PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141633
8,6 20 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

Zachwycona

ocenił(a) serial na 9

Wczoraj skończyłam oglądać serial, obejrzałam jednym tchem:) Zachwycił mnie, po prostu mistrzostwo!! Ciągle myślę o tych wszystkich chłopakach... Widziałam już wiele filmów wojennych, ale "Kompania braci" jako pierwsza tak mnie poruszyła, po prostu po obejrzeniu uzmysłowiłam sobie, jaka ta wojna była straszna od strony walczących frontów. Zawsze bardziej skupiałam się na bitwach - czy przegrana, czy wygrana, a nie na ludziach, wstyd mi teraz, że tak mało ich doceniałłam. Serial mi pokazał, co Ci ludzie musieli przejść, żeby wygrać wojne. A przy 9 odcinku, przy wkroczeniu wojsk do obozu, ryczałam jak bóbr. Dzisiaj zabieram się za Pacyfik, mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Wszystkim, którzy nie widzieli Kompanie braci, polecam gorąco!

ocenił(a) serial na 10
marrta_25

Pojedz sobie do Oświęcimia to poczujesz to samo co oni. Co musieli czuć żołnierze walczący na I pierwszej wojnie światowej...... A była jeszcze gorsza z strony walczących stron, kurde tam wam żal tych amerykanów litości to oni sprzedali Polskę. Osobiście film mnie także bardzo się spodobał ale jeśli już mówić o realiach to popatrz sobie na polskę..... Pacyfik nie wiele się różni od tego acz kolwiek sama zobaczysz.

Drama

ralia srealia, sprzedali polske za garśc srebrników. Im wiecej czytam twoich postów tym mam większe wrażenie że jestes trolem.

ocenił(a) serial na 10
hitsezonu

No wybacz stary ale jeśli nie znasz faktów to się nie udzielaj....

hitsezonu

Masz rację , bo los Polski był dla USA,Wlk. Brytanii czy Francji najważniejszy ( o ZSRR nawet nie wspominam). Nie bądź śmieszny, to polityka. Wszyscy tak robią.

użytkownik usunięty
marrta_25

na pacyfiku sie rozczarujesz... TO SHIT