Jak w tytule - nigdy nie słyszałem o tym wydarzeniu i aż mnie zdziwienie wzięło, że to wszystko wydarzyło się naprawdę. Obraz nakręcony trochę w hollywoodzkim stylu - pompatycznie, ale ogląda się go dobrze. Nic nadzwyczajnego, ale produkcja nawet trochę wciąga... 6/10
Pompatyczny? Człowieku, tam zginęło, według szacunków 15 tyś osób, 560 tyś zostało poszkodowanych. Nawet oficjalne dane mówią o 3787 ofiarach. Przy tej skali katastrofa jądrowa w Czarnobylu to jest kompletne nic - oficjalnie 31 ofiar śmiertelnych a nieoficjalnie do 200 tyś poszkodowanych. O Czarnobylu wiedzą wszyscy, o tym, co się wydarzyło w Bhopalu - nieliczni. Swego czasu National Geographic robił dokument o Bhopalu. Włos się jeżył na głowie odnośnie skali nieprawidłowości jakie miały miejsce w fabryce.
Wiem ile zginęło osób. Właśnie dzięki tej produkcji poczytałem trochę w internecie. A więc produkcja odniosła dobry skutek. Natomiast nie zmienia to faktu, że niektóre sceny są przedstawione pompatycznie - czyli z nadmierną powagą i podniosłością.
czy ty w ogóle przeczytałeś co na pisałeś przed wysłaniem wyjaśnij w jaki sposób mieli przedstawić to wydarzenie w którym tylu ludzi straciło życie i zdrowie a ty wyskakujesz że niektóre sceny są przedstawione pompatycznie czyli z nadmierną powagą i podniosłością