PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=789749}

Korona królów

2017 - 2020
4,3 13 tys. ocen
4,3 10 1 13463
2,0 3 krytyków
Korona królów
powrót do forum serialu Korona królów

Szkoda

ocenił(a) serial na 3

Ja rozumiem , że to miała być historyczna telenowela , ale poziom jest na prawdę słaby. Nudne sceny, tragiczne dialogi i słabe aktorstwo. Nie wiem , może aktor grający Władysława Łokietka jest dobry ale tu wygląda fatalnie. Oglądając miałem wrażenie, że jestem na szkolnym przedstawieniu a aktorami są moi koledzy z podstawówki. Na prawdę nie byłem uprzedzony do tego serialu i myślałem, że wszystkie żarty są trochę podyktowane sprawami politycznymi ( Kurski, PiS itp. ) ale niestety tak nie do końca było. Jeszcze jedno. Na prawdę ktoś porównuje ten "produkt" do Wspaniałego Stulecia? Tam sceny były wg mnie bardzo dobre : budowały klimat i wzbudzały emocje ( szczególnie w 2 ostatnich sezonach) . Do tego wspaniała muzyka dopełniająca akcję serialu, bohaterowie ciekawi i niejednoznaczni. Innych porównań typu "polska Gra o Tron" nawet nie skomentuję.

ocenił(a) serial na 3
Buczi97

nie oglądałem "Wspaniałego stulecia" poza kilkoma fragmentami paru przypadkowych odcinków, bo nie jest to repertuar, który mnie interesuje. Jednak z tego co widziałem, zwróciłem uwagę, że istnieje między nim a "Koroną" prawdziwa przepaść, jeśli chodzi o oprawę scenograficzną - szczególnie zaś kostiumy, które w "Stuleciu" są bajecznie piękne i wykonane z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Jakości tych , które grają w "Koronie" nie warto nawet komentować.

ocenił(a) serial na 3
Dar0962

Niestety tak. Obie produkcje to "telenowele historyczne" ale niestety tak ja mówisz dzieli je przepaść. Szkoda, że nie potrafimy stworzyć ciekawego serialu , choć mamy równie ciekawą historię państwa co turcy.