał się partnerem Semira.
Alex wychowywał sie w rodzinie zastępczej, ale okazało się, że jego rodzice jednak żyli, uciekli z Niemiec przez lewe interesy. W jednym z odcinków pojawił się po latach ojciec Alexa i zginął ratując mu życie, a Alex wyjechał do Brazylii w poszukiwaniu matki, zniknął z serialu. Oglądałem to na RTL i polskim TVPULS( ale nie było wszystkich odcinków).
Kolejnym partnerem Semira został Paul ( aktor, który grał w odcinku Turbo i Tacho). To tylko na RTL
Semir rozwiódł sie z Andreą, ale spotykali się ze wzgledu na dzieci i słuzbowo, wiec ich losy się przeplatały, ona została porwana, on ją uwolnił i suma sumarum się zeszli. Wszyscy razem w 5 ( Semir ma tez nieślubną córkę, Dana teraz ma już z 18 lat) mieszkają w nowym domu.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.:) Właśnie znalazłam w czeluściach internetu serie z Alexem. Będę nadrabiać zaległości. Pozdrawiam serdecznie.:)
A czy mógłbyś mi jeszcze powiedzieć (jesli oczywiście oglądałeś te odcinki) jak najnowszy partner Semira, ten blondyn? Czy było coś pomiędzy Nim a Jenny?
Tak zaiskrzyło miedzy Jenny a Paulem http://www.rtl.de/cms/alarm-fuer-cobra-11-paul-riskiert-fuer-susanne-sein-leben- 4033477.html
Paul kumpelski kontakt nawiązał też z Daną/nieślubną córką Semira. Nawet jadąc autem, Semir prowadził, Paul z przodu, Dana z tyłu i smsują P & D uzgadniając co mają powiedzieć :D
Ucielo mi wiadomość. A w ogóle to te odcinki byly ciekawe? Przepraszam, jestes moim źródłem informacji. xd
Kilka zabawnych sytuacji :), ale ogólnie nowe odcinki nie są tak dynamiczne. Pościgi, strzelanki, rozpierducha na autostradzie bardzo rzadko i nie z takim rozmachem jak kiedyś. Więcej takie pitu pitu, chodzą, prowadzą śledztwo.