Mam wrażenie, że tutejsze recenzje w większości są motywowane polityczną nagonką na TVP, przez co mocno obniżają ocenę serialu, dezinformując o jego wartości. Oglądamy go całą rodziną i jakkolwiek na początku był trochę drętwy, tak po kilku-kilkunastu odcinkach rozwinął się w bardzo dobrym kierunku. Coraz ciekawsza dramaturgia, bardziej psychologiczne konstrukcje sytuacyjne, no i coraz lepsza gra aktorów! Myślę, że "Korona królów" to serial, który ma szansę stać się filmem lubianym nie tylko w Polsce. Szkoda, że jak zwykle przez naszych rodaków jest niedoceniany.
no nie wiem pierwsze 5 odcinków było strasznym gównem, ile mam oglądać serial żeby przekonać się że jest dobry ?
ta tzw nagonka chyba jednak z czegoś się bierze? I niekoniecznie musi mieć konotacje czysto polityczne. Nie sądzę , aby filmweb był siedliskiem "totalnej opozycji :-) - choć tak można by sądzić patrząc z perspektywy tego serialu. Może po prostu widzowie nauczeni już oglądania filmów i seriali na jakim takim poziomie, kręcą nosem na byle jakie produkcje. A taką bez wątpienia jest "Korona".
Oczywiście każdy ma prawo do własnych gustów - szanuję to. Niemniej dziwią mnie opinie, że serial jest dnem, gdy wyrażane są przez ludzi, którzy nie obejrzeli ani jednego odcinka - albo też zobaczyli tylko 1-2 początkowe epizody (początek, jak już wspomniałem, był faktycznie nieporównywalnie słabiutki). Na tej własnie podstawie nasuwa się wniosek o uprzedzeniu. Proszę obejrzeć choć jeden odcinek bieżący.