PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551081}

Kontra

Strike Back
2010 - 2020
7,8 6,3 tys. ocen
7,8 10 1 6293
Kontra
powrót do forum serialu Kontra

Nigdy nie było "trzech" sezonów tego serialu. Strike Back, Strike Back: Project Dawn i Strike Back: Vengeance nie łączy ze sobą nic oprócz dalszego podłoża fabularnego. Nazwa strony KONTRA: OPERACJA ŚWIT wprowadza w błąd bo tak zatytułowany jest WYŁĄCZNIE drugi "sezon" tego świetnego serialu.

Krooger

Szczerze mówiąc, tego się nie spodziewałam :)

ocenił(a) serial na 6
Krooger

Ale to są 3 sezony ze sobą połączone mniej lub bardziej (w innym wypadku eng.wiki kłamie).

Tłumacze natomiast sugerują się tym, że skoro wymieniono obsadę to stworzono nowy serial, a że obsada przetrwała do 3 sezonu to 3 sezon powinien się tak samo nazywać (Kontra: Operacja Świt ll), żeby było zabawniej na HBO GO są dwa różne podtytuł: "operacja świt ll" i "zemsta".

Nie rozumiem dlaczego Filmweb nie może po prostu ustawić nazwy na Stike Back, każdy ze słownika potrafi korzystać jeśli ma problem.

lefey

Obsada z drugiego sezonu przetrwała chyba do trzeciego (jeszcze nie oglądałem). Obsada z pierwszego sezonu mocno się przetasowała w drugim. Wydaję mi się, że w planach nie było drugiej serii. Wygląda, jakby druga seria kręcona była wyłącznie w związku z falą popularności i nie miała wiele wspólnego z pierwszą. Generalnie zagadkowa sprawa, ale serial konkretny.

Mi chodzi tylko o to, że strona na Filmweb jest źle zatytułowana, jeśli ma traktować o całej serii a nie tylko o drugim sezonie ;-)

Krooger

Wydaje mi się, że drugi sezon był w planach od początku, w końcu pierwszy kończy się ewidentnie cliffhangerem. Problem w tym, że Richard Armitage zaangażował się w Hobbita co prawdopodobnie wykluczyło go z innych zobowiązań zawodowych stąd taka a nie inna formuła drugiego sezonu. Ale to tylko moje domysły ;d

Siepacz

Ale tam się praktycznie wszyscy wymienili w drugim sezonie :/

Krooger

Fajnie by było gdyby połączyli powiecmy tamtych 3 głównych aktorów z tymi co są teraz.

Krooger

Kolega ma w sumie rację, chodzi mu o taką Sytuację jak ze Spartacusem. Nie ma konkretnie jednego Spartacusa tylko mamy trzy Krew i piach, Bogowie Areny i Zemsta. Tak powinno być tutaj.

ocenił(a) serial na 5
Krooger

Skończ z trolowaniem!

Krooger

Dzisiaj skończyłam oglądać "Kontrę: Operację Świt" na dvd. Dopiero teraz widzę, że to co brałam za pierwszy sezon jest w zasadzie drugim. Tych 6 odcinków z Richardem Armitage "Strike back" nie wydano w Polsce? Że też wcześniej nie sprawdziłam/. :/

libelula

Dobrze, że ja sprawdziłam - dzięki temu tematowi - bo też dałabym się nabrać na kupno... Pogubiłam się w tytułach, zanim porządnie poszperałam po stronach i forach. Zacznę oglądać chronologicznie.

ocenił(a) serial na 8
Krooger

oj tam oj tam

ocenił(a) serial na 8
Krooger

Fajnie, że zwróciłeś na ten fakt uwagę.. nie mogłam się doszukać nigdzie wyjaśnienia.. a teraz już wiem dokładnie co mam oglądać :)

ocenił(a) serial na 8
Krooger

bez sensu mowisz. STRIKE BACK jest i tyle. kolejne sezony.a to ze po pierwszym zmienila sie obsada...bo zgineli.nawiazanie jest i kontynuacja.
nie wiem do czego w zasadzie pijesz? do tytulu? ze ma slowo za duzo? czy tlumaczenie sie nie podoba. mysle ze kazdy wie o co chodzi.
STRIKE BACK wpiszesz i znajdziesz - o to chodzi.

confused_bastard

Jakbyś zagłębił się w historię produkcji tego serialu to mógłbyś zmienić zdanie ;-)

ocenił(a) serial na 8
Krooger

yhym.jezeli spojrzymy tak to sie moge troche zgodzic. chociaz przyznam sie ze dawno sie przejalem przejmowac tytulami na filmwebie.
bo jezeli chodzi ci tylko o tytul to spoko - jest lipa.
jak po angielsku znajde to co chce to jest ok.
i z jednej strony dobrze ze wszystkie info (3 sezony) jest na jednej stronie a nie podzielone na 2-3 bo jakas kontynuacja to jest.

confused_bastard

Podział na sezony pojawił się już po moim poście. W Polsce wyszła tylko Operacja Świt. Jak ktoś od niej zacznie to zacznie serial od środka. O to mi chodziło ;-)

ocenił(a) serial na 8
Krooger

no i wszystko jasne.