Może nie realistyczny ale wspaniały, najlepszy jest odcinek 9, scena wyzwalania obozu
koncentracyjnego mnie zawsze wzrusza a scena gdy jeden z więźniów odpowiada na
pytania mrozi mi krew w żyłach. Ostatnio na Discavery Historia oglądałem "Listy z płonącej
Warszawy" (chyba taki był tytuł) gdzie dwóch, byłych żołnierzy Wermachtu opawiadało jak to
było, o takich jak oni którzy walczyli bo poprostu byli Niemcami i o Nazistowskich
zwierzętach
Nie realistyczny? Chłopie toż to serial nakręcony o wspomnienia weteranów i na podstawie książki czyli że tak musiało być. A co do dalszej wypowiedzi to się zgodzę ale mi najbardziej podoba się odcinek w Bastogne.
nie realistyczny? Mylisz sie, wszystko zostalo nakrecone i stworzone dzieki ludziom, ktorzy to pieklo przezyli i mogli o nim opowiedziec(w sumie to byla cala zyjaca czesc kompanii E). Nawet te sceny, ktore najbardziej sie moga wydawac neirealne, wydarzyly sie naprawde(np. niewypal przy ostrzale pod Bastogne, list w kieszeni kurtki, niemcy, ktorzy nie trafiali w biegajacych amerykaninow itd.). Polecam serdecznie przeczytanie ksiazki ;)
To nie film tylko serial, a to róznica!
ps. nie masz więcej niż 13 lat i najprawdopodobniej jestes dzieckiem neo. Ehh te trolle... może kiedyś zmądrzeją... Był bym zapomniał, Wesołych Świąt ;)
19 więc :)
Sam piszesz, ze ten kto nie uważa, że ten film jest wpsniały to jest ******* więc wybacz.... Ale dzieckiem to jesteś ty tylko zaraz się nie popłacz i nie wal w klawiaturę. Poznać to można, że łatwo można cię sprowokować do takiego pisania :D
Nie, nie dzieci, mogę Ci to zapewnić ;) Po prostu ten film zrobił na mnie naprawdę wielkie wrażenie, i mam nadzieję, że dzięki swojej "19" możesz to zrozumieć, a nie nazywać każdego po kolei dzieckiem, nic o tej osobie nie wiedząc.
serial moze i po czesci na faktach ale niestety jest gleboko nasiakniety "amerykanizmem". te 2-minutowe intro psuje caly obraz. jest denerwujace. puszczanie melodyjki jak z niskobudzetowego filmiku a potem rozmowa z weteranami jest wg mnie baaaardzo niesmaczna.amerykanska pompatycznosc psuje caly obraz, ale jakby nie patrzeć film jest warty obejrzenia, ale to niestety tylko film. te kilkuminutowe wypowiedzi weteranow to bardzo dobry pomysl
p.s Drama ma racje