Nie jestem fanem filmow akcji bum bum, wiec tym stwierdzeniem chce zaznaczyc ze interesuja mnie glebsze i inteligentniejsze pozycje.
Malo tego ogladam filmy zwiazane z militarystyką oraz historyczne.
Sam jestem fanem historii i prowadze kanal na youtube, ale tutaj.... Po prostu nuda. Nie chwyta. Brak kontrastu postaci, gdzie np. szeregowiec ryan po chwili szybko postacie nam sie roznia, a nie co chwile niewiemy kto to jest i czy to kolejna inna postac czy widzimy ja poraz któryś.
Pierwszy odcinek motyw ze trenuja. Maja skakac ze spadochronem i niefajny jest przelozony, wiec zolnierze zaprotestowali. Tyle że. Fakt jest ze kiedyś kilka lat temu rowniez po jednym odcinku przestalem ogladac. Teraz starszy myslalem wlasnie ze w tym serialu jest mniej akcji, ale gdzies wlasnie w srodku jakies "wieksze wartosci". Dodatkowo gra aktorska niczym sie nie wyrozniajaca, ot ten Sobel "pokrzykuje". Poza tym po roli w Friends ciagle mialem poczucie, ze to jaja jak byl "złowrogi", tak silna komediową postać zagrał. Co do fajnego serialu o II wojnie światowej polecam "Liberator"