PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141633
8,6 20 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

Mam nadzieję że Kompania wyprzedzi Housa-który owszem jest popularny ale zmienia
się w telenowelę.Kompania rządzi,wreszcie jakiś dobry serial o II wojnie !

ocenił(a) serial na 10
ulisseska1989

Obejrzałem dziś wszystkie odcinki, jeden po drugim. Brak mi słów. Chyba zaczne od nowa heh

ocenił(a) serial na 10
PabloKCE

Też mam nadzieję że wyprzedzi Housa. Tak mi się wydaje że serial o aroganckim doktorku jest chwilową modą jak wiele innych seriali które odeszły w zapomnienie. Kompania Braci jest stokrotnie bardziej oglądalna.

pionas666

Kiedyś KB miała średnią 9,7 później 9,6 i tak stopniowo opadała średnia. Na imdb ma średnią 9,6 przy 75,660 głosach i z taką średnią w zupełności się zgadzam. Może fani house'a obniżali średnią nie wiem. Zresztą od dawna na rankingi, średnie ocen mam wyjebane :) KB oglądałem z 5 razy z czego 2 razy na TVN'ie (razem na TVN'ie chyba ze 3 razy leciał w wakacje po 22,23 różnie). Przy okazji nie lubię seriali, które mają wiele sezonów (po 6,7 czy nawet więcej 5 jeszcze wystarczy) bo powoli taki serial przynudza.

ulisseska1989

Ulisseska1989, porównując to arcydzieło do chłąmu o jakimś kuśtykającym konowale obrażasz nie tylko ten serial, ale i mnie !

MilesQuaritch

MilesQuaritch, a nie wydaje Ci się, że że Ty takimi tekstami obrażasz tych, którzy lubią "House'a"? To, że czegoś nie lubisz, nie znaczy, że to chłam, wiesz?

MilesQuaritch

a co ty kogo obchodzisz?

ocenił(a) serial na 10
ulisseska1989

Serial już chyba widziałem z 6 razy. Najlepsze jest to, że przy napisach końcowych 10 odcinka stwierdzam: "Jeszcze raz".
Szkoda, że Pacyfik nie osiągnął podobnego poziomu.

ocenił(a) serial na 10
serious667

Yes, yes, yes. Mój ulubiony serial znów na pierwszym miejscu w rankingu. Chłopaki ze 101, trzymajcie to miejsce i nie dajcie się wygryźdź molowatemu doktorkowi (którego nie lubię).

pionas666

Kompania Braci to dobry serial, naprawdę dobry, ale Hous'e jest najlepszy.

_nowa_

Nie oglądałem House'a i nigdy nie zacznę bo tyle to sezonów ma, że ktoś kto nie oglądał nigdy wcześniej nie zabierze się za niego. To już 7 sezon więc nie mam zamiaru oglądać telenoweli.

Pozdrawiam.

bandofbrothers

fakt troche to za długo się ciągnie ale serial jest naprawdę ciekawy.
Pzdr.

ocenił(a) serial na 1
bandofbrothers

Się mylisz ja obejrzałam wszystkie 6 sezonów podczas wakacji i teraz oglądam sobie spokojnie siódmy - więc nie uogólniaj, to, że Ty byś nie obejrzał to nie znaczy, że ktoś by tego nie zrobił.

ocenił(a) serial na 9
misiaczek37

1/10?
aha no tak, troll majacy na celu wybicia sie hałsa na 1 miejsce
swoja droga to chyba jedyny ,,popularny,, serial, ktorego ogladanie zakonczylem po kilku odcinkach
the wire, sopranos, six feet under itp to sa seriale, ktory powinny byc na szczycie rankingu a nie halsy czy dextery

danteusz

te seriale co wymieniłeś to nadają sie na czołówkę najgorszych seriali.

ocenił(a) serial na 9
_nowa_

niezle prowo

ocenił(a) serial na 1
danteusz

Oczywiście bo każda osoba, która oceniła tenże serial na 1 - jest trollem wybijającym Housa na pierwsze miejsce. Przewrażliwiony jesteś? Oglądałam, nie podobało mi się, nie w moim stylu czy klimacie - stąd ocena. Każdy ma inny gust i być może Ty nie jesteś w stanie tego pojąć - ale cóż takie jest życie. To, że akurat te filmy a nie inne są w rankingu - to znaczy, że jest o wiele więcej ludzi, którym się te seriale podobają i tyle, ale cóż w końcu jestem trollem i pewnie stąd taka a nie inna opinia.

ocenił(a) serial na 9
misiaczek37

jak nie troll to debil, innej opcji nie widze
aha na wspolnej 6/10 <ok>

ocenił(a) serial na 1
danteusz

Debil? Nie pytał Cię tutaj nikt o Twoje imię kolego. Szkoda na Ciebie czasu, a jeszcze bardziej żałować jest czego bo w ulubionych masz mój ulubiony film czyli aż tak źle z Tobą nie jest. Aczkolwiek jakieś dobre leczenie by Ci się przydało - cierpisz na dziwną dolegliwość kochanie typu " jak nie jest tak jak ja chcę to będę złyyy". Idź wyładować złość - serdecznie pozdrawiam i nie odpisuj - bo i tak pewnie nie zobaczysz odpowiedzi na dalsze obelgi. Tak więc - powodzenia :)

ocenił(a) serial na 9
misiaczek37

Ja nie lubie komedii romantycznych wiec ich nie ogladam i nie zanizam ocen tym filmom bo sa ,, nie w moim stylu czy klimacie,,.
Jesli nie lubisz produkcji wojennych to po cholere ogladalas ten serial? czego sie po nim spodziewalas?
ehh te kobiety

danteusz

Ocenić KB na 1 sorka, ale jednak coś jest z Tobą nie tak. Żeby ocenić coś na 1 film/serial musi mieć wszystko do dupy począwszy od gry aktorskiej, muzyki, scenariusza, montażu, dźwięku i tak dalej, a KB wszystko ma na wielki plus. Zgadzam się z danteuszem jeśli chodzi o Ciebie. Chcesz wybić House'a (ten serial będzie miał koniec?) na pierwsze miejsce.