PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630192}

Koniec defilady

Parade's End
2012
7,3 3,4 tys. ocen
7,3 10 1 3436
Koniec defilady
powrót do forum serialu Koniec defilady

dvd

ocenił(a) serial na 10

Znakomity serial o upadku starego świata wartości , la belle epoque odchodzi w przeszłość .
Pełną świadomość tego kresu ma główny bohater , szlachetny i niezłomny w swoich zasadach .
Znakomici aktorzy , piękne wnętrza i kostiumy z epoki to oczywiste atuty serialu . Poza tym nie ma
w nim uproszczeń sentymentalizmu jak w Downton Abbey . Szkoda ,że na płytach nie ma
materiałów dodatkowych . Myślałam ,że przy okazji wydania dvd ukaże się powieść ,ale to złudne
nadzieje

ocenił(a) serial na 8
babajaga0707

Na oryginanym wydaniu, takze nie ma dodatkow...
Za to polskie wydanie DVD, zasługuje na pochwałę za błyskotliwe, świetne tłumaczenie :)
Całośc bardzo dobra, godna polecenia.

ocenił(a) serial na 10
Fidel_33

Tłumaczenie jest rzeczywiście świetne :)

babajaga0707

Serial jest zachwycający, z wielu względów. Gra aktorska (uwielbiam w tym filmie Rebekę Hall i nie zgadzam sie, że nic nie wniosła do postaci sSlvii), scenografia, reżyseria, scenariusz (co prawda czytałam tylko pierwszą część tetralogii i moge osądzać tylko na tej podstawie). Dla mnie ważny, ponieważ mierzy się z wyobrażeniem angielskiego gentlemana, stworzonego przez ich literaturę. Zawsze zastanawialo mnie, dlaczego Anglicy zachowali się tak a nie inaczej po wybuchu II wojny światowej - związani przymierzem, nie kiwnęli palcem. No cóż, wyjasniło się. Ostatnim gentlemanem był Titjens.

użytkownik usunięty
babajaga0707

Szkoda że tamte czasy odeszły bezpowrotnie. Tylko takie seriale pozwalają nam wrócić do tamtych pięknych czasów z przed wojen światowych które zmieniły nie tylko gospodarkę światową ale i obyczajność. Podziwiam głównego bohatera jest niezwykłym człowiekiem. Serial przyznam że lepszy od Downton Abbey.