PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=789749}

Korona królów

2017 - 2020
4,3 13 tys. ocen
4,3 10 1 13471
2,0 3 krytyków
Korona królów
powrót do forum serialu Korona królów

Cześć,

Mi serial z każdym odcinkiem coraz bardziej się podoba i jestem ciekaw czy są ludzie, którym tak jak mi przypadł do gustu. Oczywiście są rzeczy do których można się czepiać jasne, tak samo w superprodukcjach. Widziałem opinie, że serial rozgrywa się w niewielu lokacjach. Proszę tutaj chwalony serial Spartakus:
http://www.filmweb.pl/serial/Spartakus%3A+Krew+i+piach-2010-526554

Pierwszy sezon rozgrywa się w wewnątrz jednej posiadłości, praktycznie w kilku pomieszczeniach.

Najlepszy tekst z serialu dla mnie do tej pory to: "miarkuj się"
Już używam go w rozmowach ze swoją żoną. :D

Ja jestem optymistą i cieszę się, że zaczyna się coś zmieniać w naszej telewizji i powstają coraz odważniejsze produkcje, a nie robione na jedno kopyto.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 2
Sakulos

Ty z tym serialem masz chyba tyle wspólnego, że słoma z butów Ci wystaje.

ocenił(a) serial na 8
Sakulos

Kolego tu na tym portalu nawiało tylu lewaków i KODoebców jak much do gowna, im głównie w baniach siedzi ze to TVPIS zrobił :XD , wystarczy popatrzeć na "komentatorów z 1,2,3 i już to wszystko wyjaśnia hehe... Serial nie jest jakąś super produkcją , ale dobrze się ogląda , w internecie jest już 9 odcinków :) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 3
Sakulos

zwrot "miarkuj się" to archaizm wywodzący się ze starej polszczyzny, szkoda, że jest ich tak mało w dialogach, bo język współczesny mocno razi w takiej produkcji

ocenił(a) serial na 7
Sakulos

jest więcej takich ale hejterska żółć przykrywa wszystko

Sakulos

ze Spartakusem to Ty też kolego masz coś wspólnego - zakuty łeb

Sakulos

ze Koronom Krulów to ty też kolego masz coś wspulnego - ssiesz

Sakulos

Da się oglądać, nawet człowiek ciekawy co dalej, jak ostatnia scena porwania, serio było mi szkoda tych dzieciaków, choć więzy specjalnie, żeby małych aktorów nie uszkodzić zawiązane tak delikatnie, ze aż było widać luzy i mogły by się same rozwiązać, ale wiadomo, można na takie drobiazgi przymknąć oko. No i krzyżacy. Teraz połączyły mi się fakty z pokojem toruńskim i aż muszę sprawdzić w wolnej chwili szczegóły okoliczności zarówno pierwszego, jak i drugiego, bo ich już nie pamiętałam. No i to czy faktycznie król Władysław mimo katolicyzmu wierzył w zabobon smoczych języków, czy to tylko wrzutka, ciekawostka o tamtych czasach w serialu.