PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=789749}

Korona królów

2017 - 2020
4,3 13 tys. ocen
4,3 10 1 13463
2,0 3 krytyków
Korona królów
powrót do forum serialu Korona królów

na podstawie tych kilkudziesięciu fotograficznych planów z filmu, ale dla mnie wygląda to: za czysto, za schludnie, za kolorowo, za ładnie, zbyt cukierkowo, itd. Niemal czuje się jak pachną świeżo uprane w płynie Vizir te pstrokate ciuszki, fryzury pań i zarosty panów zalatują markowymi kosmetykami a wypielęgnowane dłonie wonieją kremami. W końcu to chyba średniowiecze??? Trochę brudu na podartych szatach, włosach i za paznokciami nadałoby choć odrobinę autentyczności tej superprodukcji :-)

użytkownik usunięty
Dar0962

pewnie krwi nie bedzie widac, jak ktos kogos mieczem ciachnie

Nikt nikogo nie ciachnie, to wymaga budżetu i kreatywności. No i ten serial jest od 12 lat, będzie taki grzeczny aż do końca raczej xd

ocenił(a) serial na 4
Dar0962

Na dworze królewskim raczej nikt w podartych i brudnych szatach nie chodził, może jakaś służba ewentualnie. To też byli ludzie, to że nie brali prysznica 2 razy dziennie nie oznacza iż nie dbali o siebie w miarę możliwości.

Cukierkowo pewnie będzie, ale tego akurat bym się nie czepiał. Najważniejszy jest dobry scenariusz.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

ocenił(a) serial na 5
Dar0962

Bo dworzanie na zamku na bank chodzili brudni, śmierdzący i w obdartych szatach. No bicz, plis :D

ocenił(a) serial na 3
_MAX_

w syntetycznych tkaninach też raczej nie ;-)

ocenił(a) serial na 5
Dar0962

Akurat ten element wg mnie jest na plus :) Ubrania wygladają ładnie i oddają ducha epoki.

ocenił(a) serial na 3
_MAX_

ducha epoki oddały by podłogi posypane słomą lub sitowiem, bo tak w średniowieczu powszechnie praktykowno chroniąc się przed wszechobecnym błotem i które co jakiś czas wymieniano na suche - a nie posadzkami, które sprawiały wrażenie świeżo wyfroterowanych ;-)

ocenił(a) serial na 5
Dar0962

No, możliwe. Ale w innych serialach historycznych też nie widziałem takiego zabiegu. Myslę, że tu akurat nie jest to aż tak wymagane.