zaden szal jakos tam ujdzie w tloku taki seriál ale np po czasie honoru ciezko sie to oglada pomimo ze podszedlem do tego z dystansem. Czy dostaniemy kiedys jeszcze seriál historyczny kostiumowy o losach naszego kraju na miare "krolowej Bony" w ktorym obok glownego watku dworskiego dostaniemy troche plaszcza i szpady jak w "czarnych chmurach" i szczypte sredniowiecznego szpiegostwa jak w "przylbicach i kaptorach". Czy naprawde tvp pomimo malego budzetu nie stac na nic wiecej. Cale widowisko strasznie przypomina mi wiedzmina i badzmy wdzieczni ze smoka pod wawelem nie ma, szkoda tylko ze brakuje w koronie kogos kto by ten seriál uratowal swa gra jak w przypadku wieska Anna Dymna, Grazyna Wolszczak czy Michal Zebrowski.
Powtórka jest ale muzyki z gry od razu wyłapałem kogo to najlepsza muzyka i dźwięk oczywiście Marcin Przyłbowicz i Percival i co tu porównujesz serial stary Wiedźmina do tego jak to serial na dużo odcinków po pierwsze a dzieciarnia już ocenia nawet przed emisją i już wszystko wiedzą. Żal mi z takich co historia dla nich to fantastyka jak i teraz porównujesz historię z fikcją i fantastyką jak robią to z Gra o Srocz i co poniżej takiej produkcji to dno od razu co i tak połowa gimbiazy myślała ,że GOT to historyczny bo dopiszą jak na cda durnie piraci z cda bez szkół na każdy film bo stary to w tagach i opisie ,że to historyczny a to fikcja i nic wspólnego z historią