Jak popatrzeć na te 4 zdjęcia z filmwebu to nie jest tak źle jak na tych nieszczęsnych zdjęciach z Teleexpressu, w oku kamery kostiumy wyglądają jednak inaczej. Aktorzy nieznani, ale każdy kiedyś zaczynał, a już wolę zobaczyć kogoś nowego niż Karolaka i Stuhra. Wszyscy narzekają, że powstaną Kiepscy albo jakaś polska telenowela historyczna albo coś tak prostego jak paradokumenty. Mnie to oczywiście nie kręci i wolałbym coś ambitniejszego, ale nasze pozbawione gustu społeczeństwo lubuje się w prostocie. Nie zdziwię się jeśli będzie hit.
Wystarczy aby serial był na przyzwoitym poziomie jak chociażby "Czas honoru" czy "Wojenne dziewczyny", już dawno nie było takiego historycznego serialu w Polsce więc początki mogą być trudne. Mnie ci aktorzy średnio się podobają, jest wielu innych młodych aktorów o ciekawszych twarzach, no ale zobaczymy w praktyce.
To czego się obawiam najbardziej to to że autorem scenariusza ma być ktoś kto pisze do Klanu...
Jendak hejt po tylko jednym zdjęciu z planu i to z pierwszego dnia gdzie nie wsyztsko jest jeszcze dopracowane troche przesadzony, mam nadzieje
"To czego się obawiam najbardziej to to że autorem scenariusza ma być ktoś kto pisze do Klanu..."
A skąd to wiesz? Bo reżyseruje to Wojciech Pacyna, który robił właśnie Klan czy Samo życie...
Paradoksalnie mimo hejtu pierwsze odcinki mogą mieć oglądalność bo wielu obejrzy waśnie z ciekawości, a jeżli będzie ok to kto wie czy nie zainteresuje widza.
Tylko że kolejną rzeczą na minus jest długość odcinka, co można pokazać w 25-30 minut :(