Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego nasi scenarzyści nie mogli stworzyć własnego scenariusza serialu tylko kopiują ten austriacki?
Odcinki maja praktycznie identyczna fabułę tyle że wiadomo w polskiej rzeczywistości jak dla mnie to beznadzieja
Mało tego, kopiują go beznadziejnie. Ja tam wolę znowu obejrzeć starego dobrego ,,Rex'a".
kupili go bo tamten był świetny, w wakacje zawsze go oglądałam niektóre odcinki po pare razy a teraz to po prostu zepsuli myśleli że odniesie taki sukces jak ojciec mateusz
Nawet teraz leci na Axn i to jeszcze te z Moserem:) i tak oglądając na przestrzeni 2-3 tygodni oryginalny odcinek i potem jego polskiego odpowiednika jestem zniesmaczony i nie kupuje tego.
Ojciec Mateusz też ma "zerżnięty" scenariusz z Don Matteo?
Ale Ojciec Mateusz ma ręce i nogi. Od razu czuje się tajemnice, trzeba pogłówkować, albo momentami trzyma w napięciu. Bywa dowcipny i pouczający. Szczerze to nawet bardziej mi się podoba nasz Mateo niż ten włoski :) Niestety reżyserowi i pozostałym członkom ekipy nie chciało się popracować nad porządnym zerżnięciem Rexa i myśleli że wystarczy wpuścić psiaka na plan na 2 sekundy na cały 40 minutowy odcinek i to styknie. Obecnie oglądam na AXN 2 serie i polecam sobie porównać ukazanie bohatera Rexa z naszym bidnym Alexem.
Dokładnie. Ksiądz Mateusz ma przynajmniej charakter. Ten gościu od Alexa jest "ciapowaty" i zachowuje się tak, jakby jego samego nie przekonywało to, co robi. Policjanta z "Komisarza Rexa" zapamiętałam jako przwdziwego mężczyznę, a ten to taki jakiś pluszak. Jest chyba bardziej rozczulający niż ten pies.
NIECH KOPIUJĄ ALE DOBRZE NIECH TO ROBIĄ , BO JAK NA RAZIE TO JEST WIELKA TRAGEDIA DLA DEBILI:( TYLKO PLAKAT PODOBNY :(