PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13830
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego nasi scenarzyści nie mogli stworzyć własnego scenariusza serialu tylko kopiują ten austriacki?
Odcinki maja praktycznie identyczna fabułę tyle że wiadomo w polskiej rzeczywistości jak dla mnie to beznadzieja

jaszek88

prawda

ocenił(a) serial na 3
jaszek88

Mało tego, kopiują go beznadziejnie. Ja tam wolę znowu obejrzeć starego dobrego ,,Rex'a".

jaszek88

kupili go bo tamten był świetny, w wakacje zawsze go oglądałam niektóre odcinki po pare razy a teraz to po prostu zepsuli myśleli że odniesie taki sukces jak ojciec mateusz

kasiunia_nr1

Nawet teraz leci na Axn i to jeszcze te z Moserem:) i tak oglądając na przestrzeni 2-3 tygodni oryginalny odcinek i potem jego polskiego odpowiednika jestem zniesmaczony i nie kupuje tego.
Ojciec Mateusz też ma "zerżnięty" scenariusz z Don Matteo?

jaszek88

oczywiście przynajmniej większość odcinków

kasiunia_nr1

Ale Ojciec Mateusz ma ręce i nogi. Od razu czuje się tajemnice, trzeba pogłówkować, albo momentami trzyma w napięciu. Bywa dowcipny i pouczający. Szczerze to nawet bardziej mi się podoba nasz Mateo niż ten włoski :) Niestety reżyserowi i pozostałym członkom ekipy nie chciało się popracować nad porządnym zerżnięciem Rexa i myśleli że wystarczy wpuścić psiaka na plan na 2 sekundy na cały 40 minutowy odcinek i to styknie. Obecnie oglądam na AXN 2 serie i polecam sobie porównać ukazanie bohatera Rexa z naszym bidnym Alexem.

Ulka

Dokładnie. Ksiądz Mateusz ma przynajmniej charakter. Ten gościu od Alexa jest "ciapowaty" i zachowuje się tak, jakby jego samego nie przekonywało to, co robi. Policjanta z "Komisarza Rexa" zapamiętałam jako przwdziwego mężczyznę, a ten to taki jakiś pluszak. Jest chyba bardziej rozczulający niż ten pies.

użytkownik usunięty
jaszek88

racja

jaszek88

NIECH KOPIUJĄ ALE DOBRZE NIECH TO ROBIĄ , BO JAK NA RAZIE TO JEST WIELKA TRAGEDIA DLA DEBILI:( TYLKO PLAKAT PODOBNY :(

Mothyff

Plakat zerżnięty z oryginału nawet psa nie zmienili na nim :/