Kod 100

100 Code
2015
7,1 778  ocen
7,1 10 1 778
Kod 100
powrót do forum serialu Kod 100

ocenił(a) serial na 7

Amerykański detektyw tropiący seryjnego mordercę podąża do Sztokholmu, gdzie zostaje mu przydzielony Szwedzki Policjant, mający udać się na emeryturę. Mimo różnic podejmują współpracę.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 6
mondeo117

> zostaje mu przydzielony Szwedzki Policjant
„szwedzki policjant” – szwedzki to przymiotnik, zaś „policjant” to normalny rzeczownik, więc piszemy je małą literą.

> mający udać się na emeryturę

Raczej „odejść” lub „przejść” na emeryturę.

> Mimo różnic podejmują współpracę

Jakich różnic? Wzrostem się faktycznie różnią, więc może to to… ;)

ocenił(a) serial na 7
Klaman123

no naprawdę masz problemy, szkołę skończyłem już dawno ale jeśli ci ulży wystaw mi ocenę ndst, przyjmuję na klatę :) A jeśli chodzi o różnice to było ich sporo choćby podejście do sposobu prowadzenia sprawy, młody był bardziej narwany, nie miał problemów jeśli chodzi o naginanie prawa itp. A wzrostem to już ewidentnie się różnili ha ha. Dzięki za poprawki Panie profesorze lub Pani profesor, pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 6
mondeo117

Biedaku… Szkołę skończyłeś, a pisać się nie nauczyłeś… Myśleć – niestety także nie. Pytanie o różnicę wzrostu było retoryczne, ale ironii, to ty byś nie rozpoznał, nawet gdyby cię zaszła od tyłu i kopnęła w d…
Współczuję ci tych ograniczeń intelektualnych.

Klaman123

To ostatnie nie było miłe.

Mnie też irytuje ten powszechny brak umiejętności pisania poprawnie i ze znośnym stylem. Takie czasy. W szkołach tego już chyba nie uczą.

Uh_Huh

Mnie też irytuje. Ale Klaman123 poucza Mondeo117, a sam pisze "ci" z małej litery.

Gasza1910

Z tego co mi jest wiadomo Ci jest zwrotem grzecznościowym i nie ma obowiązku pisania go z dużej litery.

kaymann

kaymann niedowartościowana mądralo: jak już jesteś taki poprawny to pisze się 'wielką literą', a nie 'z wielkiej'

TabuOnKissing

Ale ja napisałem z dużej, a nie z wielkiej :)
A tak poza tym nie twierdzę, że nie popełniam błędu tylko zwracam uwagę, że był to niepotrzebny zarzut.

kaymann

Ok, ale ani nie 'z duzej', ani nie 'z wielkiej' a 'wielką'. Tak wiec odpuśćmy sobie językowe licytacje.

Klaman123

Jestes wyjątkowo bezczelny ,mondeo 117 nie obraza nikogo i nic ,uwazasz się za wielkiego erudytę ,a zwykłego obycia i kultury ci brak -wstyd.