PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=789749}

Korona królów

2017 - 2020
4,3 13 tys. ocen
4,3 10 1 13471
2,0 3 krytyków
Korona królów
powrót do forum serialu Korona królów

Jagiełło, Skirgiello i...Korygielło. Oni rozwalają system. Szkoda tylko, że bracia Jagiełły marnie zginą. Ale jak dla mnie obiadowy plus i swietna zabawa.

ocenił(a) serial na 6
ignis_2

Z takiego ojca, to nie mogli być byle tłumoki ;) Widać dobrze synów wychował i stanowił dla nich dobry wzorzec męskości. Nie znam się na historii (tyle co wyczytam na wiki), ale przynajmniej panowanie Jagiełły będzie podzielone przynajmniej na 2 sezony, też trzeba pokazać wszystkie żony i dzieci. Tak mnie ostatnio zastanawia, kiedy wprowadzą postać Zawiszy Czarnego? I kto by go zagrał? Nie mam pomysłów, na pewno jakiś brunet, Deląg za stary... a z młodego pokolenia nikt mi nie przychodzi do głowy. O samym Zawiszy to można nakręcić osobny serial.

ewej

Korygielło i jego gra w szachy. Cudo. Jest chyba lepszy w trollowaniu niż Skirgiello w piciu.;) Aktor radzi sobie z akcentem co wygląda naturalnie. Myślałam, że to też aktor zza wschodniej granicy. Ale nie to nasz, Polak.
Ciekawe czy Jagiełłę zmienią na dalsze lata czy ucharakteryzują Vasylyka (oj bedzie ciężko.)

Mnie interesuje kiedy wprowadzą postacie ksiezny Anny Danuty (siostry Witolda) i jej meza ksiecia Janusza Mazowieckiego (brata Siemowita-porywacza). Oni byli wierni Jadwidze i Jagielle. Spotykały ich za to szykany od strony Krzyżaków. Póki co to Zawisza Czarny w obecnych odcinkach jest rownie mlody jak Jadwiga. Lub trochę starszy.