PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141633
8,6 20 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

Pytanie do fanów.

ocenił(a) serial na 10

Jak powyżej mam pytanie do fanów serialu „Kompania braci”. Zacząłem ostatnio oglądać serial „Pacyfik”, który bardzo mi się spodobał. Słyszałem opinie, ze jednak „Kompania braci” jest o niebo lepszym serialem dlatego zastanawiam się nad jego kupnem. Zniechęca mnie trochę jego cena, bo aż 129 zł. Nie zarabiam bóg wie jakich kokosów (:p), wiec pytanie kieruje do was. Czy się opłaca? Wiem, że spokojnie mogę sobie ten serial ściągnąć z Internetu, ale jednak kupując oryginał mam dostęp do dodatków, wywiadów itp. (Co jest bardzo kuszące) A wiec powtarzam pytanie. Opłaca mi się? Liczę na szczerą opinie i od razu z góry dziękuje :) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
igor089

Zdecydowanie tak.

Wiesz moja historia ze 101-ą zaczęła się od przeczytania książki S. Ambrose'a "Kompania braci" stwierdziłem, że to arcydzieło i postanowiłem obejrzeć ekranizację. W TV nie słychać było żeby pojawił się sposób obejrzenia, więc podjąłem decyzję o ściągnięciu serialu z Neta. Gdy zobaczyłem cały serial to byłem tak poruszony, że dosłownie się w nim zakochałem.
Pewnego dnia, było to jakoś pod koniec kwietnia w Empiku zobaczyłem wydanie DVD "Kompanii Braci"- pomimo tego że nie dostaję od rodziców za dużo kieszonkowego (
50 zł) postawiłem to kupić. Nakombinowałem ile się dało i zdobyłem ten egzemplarz.
Nie żałuję że wydałem na to 3 moje kieszonkowe i to jest najlepszy przykład na to, że warto to kupić.

ocenił(a) serial na 10
Martinve

tak przeczytaj sobie ta ksiazke, lub ksiaze Webstera jak dobrze pamietam
kompania spadochronowa sie zwala? juz nie pamietam bo pare lat temu to
czytalem, wojna ukazna z oczu Webstera, jesli widziales KB to bedziesz
wiedzial o ktorego zolnierza chodzi, a co do kupna to jak najbardziej ja
sam kupilem i nie zaluje, wracam do tego serialu co jakis czas i jest
epicki, wciagajcy, przejmujacy, ogolnie najlpeszy jaki powstal;]

ocenił(a) serial na 10
pivamornfis123

Wielkie dzięki chłopaki :). Wasze opinie naprawdę mi pomogły. Już nie mogę się doczekać jego kupna (najprawdopodobniej w piątek). Dzisiaj jeszcze mam zamiar łyknąć czwarty odcinek „Pacyfiku”. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10
igor089

kupuj ani się nie zastanawiaj, podoba Ci się Pacyfik? przy Kompanii się rozpłyniesz ;)

ocenił(a) serial na 10
Perykles

129zl? Bierz czlowieku i nawet sie nei zastanawiaj. Ja wlasnie jestem na 7 odcinku, bo po raz dwudziesty(?) postanowilem sobie odswierzyc cala serie. Normalne wydanie DVD stalo chyba 299zl i bylo bez polskiego tlumaczenia.

ocenił(a) serial na 10
koovi

Hehe :) ja juz jestem po oglądnieciu całej serii. Mieliscie racje. Serial jest po prostu obłędny!! 11/10. Pozdrawiam ;)