Komisarz Alex
powrót do forum 22 sezonu

Szczególnie ta nowa policjantka grana przez Polę Błasik. Chucherko powala kilku większych od niej byków jednym lub dwoma ciosami haha. Chcielibyście! Ale w rzeczywistości to by sama dostała cios, po którym już by leżała. I jeszcze to jej cmoktanie lizaka w każdej możliwej scenie... Autorzy chcieli być "oryginalni",' a okazali się beznadziejni. W ogóle w tym serialu na siłę forsuje się udział kobiet i ich rzekome zasługi dla śledztw. Nic bardziej mylnego! Pozostawcie to mężczyznom, zamiast na siłę wpychać baby, które w serialu mają nadludzkie siły i powalają wszystkich przeciwników naraz. W oryginalnym niemieckim Reksie, wszystko jest bardziej klarowne i naturalne, a w polskiej podróbie? Postacie mające być niby swoiście charakterystyczne, okazują się być żenujące. Przesadą jest też ciągłe forsowanie obrazu przedstawiającego Leona jako ekscentryka mającego czarny humor i jakieś specyficzne dziwactwa. Serial jest ogólnie niskich lotów i zadowoli większość niewymagających Grażyn i Januszy, którym wystarczy sam motyw policji, jakiegoś śledztwa i bohaterskiego złapania mordercy, a w efekcie doprowadzenia śledztwa do końca. Ja jednak wolę pozostać przy niemieckim oryginale. Bo polski Alex nie umywa się do niemieckiego Rexa.

ocenił(a) serial na 7
trancefan1986

Przeczuwam, że to jedna z ostatnich transz serialu. Nie wiem co oni mają z tymi lizakami, bo pamiętam Wesołowski kiedyś też cmokał, może jakieś lokowanie produktu. Ja lubiłem pierwsze 8 sezonów, szczególnie gdy pojawił się Antoni Pawlicki. Wieczorek był też dobry, chociaż mało charakterny. Czerwiński to nieporozumienie, podobnie jak Knap. Rogacewicz stara się być twardym gliną, ale średnio mu to wychodzi, jednak w moim rankingu jest na 4 miejscu. Niemiecki Rex był ok, ale bardziej podoba mi się wersja włoska.

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Ja tam Rogacewicza lubie dobry kontakt z Psem i jako Gliniarz wypada lepiej od Czerwińskiego czy beznadziejnego Knapa. U mnie na 3 miejscu za Wieczorkiem i Pawlickim. Zosia miała lizaka w ustach tylko jak udawała Ganguske jako policjantka tego nie robi szczególnie w kolejnych odc. Za to na plus Lubaszenko. Wiem na pewno że będą 2 kolejne serie.

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Stary nie wiedziałem że się doczekam ale 13 czerwca w ost odc będzie Crossover z Rexem - Do polskiej policji zwróci się Interpol, podejrzewając że na terenie naszego kraju znajduje się skradziony we Włoszech niezwykle cenny obraz renesansowego mistrza Tycjana - ujawnia Sławomir Jóźwik, producent polskiej wersji serialu z owczarkiem niemieckim w roli głównej.
- Okaże się, że komisarz Marco Terzaniego (Francesco Arca) i Rex pracują obecnie dla Interpolu. Los sprawi, że to właśnie oni przyjadą do Polski, by odnaleźć dzieło Tycjana i schwytać sprawców jego kradzieży - dodaje producent "Komisarza Aleksa".

Razem z włoskimi oficerami sprawę będą prowadzili ludzie inspektora Ireneusza Gancarza (Olaf Lubaszenko), czyli: komisarz Paweł Kozera (Marcin Rogacewicz), podkomisarz Zofia Dobosz (Pola Błasik) i aspirant Gustaw Bielski (Piotr Bondyra).

ocenił(a) serial na 7
ghf

Tak, ja wczoraj też to widziałem na Facebooku, Arca i Rogacewicz nawet podobni do siebie z wyglądu, na pewno będę oglądał, bo jak wcześniej wspomniałem, wolę włoską wersję od niemieckiej,

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Ja z Włoskich to lubie tylko Rivere odc z Fabrim są ok tylko sam Lorenzo to straszny gbur i cham a znowu Terzani czyli postać Arci to lebioda przewraca się o własne nogi.

ocenił(a) serial na 1
trancefan1986

No kuwa fa... Co to jest??!! Ta nowa "policjantka" to śmiech na sali... Komu wy chcecie się przypodobać? Takiego sci-fi to jeszcze nie grali... Lmao... Dajta sobie spokój z takimi postaciami albo zwijecie bagaż szybciej niż myślicie....

Abanaba

A ja sobie wczoraj obejrzalem odcimeczek "warszawski" z Olafem Lubaszenko i dla mnie wymiata. Będę oglądał dla tego aktora.

ocenił(a) serial na 10
trancefan1986

U nas przynajmniej jest wszystko klarownie wyjaśnione a nie jak w Rexie Austiackim czy Włoskim odc nagle kończone bez Pointy czy postacie znikające bez wyjaśnienia tak jak Brandtner Hoffman czy Rivera. Nasi już od 15 sezonu tworzą swoje odc i nie bazują już na orginalnych skryptach.

ocenił(a) serial na 9
trancefan1986

Mi się podoba nowy sezon, fajny odcinek był w piątek Wrobić psa.

trancefan1986

No dokładnie. Te "dzielne" policjantki pqcyfikujące mężczyzn to jakaś plaga tych pseudopolicyjnych seriali. Ostatnio niejaka ścibiorek, o przepraszam paulina wach z serialu Sprawiedliwi- Wydział Kryminalni, trafiła z pistoletu dokładnie miedzy oczy niemieckiego gangusa zasłaniającego sie zakładniczką. Komu te bajki wciskają? A zobaczcie, że na Facebooku prawie same kobity się wypowiadają pozytywnie o tych serialach. CO one wiedzą o życiu i pracy policji? Tej prawdziwej. Mężowie i partnerzy powinni im znaleźć inne zajęcia a nie oglądanie głupot w TV